Tibi - pokud je problém v uložení hlavně v pouzdru závěru, nepomůže ti ani optika na hlavni. Ta nepřesnost tam prostě bude.tibi1 píše:no asi menim nazor co som napisal.....vcera som diskutoval so znamym co ma M03 a cca po roku postrehol ze rozptyl zbrane s prebijanym vlastnym strelivom sa zvacsil cca o 1/6 pricom nemoze dosiahnut stav presnosti ako ked bola flinta nova ani zmenou laboracii a to do takej miery ze mu to uz ide do prachov nakolko je pacient do presnosti a donekonecna overuje rozptyl. Po nekonecnej debate sme dospeli k nazoru ze problem by mohol byt v celkovom chabom principe ulozenia hlavne v lozku a zvacseni tolerancii dotyku hlavne a puzdra zaveru i ked ten lauf drzi na dvoch srubach....Skratka optika je s puzdrom zaveru samostatna jednotka a lauf taktiez. V tomto pripade musim uznat ze Blaser ma absolutne navrch a optika priamo na laufe ma neco do seba.tibi1 píše:Ak chces fak tu 8x68S tak jednoznacne Mauser M03 a mas to i v plastu a hlaven (povrchovka) 19mm at muzzle 65cm a ak chces tak ti daju i 62 až 60cm co i tak dodnes nechapem k comu to je dobre pri magnumovych razach, montaz seriova a spolahliva ako u Blasra a hlavne klasicka hlava zaveru s ozubmi, ktoru mozes menit na mini - stand. - magnum raze bez nejakeho sersamu...myslim ze cena nebude nejak zasadne rozdielna a dokonca mozno lepsia v prospech M03 ked uvazujem ze R8 je momentalne akoze "novinka"
Mam Sauer S202 (308W) ale ak by som mal ist do novej tovarnej flinty tak jenoznacne M03 i ked Sauer dokaze ponuknut obdobny komfort.

figi