CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3414
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od dalas »

to je právě daň za dvojí jištění jak spoušťáku, tak úderníku. Přece nabíjím taky s nezajištěnou zbraní. Jde ten rem nabít zajištěnej? (my ty vlastnosti zbraní v topicu asi dáme dohromady tazateli k porovnání.)
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od vhool »

ano jde,pojistka blokuje jen spoust,nikoliv zaver
edit: neblokuje chod zaveru
Uživatelský avatar
figi
teoretik fora
Příspěvky: 1932
Registrován: stř 11.10.2006, 7:19
Bydliště: Česká Lípa

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od figi »

CZ 550 oproti tomu při zajištění - zajišťuje úderník a vyřadí spoušť z činnosti - velmi spolehlivé a elegantní řešení, které by se mi na Ticce líbilo.

Zjištění spouště u Rem 700 ( a spousty jiných zbraní ) není to nejspolehlivější, to ta CZ má navrch.

Rem 700 nemusím. Sami Amíci tvrdí, že jen Sendero za něco stojí, a svým kámošům kvůli kolísavé kvalitě Remingtonů raději doporučí Savage, Tikku nebo CZ 550.

:D
figi
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
vhool

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od vhool »

to figi: ano ja zde popisuju sve zkusenosti se Senderem ale obecne u rem zalezi na typove rade ... pravdou je ze vetsina typu rem je ciste uzitkova flinta s tim ze tam ta kvalita je kolisava (stejne jako u cz550 urcenych pro CZ trh) ovsem u rady 700 je spolehlivost a funcnost obecne na hodne vysoke urovni
Marpie
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1202
Registrován: pon 16.10.2006, 7:33
Bydliště: severní Morava

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Marpie »

Hmm kolísavá kvalita u Rem 700 asi teda něco jiného. Savage - co na to říkají ostatní ? Tady jsem jednu našel zrovna v 270Win http://www.lovecke-zbrane.eu/zbrane/na- ... avage-114/ A jaká kvalitní montáž se na to dá dát? U Tikky bych to asi řešil Optilockem.

Na střeleckém portálu jsem našel slušný popis té Savažky ale co jsem pochopil tak spoušť accutriger je spoušť s jemným chodem, ale není tam napínáček. Já ze své zkušenosti potřebuji než delší jemný chod, krátký chod napínáčku. Takže asi Savažka taky ne.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16 + hlaveň ZH324 7x57R/16
Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od fesoj »

Původně jsem do toho nechtěl kecat, protože jeden z požadavků na novou zbraň byl, že musí mít napínáček, ale nedá mi to... Co se týče poměru cena - kvalita, tak já jsem velice spokojen s Marlinem XS7. Taky jsem byl ze ZKK zvyklý na napínáček, ale u Marlina s "glockovou" spouští mi jeho absence vůbec nevadí. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že nábojovou schránku nelze vybíjet spodem, pouze přes závěr /aspoň u plastové pažby, kterou mám, jak je to u provedení s dřevěnou či laminovanou pažbou, to nevím/, ale tato zbraň jde nabíjet i vybíjet i zajištěná, což je z hlediska bezpečnosti nesporná výhoda. Spokojen jsem i co se týče přesnosti. A na některém jiném fóru jsem se dočetl, že výrobce nabízí k těmto zbraním větší množství různých typů pažeb skutečně za pár euro a není problém si to objednat přes internet.
Kritériem pravdy je praxe.
Jiskra
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 375
Registrován: stř 10.3.2010, 9:11

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Jiskra »

Takže kolego odpovím na dotaz kolik toho mám nastříleno.Cca 2500 nábojů 308W za poslední dva roky.To není chlubení ,ale jen odpověď na otázku (dost hloupou).Těch keců o první ráně už jsem slyšel tuny.Převážně na střelnici v Olomouci od něktarých myslivcu co tam přijedou nastřelovat.Většinou to říkají ti,co to nastřelují na 50m a když mají soustřel kolem 5cm,tak září blahem.Samozřejmě že ta první je nejdůležitější,ale udržet soustředění a nedělat střelecké chyby třeba u 50 ran při soutěži je jiné kafe.Pevně věřím,že o atmosferických vlivech na střelbu nemáte ani šajn.Je rozdíl jestli ta první je na 80m nebo 500m.A jedině terč prokáže, jak na tom střelec je. Jezdím na trap a mám tam spoustu známých.Všichni zkušení myslivci. Ale nikdo z nich nechápe,když jim donesu ukázat terče po soutěži,že se něco takového dá nastřílet.Nedej bože když se bavíme o střelbě na pohyblivé cíle.Třeba na policejní střelnici v Holešově a nebo teď už i v Olomouci.O střelbě do kilometru na Slovensku ani nemluvím.A že jsme na Loveckém fóru?No a co,spostu lidí to zajímá a spousta jich má co říct.Zde na foru je několik zkušených střelců a přebíječů a ti dobře ví co se dá nastřílet když je dobrá zbraň,optika,vyladěné náboje a zkušený střelec.Jsem trošku alergický na to,když se zeptám co je na Tice špatného a dostanu odpověď kolik toho mám nastříleno.Ale to jsou zbytečné řeči.Ano normální Tikka má podle mně pažbu nic moc.Spíš na dvě věci.Já jsem si zehnal plastovou z varminta a ta je zase o něčem jiném.Kdo umí střílet,tak na nějaký napínáček jebemtiboha.Mám 700g,a napínáček nepotřebuju(nechápu,že to ještě vyrábí).Myslet si,že se s napínáčkem nedá výstřel zkazit je blbost.Chod závěru jedna báseň.Střílí v rámci možností lehké hlavně velmi dobře.Mně teda líto peněz za náboje není,takže jí mám odzkoušenou do 300m.Na takovou vzdálenost ale nelovím.Nemám kde (les).Za sebe říkám,že největší problém Tikky je její omezená modelová a rážová dostupnost a čekací doby.Jinak ty Varminty jsou velmi dobré a přesné.Několikrát to dokázali na závodech až na 1km (přesně 966m).Dokonce minule vyhrál s varmintem v 223R.Ale neprotěžuji Tikku.Ať si každý koupí co se mu zdá dobré a na co stačí jeho peněženka.Dokonalého není nic.
Jindrich Camek
Nový návštěvník
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 21.2.2008, 17:13
Bydliště: Vsisko u Olomouce

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Jindrich Camek »

No,no.Tak to budes asi nejlepsi strelec v republice :lol: .No ale budiz.Ale verim,ze na lisku neni skody naboje.A co treba trofejova zver.Tu strilis taky na 450m je prece vetsi :roll:
vhool

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od vhool »

to JC: predpokladam ze tohle je na mne ... nevim jaky je rozdil mezi napr.srnou a trofejovym srncem ve velikosti ale pro tvou informaci,zver nelovim pro trofej ,to nechavam tem kteri maji potrebu vzit zivot nadhernemu kusu jen pro sve poteseni (tim nenarazim na jedince kteri ac lovi trofejovou tak lovi i pruberne a lovi hlavne tak jak by se melo).... ale pro tvou informaci ... ano vetsi kusy nez je liska lovim i na daleko vetsi vzdalenosti :wink:
pravda ale je ze jsem od tebe cekal spis odpoved na moji otazku k tematu at nejsme OT :wink:
Jiskra
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 375
Registrován: stř 10.3.2010, 9:11

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Jiskra »

JČ-pokud to byla poznámka k mému příspěvku,tak můžu s klidem říct,že nejlepší určitě nejsem.Po závodech jezdím,parkrát jsem i něco vyhrál (před 14 dny v Olomouci a teď v sobotu také,něco na Slovensku),ale jsou tam lepší střelci a hlavně pokud je závod s pol.nebo voj.odstřelovači tak kvalita závodu jde hodně nahoru.Pořád sbírám zkušenosti od lepších a zkušenějších střelců.Protože střílím hodně,tak vím,že zkazit výstřel není žádný problém.O to odpovědněji přistupuju k lovu,protože znám limity svoje,zbraně a hlavně zohledňuji momentální podmínky.Takže si možná dovolím míň,než někteří,kteří o tom nepřemýšlí.Mám pocit,že se za každou cenu máte potřebu navážet a né debatovat k věci.Pokud máte ještě nějaký dotaz,tak přez SZ,jsme hoodně OT a neráčím si vysloužit BAN. Takže k tomuto tématu HOWGH.
Mr. Fox
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 319
Registrován: ned 27.6.2010, 12:11

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Mr. Fox »

Koukám že každej má oblíbenou určitou značku někdo dá přednost CZ, někdo upřednostňuje tikku, někdo remingtna. Mám jedinej problém a to je nedostatek financí. A nedávno sem mluvil s prodejcem zbraní a ten mi doporučil právě set remingtonu s optikou v ráži .308 za 10660,- s DPH. Nechci vyhodit peníze oknem a chci aby flinta sloužila co možná nejdýl. Prodejce řikal že ten remington má spoušť nastavitelnou takže si člověk nastaví citlivost spouště podle sebe. Napínáček stejnak nepoužívám raději sem si vždy nechal předělat citlivost spouště jak mi to vyhovovalo teda pokud to bylo možné. Kdybch měl finance tak bnych šel do CZ 550fs ale ty nemám takže musim volit něco levnějšího. Rozhoduju se mezi tim setem od Remingtonu a pak tady někdo nadhodil Howu že taky dělaj set kolem 15 tis. ten sem ale nikde nenašel. Zbraň bych nosil převážně na čekanou občas šoulal, jednou do roka možná naháňka na černou. Lovim převážně černou a srnčí. Sem tam škodná. A střílím max na 150 metrů.
vhool

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od vhool »

v tom setu od rem je prave REM 770 (drive tam byla 710) a to jsou flinty o kterych tu byla rec ze je tam kolisava kvalita (ovsem asi tak ve stejne urovni jako kvalita cz 550 pro cesky trh-co kus to original :evil: )
kazdopadne jde o hodne jednoduchou zbran ktera naprosto vyhovuje nasim podminkam lovu.nevyhoda teto zbrane je ze zaver uzamyka do laufu a tudiz vymena hlavne je tim predem takrka znemoznena (nerikam ze to nejde ale je to nesmysl) .vyrobni provedeni je americky standart (primarni je ucelnost ne krasa) a myslim ze za tyto penize jde o dost muziky do zacatku.v usa tyto zbrane kupuji farmari na denni praci a pokud flitna z nejakeho duvodu doslouzi tak ji proste "zahodej" .... neni to asi flinta na celej zivot ale myslim ze podle toho co tu pises tak by to pro tebe mohla byt idealni volba na prvnich par let nez se situace vytribi :wink:
Jindrich Camek
Nový návštěvník
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 21.2.2008, 17:13
Bydliště: Vsisko u Olomouce

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Jindrich Camek »

No nehme toho hastereni.Ja nejsem sportovni strelec.Jsem v púrve rade myslivec, kinolog,lovec.Kazdeho lovce cti pocet spravne ulovene zvere a dohledane.Ze svoji praxe vim kdy liska kdy je mozno a kde ulovit lisku.Nepochybuji o tom ze se da na strelnici trefit terc o velikosti lisky na 450m.Predpokladav ve strelecke pozici v leze na trojnozce s dobre nastrelenou kvalitni zbrani,strelivem a optikou.Ovsem v praxi je takrka nesmysl.Coz se tyce varmintu v na chozeni po lese je proste tezkej.Uz psat nic nebudu.Predpokladal jsem ze na tomto foru jsme na loveckem foru,ne na strelnici :roll:
Mr. Fox
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 319
Registrován: ned 27.6.2010, 12:11

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Mr. Fox »

No spíš bych si představoval flintu do konce mí myslivecký kariéry. Ale v mí situaci bych doopravdy potřeboval lidovje řečeno hodně muziky za málo peněz. Třeba u Cz sem čet že maj problém se zásobníkama že při výstřelu vypadávaj. Nevadí mi plastová pažba na plastu nevidím nic špatnýho, když je to kvalitní plast. Z prvu sem uvažoval o 6,5x55SE ale teď koukám spíš po .308 jelikož je mnohem větší výběr munice. Dokonce mi pordejce doporučil náboje za 10kč/kus on je prý osobně používá a je s nimi spokojen. Jen prostě nevim když je to remington u kterýho se pohybujou kulovnice kolem 25 tis. a najednou uvedou set za 11tis. je pravda že američani považujou zbraně za spotřební zboží nefunguje koupí novou. Já hledám kulovnici která se mnou půjde do důchodu a bude fungovat.
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3414
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od dalas »

U amerických flint napínáček není. Je ve státech zakázanej. Odpor spoště se dá nastavit snad u všech zbraní (alespoň co jsem se s nimi setkal). Problém je, že je tam jakési bezpečnostní a technologické minimum (třeba Weatherby). Odpor spouště se dá snížit předpětím pružiny, ale je tam doraz a dál to šroubkem nejde. Jde vyměnit samozřejmě pružina za slabší. Při ale hodně jemné pružině se přestane vracet spoušť po namáčknutí a uvolnění. V každým případě se to dá ale přijatelně vyladit a zvyknout si na ni.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Odpovědět