GPS pro psy

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
Milan_CZ550
Pravidelný diskutér

Re: GPS pro psy

Příspěvek od Milan_CZ550 »

Nasel jsem tenhle pristroj, co si o tom myslite? http://cgi.ebay.com/NEW-RoamEO-PuPpod-p ... 4aac30158a sice to asi neumi vyskove rozdily a mapy, ale na ucel lokalizace mi preci jen staci vzdalenost a smer. Nemate zkusenost s necim podobnym??
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

No študoval jsem to na stránkách výrobce (http://www.pettronix.com/products.php) a RoamEO se tváří funkčně - jen mám pocit, že to bude mít mnohem menší dosah než třeba Garmin s kvalitní externí VKV anténou na vysílači i přijímači. Garmin u Astra uvádí dosah tuším "až" 8km, RoamEO uvádí "minimálně" 1,5km.... V praxi se u Garmin ten dosah rapidně snižuje podle terénu a porostu, takže tenhle efekt bude fungovat i u RoamEO - osobně myslím, že to nebude stačit lovecké praxi u nás, je to koncipované spíš jen jako easy lokátor volně pobíhajícího psa kolem baráku někde na ranči v prerii... :wink:
S obojkem to vyjde v USA na cca 279dolarů, Garmin (s DC 30) na 500 dolarů - já bych to asi neryskoval a raději přišetřil na Garmin! :)
6,5x55SE☝️❤️ 8)
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

Tak GPS DC 30 je doma,pro všechny kteří jí chtějí pořidit je postup : Založení účtu na eBay a PayPal, výběr, nákup a objednávka zboží: cca 1hod - dělal jsem to ve čtvrtek večer, další čtvrtek odpoledne u nás zvonil pošťák s balíčkem.... Celou dobu jsem si na netu mohl dohledat, kde se zásilka pohybuje.

Obchod jsem vyhledal přímo na www.ebay.com (do vyhledávače dát třeba "garmin astro"...) - já vybral konkrétně tohohle prodejce: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT

Ale se dá najít i levneji, ceny se také občas mění... Důležité je vyhledávat podle ceny + ceny za dopravu a samozřejmě s možností dodávky do Evropy..

Co mě to stálo:
* Garmin Astro 220 + obojek DC30 494$ + 92$ doprava - z kreditky strženo 10.272 Kč
* Daň a DPH - pošťák mě skásnul o 648kč (čekal jsem mnohem více)
* Redukce pro nabíječku do evropských zásuvek - 170kč
* Mapa Czech TOPO 2010 jde koupit za cca 2500kč, pokud bych šel do nějaké pirátské verze, tak by mě to stálo 140kč za 2GB paměťovou kartu a třeba flašku wizoura nějakému šikulovi (cca 250kč)

Celkem tedy za funkční sestavu 11 090kč + investice do map

Vybalený set:
Obrázek
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne pát 29.7.2011, 16:09, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 13:16, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE☝️❤️ 8)
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

.
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne pát 22.3.2013, 13:26, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
xchipsy
Pravidelný diskutér

Příspěvek od xchipsy »

:lol: Miro tak to vážně potěší. Naše bestie taky nevynechají jediný smrad, nejhorší je rybina :cry:
"Když nechceš pomoci, alespoň neubližuj..."
ZKK 601 308Win (Meopta Artemis 3-12x56 RD)
ČZ UB 7x57R/16 (Pentaflex Cazorla 2,5-10x50 PI)
r.misa.r
Nový návštěvník

Příspěvek od r.misa.r »

Zdravím všechny,

prosím, jakou máte zkušenost s Garmin Astro a jeho využitím ve větším terénu - kopce, nerovnosti, vzdálenost. Koukala jsem na GEODOG a ten má dostupnost do 2 kilometrů a ve větších nerovnostech ztrácí signál. Rozsah 2 km je pro našeho psa málo a jelikož lítá v podkrkonošských lesích, tak i ta nerovnost je docela značná.

Díky moc za informace.
Welsh terier Ykon a Gero z Ostašova
Chovatelská stanice z Pilské rokle
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

ten dosah záleží na spoustě věcí - přesně, jak jsi vyjmenova - no a v tom horském terénu je důležitý bejt na stejný straně kopce, jako pes.
Moje zkušenost: někdy Garmin Astro 220 funguje vpohodě na 2-4km (spíše v plošší krajině) a jindy v hustém lese psa pomalu vidím očima, nebo slyším a na displeji nic :( (ale to spíš souvisí se ztrátou GPS signálu, než s komunikací mezi obojkem a přijímačem)...
Když psa nemám na signálu, tak se snažím lézt na kopec, aby se ty VKV vysílače spojily (aby nebylo nic mezi náma), ale pokud je pes v houštině, atp., tak to nepomůže, protože obojek nemá kontakt se satelitama....
6,5x55SE☝️❤️ 8)
skrkajda
Nový návštěvník

Příspěvek od skrkajda »

Zdravím všechny,

nemáte někdo zkušenosti s životností baterie v obojku DC40 od Garmina? Nemyslím výdrž na jedno nabití, ale jak dlouho baterie může fungovat celkově. Používám ho 10 měsíců, průměrně tak jednou za 14 dní, někdy více, někdy méně (dle sezóny). Běžně mi jedno nabití vyšlo i na 2-3 naháňky, podle délky, ale poslední měsíc nějak zlobí. Obojek nabiju, pouziju ho třeba až za 2 dny aniž bych ho mezitím zapnula a baterie je na polovině a během dvou hodin používání se vybije úplně. Teď naposledy jsem ho dokonce nabila těsně před akcí, signalizoval nabití a když jsem ho za hodinu zapnula, byl téměř vybitý. Moc se mi nezdá, že by baterie odešla tak brzo, ale mám dva a ten druhý se začal chovat podobně? Netušíte, v čem může být problém? Díky
skrkajda
Nový návštěvník

Příspěvek od skrkajda »

Při hledání informací o bateriích jsem ještě našla toto: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2&t=9157. Na Poláky to mluví polsky? Nešlo by to i u nás do češtiny?
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

google chrome umí překlady - automaticky :wink: . Určitě i jiné prohlížeče, ale ty nepoužívám.....
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

doporucuji odeslat obojek na reklamaci, neb toto je tradicni problem nekolika vyrobnich serii. Oslovte prodejce a on Vam to vymeni.
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

lörinc píše:google chrome umí překlady - automaticky :wink: . Určitě i jiné prohlížeče, ale ty nepoužívám.....
no na tom webu jsou polskym jazykem obrázky z displeje, to by asi ani chrome nedal, leda by používal rozpoznávání textu a generování nových obrázků,atd. což si moc nedovedu představit.... 8) To asi spíš věřím, že udělali polskou lokalizaci, protože je to tak velký trh...
6,5x55SE☝️❤️ 8)
skrkajda
Nový návštěvník

Příspěvek od skrkajda »

Tady nejde o překlady přes Google. Podle mě má Garmin v PL udělanou lokalizaci do polštiny. Jen by mě zajímalo, zda to dělal nějaký kutil nebo to šlo přímo od Garmina. Ale je pravda, že na Garmina jsme asi opravdu malý trh, pokud to dělali přímo oni.
r.misa.r
Nový návštěvník

Příspěvek od r.misa.r »

Dobrý den všem,

nemáte prosím někdo informaci nebo zkušenosti, jaká mapa je nejlepší na Garmin Astro 220. Jestli turistická přímo od Garmina nebo třeba nějaká jiná verze.

Díky moc za radu
Welsh terier Ykon a Gero z Ostašova
Chovatelská stanice z Pilské rokle
Odpovědět