Kuše
Re: Kuše
Kde bývají ty závody? Také někde v okolí Krnova? Čtu teď knížku LOVY V KARPATECH od Komárka. Je to krása. Lovce neznám tak se musím učit sám. Je to nejvíce o trpělivosti. Jsem zvyklí být v lese často a mám prochozenýho tolik kolik málokdo. Ale lov je něco jiného. To se nedá srovnat s klasickým pobytem v lese.
- Sitka
- Pravidelný diskutér
Koukni na http://archery3d.cz/ tam máš všechno.
Dnes byl závod přímo v Praze na Tyršově vrchu..
Jinak na Moravě je Grand Prix,to je Slovenský a Moravský pohár.Tak se to chce podívat i na Slovenské stránky.
Na klubových stránkách je to taky vypsáno, www.chimerahk.cz Je na nich i diskuze a lze se zeptat na vše ohledně 3D závodú,podmínky a praktické zkušenosti.
Jinak na Moravě je Grand Prix,to je Slovenský a Moravský pohár.Tak se to chce podívat i na Slovenské stránky.
Na klubových stránkách je to taky vypsáno, www.chimerahk.cz Je na nich i diskuze a lze se zeptat na vše ohledně 3D závodú,podmínky a praktické zkušenosti.
Chlapče, o zvěři viditelně víš prd, tak se nedohaduj se zkušenými. Alda má samozřejmě pravdu.hanyking píše:Nevím na co si hraješ. Můj postřeh je kompatibilní se zkušenosti i jiných pozorovatelů a i v literatuře je také tak prezentován. Mám na mysli divokou populaci v lokalitě lovecky a rekreačně vytížené.Alda píše:to hanyking: ja tady s tebou nebudu diskutovat o vecech, ktere neznas nebo vidis jednostranne. to, co pises, muze platit v dane lokalite, takze to neprezentuj, ze danci zver je takova. toto je posledni varovani ohledne zpusobu tve diskuse, ci prezentovani tvych nazoru.
I ve velmi silně rekreačně využívané oblasti lovím roky dančí výhradně ve dne za světla ( tak, jako i jinou zvěř ), přestože si většina " pozorovatelů " myslí, že vychází jen v noci. Není problém lovit v průběhu celého dne, ale musí se o té zvěři něco vědět.
figi
zdar par otazek od zacatecnika
Chci si koupit kus Barnett ghost400 vypada skvele,ale nejsou na ni zadne recenze od uzivatelu.je to dobra volba nebo se mam za 900usd podivat po necem jinem.dale nevim kde v cr koupit nejlepe kompletni sipy 22palcu.diky za tip
Chci si koupit kus Barnett ghost400 vypada skvele,ale nejsou na ni zadne recenze od uzivatelu.je to dobra volba nebo se mam za 900usd podivat po necem jinem.dale nevim kde v cr koupit nejlepe kompletni sipy 22palcu.diky za tip
- Sitka
- Pravidelný diskutér
Nekupuj. Strilel jsem z ni. Je rychla, ale spatne se natahuje a to i s napinakem, je pretazena kvuli vykonu a tak jeji zivotnost nebude nic moc. Uplne na hovno je spoust. Hezka na pohled, uzivatelsky k nicemu. Pokud chces hodne strilet, tak Excalibur, je to sice takovej krumpáč, ale naprosto spolehliva, jednoducha a velmi presna. Snese velke zatizeni. Natah max 200lb, pak se s tim zbytecne dřeš. Případně Tenpoint, ale ten je dražší. Na šípy jukni na Supra.cz
mam dost omezenej rozpocet,za ty penize mi to prijde celkem slusny,ohledne te spouste mam kontakt na personalizaci co se tyce odporu spouste i polohy a tvaru.Tim natahovanim jsi myslel ty provazy,nebo ten kolovratek.Jeste otazecka prilozena optika mi pripada cekem slaba,nema nekdo tip na neco silnejsiho?Jinak chci kus na prilezitostny lov.Diky za odpove
- Sitka
- Pravidelný diskutér
Nejde o tuhost, u kuse musi byt spoust tuzsi kvuli bezpecnosti. Jde o mechanismus a kvalitu jako takovou. Kuse se blbe natahuje, protoze je celkve dlouha, to je kvuli te rychlosti. Mechanismus vypousteciho zarizeni vypousti tetivu u Barnettu zespodu, u Excalibru a tenpointu vypousti z vrchu, coz ma velkej vliv na presnost. Jinak Ghost je kolem 1000 dolaru a excalibur koupis uz kolem 600 a je mnohem lespsi. Barnett je křáp, vyhodis penize.
excalibur celkem pekny a levny,akorat nevim jestli exomax nebo neco jineho.POrad prosim co je od nich top model.Jinak se mi libi stryker od bow techu ta 380 se da koupit taky za 1000 usd. je to v pohode nebo je to srac?Diky

Mám Tenpoint Defendr a Stealth,od Excalibru jsem měl Equinoxe a mám Phoenixe a to jsou kuše o něčem jiném...Každý se snaží honit rychlost a neví že je to spíš na závadu.Na naše podmínky bohatě stačí kuš od 170 lbs a rychlostí kolem 300 fps !!
Bowtecha Strykezone jsem viděl na vlastní oči,jak se rozlítl,jen díky rovným končíkům,tětiva je tak nestabilní že pokud je končík bez zářezu,tětiva šíp přeskočí.Navíc se dají koupit starší kuše za dobré peníze...
- Sitka
- Pravidelný diskutér
Stryker jsem nikdy v ruce nemel, nemuzu byt objektivni, ale Bowtech patri mezi 3 nejlepsi vyrobce kladkovejch luku. Urcite by jsi mel s takovou kusi problemy pri strelbe na kratkou vzdalenost. Duvod je ten, ze je puskohled hodne vysoko nad drazkou pro sip. Takze na vzdalenost treba 7m, musis strilet pinem na 40m, ale na 9m, uz treba pinem na 30m. To je samozrejmne priklad, ale tak nejak by to asi mohlo byt. Pokud chces vlajkovou lod od Excalibur, pak je to Excalibur Equinox. Je hodne silna, na evropske pomery zbytecne moc, ale nevidel bych v tom asi az takovej problem, ale na lov po Evrope je 185lb plne dostacujici. Co mi u rychlej a silnejch kusi vadilo, je to vytahovani sipu s tercovnice, to je utrpeni, ale ono to plati o kusich obecne. Ja osobne bych si na kusi nedaval puskohled, ale Multi Red-Dot Sight. http://www.excaliburcrossbow.com/catalo ... -dot_sight
Je to pohotovejsi, lehci a do padesati metru neni puskohled treba. Hlavne musis vzdy koupit optiku urcenou na kusi, vse ostatni na kusi odejde.
Ja osobne si myslim, ze je reflexni kuse lepsi, nez kladkova. Samozrejmne kladkova je tissi, klidnejsi, je kompaktnejsi, protoze ma kratsi a vic polozeny ramena nez reflexni. Je ovsem tessi na serizeni, vymenu tetivy a spolehvilost vubec oproti
reflexni. Vsechny kuse jsou vyrabeny na lov a tak nejsou staveny na casty a kazdodeni strileni, jedina se kterou muzes strilet dene a snese to, je Excalibur.
Je to pohotovejsi, lehci a do padesati metru neni puskohled treba. Hlavne musis vzdy koupit optiku urcenou na kusi, vse ostatni na kusi odejde.
Ja osobne si myslim, ze je reflexni kuse lepsi, nez kladkova. Samozrejmne kladkova je tissi, klidnejsi, je kompaktnejsi, protoze ma kratsi a vic polozeny ramena nez reflexni. Je ovsem tessi na serizeni, vymenu tetivy a spolehvilost vubec oproti
reflexni. Vsechny kuse jsou vyrabeny na lov a tak nejsou staveny na casty a kazdodeni strileni, jedina se kterou muzes strilet dene a snese to, je Excalibur.
Hele tak to prrr!!! Važ slova! Velmi silná slova na tuto značku! Měl jsem tu možnost si projít skoro všechny nabízené kuše od Barnettu a zas tak bych ho nehanil. Barnett udělal ohromný krok směre vpřed. Trochu ti je rozepíši:
Panzer 2 - docela dobrá hračka pro blbnutí
Panzer 5 - Velký pokrok, pogumované ramena, quick zámek, hodně rychlé rozebrání, zajímavá střelba a překvapila mi síla, ale obřas mi z ničeho nic sjela teťiva na šíp a zničila ho
Quad Avi - zajímavej tvar, dobře se drží a její síla je až překvapující - jako lovecká by se dala použít
Revolution Avi - tahle kuše měla bejt vlajkovou loďí - tichá, antivibrační systém doopravdy zabírá, rychlé rozebrání nový Quick skládání, přesná, přenost síly na šíp je ohromný, na lov a rekreační střelbu bych jí doopravdy doporučil
i když má pár vad : lovecké hroty s pevnám ostřím se tam nevejdou pokud se nedá delší šíp než má být, některé plastové díly měly být ze slitiny a byla by to fakt dobrá kuše,
Predator Avi - hezká na pohled - nátah, ramena, teťiva, spošť není až tak předimenzována jako jeho nástupce, provedení Quick kterého jsem se již bál, že neudrží tak ohromnou sílu snad ani nemělo u tohoto modelu být.
Ghoust 400 - tato kuše šla naprosto špatnou cestou ve všech směrech ... po přesném seřízení střílela teda naprosto přesně na 85 metrů, jablko na střed nebyl problém či šíp do šípu ALE po 50 ranách nebylo možné to znovu trefit, opotřebení teťivy bylo hodně značné i při precizním mazání. CCa 200 výstřelů a kuše již vykazuje opotřebení. Co jsem se tak zajímal tak u nás se prodává na aukru cca za 26.200 a Supra Praha jí má za 27.200,- na fotky ztažené z e-bay, protže ani prodejcí si jí nekoupí na sklad. Psal jsem jednomu typovi který jí prodává na aukru a zaručuje se servisem.. nevím nevím .. nevěřil bych tomu ani za zlaté tele! Při takovém nátahu dostat do hlavy rupnutým ramenem, bch fakt nechtěl. Takže TUTO KUŠI BYCH NIKDY NIKOMU NEDOPORUČIL, v tomto směru to Batnett doopravdy posral a udělal hezkou kuši na pohled a reklamní tahák na lidi kteří jdou za futuristickým vzhledem ale nekoukají na kvalitu, předraženou cenu a životnost kuše... prostě Barnett Ghoust a Predator není kuše pro normálního střelce, který má rád požitek ze střílení z kuše.
Pokud zvažuješ kuši tak především na co LOV/SPORT, cena/kvalita (občas se hodně vyplatí připlatit za komponenty - optika atd.) Jak zde bylo řečeno, zvažoval bych EXCALIBUR - EXOMAXE nebo Equinox, TP který je nesmyslně drahej, ale kvalita a opracování slitin mi přišlo nesmrtelné
a pokud zvažuješ firmu Barnett tak jedině z nich je dobrý doopravdy Revolution AVi ( pokud budeš kupovat v zahraničí, vem si k tomu nejméně 2 teťivy, vyjde ti to levněji).
Osobně jsem vystřídal 12 kuší než jsem našel pro mě tu pravou a zrovna tu značku, které jsem se vyhejbal nejvíce..EXCALIBUR EXOMAX, zjistil jsem že doopravdy na tom něco bude a nevyměnil bych jí za žádnou jinou :DDDD
Píši tohle z mobilu , snad se to dá přečíst
Panzer 2 - docela dobrá hračka pro blbnutí
Panzer 5 - Velký pokrok, pogumované ramena, quick zámek, hodně rychlé rozebrání, zajímavá střelba a překvapila mi síla, ale obřas mi z ničeho nic sjela teťiva na šíp a zničila ho
Quad Avi - zajímavej tvar, dobře se drží a její síla je až překvapující - jako lovecká by se dala použít
Revolution Avi - tahle kuše měla bejt vlajkovou loďí - tichá, antivibrační systém doopravdy zabírá, rychlé rozebrání nový Quick skládání, přesná, přenost síly na šíp je ohromný, na lov a rekreační střelbu bych jí doopravdy doporučil
i když má pár vad : lovecké hroty s pevnám ostřím se tam nevejdou pokud se nedá delší šíp než má být, některé plastové díly měly být ze slitiny a byla by to fakt dobrá kuše,
Predator Avi - hezká na pohled - nátah, ramena, teťiva, spošť není až tak předimenzována jako jeho nástupce, provedení Quick kterého jsem se již bál, že neudrží tak ohromnou sílu snad ani nemělo u tohoto modelu být.
Ghoust 400 - tato kuše šla naprosto špatnou cestou ve všech směrech ... po přesném seřízení střílela teda naprosto přesně na 85 metrů, jablko na střed nebyl problém či šíp do šípu ALE po 50 ranách nebylo možné to znovu trefit, opotřebení teťivy bylo hodně značné i při precizním mazání. CCa 200 výstřelů a kuše již vykazuje opotřebení. Co jsem se tak zajímal tak u nás se prodává na aukru cca za 26.200 a Supra Praha jí má za 27.200,- na fotky ztažené z e-bay, protže ani prodejcí si jí nekoupí na sklad. Psal jsem jednomu typovi který jí prodává na aukru a zaručuje se servisem.. nevím nevím .. nevěřil bych tomu ani za zlaté tele! Při takovém nátahu dostat do hlavy rupnutým ramenem, bch fakt nechtěl. Takže TUTO KUŠI BYCH NIKDY NIKOMU NEDOPORUČIL, v tomto směru to Batnett doopravdy posral a udělal hezkou kuši na pohled a reklamní tahák na lidi kteří jdou za futuristickým vzhledem ale nekoukají na kvalitu, předraženou cenu a životnost kuše... prostě Barnett Ghoust a Predator není kuše pro normálního střelce, který má rád požitek ze střílení z kuše.
Pokud zvažuješ kuši tak především na co LOV/SPORT, cena/kvalita (občas se hodně vyplatí připlatit za komponenty - optika atd.) Jak zde bylo řečeno, zvažoval bych EXCALIBUR - EXOMAXE nebo Equinox, TP který je nesmyslně drahej, ale kvalita a opracování slitin mi přišlo nesmrtelné

Osobně jsem vystřídal 12 kuší než jsem našel pro mě tu pravou a zrovna tu značku, které jsem se vyhejbal nejvíce..EXCALIBUR EXOMAX, zjistil jsem že doopravdy na tom něco bude a nevyměnil bych jí za žádnou jinou :DDDD
Píši tohle z mobilu , snad se to dá přečíst

- Sitka
- Pravidelný diskutér
Pokud kvalitni a spolehivou kusi tak jedine Excalibur. Barnett je opravdu křáp a ja bych ho nechtěl ani zadarmo., jsou i jine zpusoby jak se zmrzačit. Jinak Ghost ma Supra na sklade, a Tomáš Herel by te s ni určitě nechal i vystrelit. Nejlepší kuše kterou jsem ja kdy měl, byl Excalibur Paradox, jedina kladkova kuše co Excalibur vyráběl (bohužel už nevyrábí). Dneska bych šel do reflexniho Excalibru, ale maximalne do 200lb, spis mene.