Krmení/vnadění černé zvěře

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Re: Krmení/vnadění černé zvěře

Příspěvek od MiraDuchek »

Kámoš co má ve své blízkosti prasečák si nechá přinést pár hadru co ošetřovatelka omydlí svini co se bouká na patřičných místech :D ,prej to vytáhne i bachnu se selaty ,jde se asi podívat co tam má za konkurenci :D .
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
sided
Pravidelný diskutér

Příspěvek od sided »

běžně k mání v bylinkářstvích
cornelius
Nový návštěvník

Příspěvek od cornelius »

Děkuju za rady, ptal jsem se v několika lékárnách, slečna se mi snažila vyjít vstříc a i hledala na internetu, nenašla nic. Možná že už kozlík stáhli z lékáren (sušený drcený kořen). To bylinkářství asi zkusím, jestli nějaké najdu. Děkuju
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

zkus kozlíkové kapky-maji je v každé lékárně a funguje to taky.Mám u vnadiště pařez na kterém mám kostku sole. Pod pařezem je dutina a v té dotíně mám tyhle kapky s ne uplně utáhlým víčkem-ten smrad je přes to krásně cítit. Nevím je to nějak extra přitahuje,ale každopádně jim to nevadí a při každé návštěvě se snaží pod pařez dostat :lol:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

A bacha at se vám to nerozleje v autě jako mě-já už jsem si zvykl,ale když vezu někoho cizího,tak se dost diví :?
Pokud jde o ty vnadiště,tak bych se na ně letos asi vykašlal.Pokud nenapadne dost sněhu,tak na ně stejně nic chodit nebude a pokud ano,tak nepravidelně.Lepší si postavit žebřík někde v bukách,nebo chodit šoulat.Myslím,že to bude o dost efektivnější,zábavnější a člověk aspon pozná líp les a zvyky zvěře.
Naposledy upravil(a) kopov.c dne stř 06.3.2013, 19:00, celkem upraveno 1 x.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Já mám za sebou test mojeho super lektvaru.Funguje.Jen nějak nemám chut něco lovit.Předem píší,že ač jsem nakloněn zasvěcováním a pomáháním v myslivosti tohle si vemu do hrobu :wink:
cornelius
Nový návštěvník

Příspěvek od cornelius »

To je ale škoda, Zdendo, když to funguje :(
Nicméně u nás do úplňku nejspíš bude po kukuřici
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

Tedle rok sem vnadil v lese pravidelně... akorát přes léto sem omezil dávku ze 3 kýblů na jeden a půl.... co začalo mléčný zrání obilí a vytáhla se řepka tak tam prasata nebyli :( teď se tam občas ukážou cca 1 za 14 dní. Měl sem teď týden dovolenou a chodil sem ráno při rozbřesku a večer při stmívání. Nic ani štětina. Ve školce sem uplatil děcka a ty mi nasbírali metrák žaludů.Takže krmit bude čim. Ten recept s kozlíkem by mě taky zajímal.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Tak dnes jsem se ptal v lékárně na kozlíkový kořen. Jak jsem uvedl, je nutno ho objednat a není zaručeno, že to udělá každá lékárna - např. lékárna v Kauflandu Trutnov určitě ano, ale je nutno počítat s delší dodací lhůtou - do 3 měsíců. Vše záleží na tom, s kterými dodavatelskými firmami má ta která lékárna smlouvu. Podstatné však je, že sehnat se to dá.
Kritériem pravdy je praxe.
Komár
Nový návštěvník

Příspěvek od Komár »

Osobně jsem se domníval, že letošní buková nadílka nebude pro vnadiště ,,natolik,, zásadní, opak je zřejmě pravdou..
Kupu mam na rozhraní smrkové leče, oddělené cestou od vysokého pichláčového lesa se slušným podílem buků - bukvic mraky, všude kolem. Kukuřice je 2 týdny zaoraná. Po lese a okolí se téměř okamžitě rozmnožili pobytové známky prasat. Zájem černá jevila především o kaliště, méně pak o bukvice ve vysokém.. Ale na vnadištích 3 týdny ani šlépěj!! Přitom chodí téměř okolo a takovejch dobrot, dokonce psí granule se škvarky sypu! Pochopil bych, kdyby se po ráně/zrazení i 2 měsíce neukázali, žíru je přecijen kolem dost.. Ale já na vnadišti několik měsíců nestřílel ani neseděl..
Dnes, i přes nepřízeň počasí, courám pěšky po lese. Tu a tam buchtováno, především při okrajích lesů a hodně louky, v kalištích nic. Obešel jsem 4, 5 vnadišť, včetně těch ze sousední honitby. Procházka cca na 3 hodinky. Kupy samozřejmě netknuté. Jakoby černá ztratila důvěru.. Snad už také prokoukla ty podezřelé kupy, snadno dostupné potravy..
Tolik jen pro dokreslení sytuace s nynějším vnaděním černé v Orlickém podhůří. Prozatím bída, tak uvidíme co čas a zima pro nás přichystá.. Lovu, lesu zdar
Bettinsoli Combo 12x76/8x57JRS
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Tak mám pocit, že skoro nikdo neumí střelit prase jinak, než na hromadě s magií Valeriánských kapek:(. Je kvantum žaludů a rovněž bukvic a je štěstí, že bylo na JM celkem sucho, protože v mnoha místěcxh jsou žaludy dobnější a dost červavé, jinak by toho poživatelného spadlo tuny a tuny. Buchtovat nemusí, protože bylo sucho a tvrdo a stačí sbírat ze země. Černá se drží v lese a do kukuřice chodila občas na mlsek a jenom se v provětrat nebo schovat. V podstatě nulové škody na kukuřici na zrno. Pokud je prase střeleno v kukuřici, tak má stejně trávník plný žaludové kaše. Pokud napršelo, tak černá vybíhá do prostřed polí, kde se cítí bezpečná a tam si měkém zavrtá. Tento stav bude do chrutí, pak se trochu rozpohybují. Ve smíšenách honitbách s malým podílem lesa je bezpečně naháňky vypatlačí do lesních koplexů a budete bez. Sněhu by muselo být hodně, slechlá a propršený a ještě s ledovkou, aby se zavřel a černá se nedostala k žaludům. Na újedě začnou chodit na konci ledna, v únoru a březnu, protože březí bachny budou hledat živočišnou bílkovinu. To tvrdě potáhnou do polí a na louky. Selata, už spíš lončáci, půjdou s nimi. Příší rok bude hodně selat - pokud bude normální zima. Naštěstí nebude v katastru kuku na zrno.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Viděl bych to uplně stejně jeko Josef Kuřitka. Jen s tím rozdílem,že vlhčí louky a ujedě složené z ryb apodobně jsou středem pozornosti už ted.. Letos je rok ve kterém se bude dařit jen těm co o černé něco ví a zároven ji umí lovit. :lol:
Ale není honitba jako honitba-u nás na hromadu nevlezou(ani se jim nedivím) a o 20km dál v jiné honitbě-většinou jehličnatej les chodí na hromady jak kdyby jinej zdroj potravy neexistovaj :?: . Jak jsem psal je tam jehličnatej les,ale divím se,že se od tam neodstěhují jinam(do bukovejch a dubovejch lesu) vždyt co je pro černou 10km?
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

JK:-děkujeme za vyčerpávající náhled do budoucna :wink:
Čte se to pěkně když to někdo takhle shrne v několika měsících.

Žaludů je opravdu mrak,ale i mě se steaky za čas omrzí a dám si musli s mlíkem,zrovna tak černá nikdy nevydrží na jedné potravě.
V kukuřicích malá návštěvnost,ale pole s ozimem a novou řepkou berou útokem(letos jsem neviděl pole které by nebylo teď rozryto)-prostě jenom žaludy neberou ale buchtují i na polích.
Přitom ryby je nezajímají...
Z toho plyne jediné dále pokračuji v lovu šoulačkou a čekáním u ochozů...
Můj lončák měl teď žaludovou kaši a přitom střelen na procházce vinohradem...(čerstvě vykalištěn..)

O prohlédnutí černé co se týče nástrach na hromadách jsem přesvědčen dávno a nikdo mě to nevymluví...
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

By se v tom prase vyznalo, u nás leží v kukuřici a do lesa 50 m na žaludy a bukvice nepopojdou, strniště nezájem, kaliště také od srpna jsem naseděl jen po nocích asi 120 hodin a viděl 2x kňoura, ale v kuku slyšet jsou..,
:x :x
Odpovědět