CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
ano trapi me jedna vec ... ze zde prezentujes treba uzitecne a dobre rady ZAVADEJICIM zpusobem ... behem posledniho roku jsem potkal dost svatecnich strelcu i lovcu co si tve podani vysvetluji tim nejnebezpecnejsim zpusoben a a je jen otazkou casu kdy se stane nejaka patalie ... ke zbytku tveho prispevku se nehodlam vyjadrovat protoze to opravdu dal nema cenu resit a uz takhle jsme OT
edit: ano do pr.... jsem te neposilal ...ale jen z duvodu ze jako moderator jsem si to nemohl dovolit a musel jsem jakz takz byt nad veci coz ted nemusim ...
edit: ano do pr.... jsem te neposilal ...ale jen z duvodu ze jako moderator jsem si to nemohl dovolit a musel jsem jakz takz byt nad veci coz ted nemusim ...
vhool - co se spouští u CZ 550 je tu na fóru velmi podrobně popsáno ( ne mnou
), v době, kdy jsi "chyběl"
A tvoje argumentace, jak jsou všichni tak hloupí a to, co tu popíši, dělají jen nebezpečně, tak ta je opravdu dost zoufalá.
Takže o co ti vlastně jde ?
figi

A tvoje argumentace, jak jsou všichni tak hloupí a to, co tu popíši, dělají jen nebezpečně, tak ta je opravdu dost zoufalá.
Takže o co ti vlastně jde ?

figi
nehodlam si kvuli tobe vykoledovat bana tak ti jen doporucim aby jsi si jeste jednou precetl co jsem napsal ...je rozdil ve slove "vsichni" a "dost" ...tim koncim tohle OTfigi píše:vhool - co se spouští u CZ 550 je tu na fóru velmi podrobně popsáno ( ne mnou), v době, kdy jsi "chyběl"
Takže o co ti vlastně jde ?![]()
figi

CZ 550 jsem měl cca 10 let a nevím o tom, že by v manuálu někde bylo napsáno o tom, že můžeš hrabat do něčeho jinýho, než štelování jemnosti napínáčku. To mi připadá jako nepovolený zásah do konstrukce...figi píše:Délku chodu spouště ( a všechny další parametry ) si přece u CZ 550/750/527 velmi snadno nastavíš, jak ti to vyhovuje .
Úprava pojistky CZ 550 je také poměrně snadná záležitost, umím ji udělat tichou v obou směrech, nebo cvaknutí jen při zajištění.
Ulkomaalainen...
kasari, vím že návody nikdo nečte ...
takže tady , str. 50
http://www.czub.cz/zbrojovka/cz-navod/N ... %20555.pdf
figi
takže tady , str. 50
http://www.czub.cz/zbrojovka/cz-navod/N ... %20555.pdf

figi
...ano figi,to mam presne na mysli ...staci si precist bod 23 .... a naslo by se dost tvych prispevku kde radis co a jak zbastlit na zbrani krome sroubku
Čtu a můžu si oči vykoukat, ale nevidím nic o úpravě pojistky...

Ulkomaalainen...
A jsme tam kde jsme byli
. Takže už jsem to tu taky psal. Očima nezaujatého a oběma zbraněma políbeného. CZUB jsem měl cca 10-12 let, to je jedno. Pak si koupil tikku. V tom roce jsem navštívil silva reginu v Brně a docela se mi líbila CZUB varmint laminated v 308. Než jsem ji chytl do ruky Ten závěr je Figi nebe a dudy s Tikkou
. Pak jsem kolegovi nastřeloval 550tku v 7x64 lux a ta samá katastrofa. Tak mi prosím řekněte která tikka z krabice to dělá??? 99% myslivců do toho nechce šahat a proto říkám že o 2000 víc a mám po starostech. Já na tikku opravdu nešáh a jenom střílím. Ani na napínáček ani na spoušť ani na nic. Což u 550 asi nejde. Rem jsem měl v ruce jenom v obchodě a závěr šel jako na tice o ostatním nevím. TOTO JE OBJEKTIVNÍ. Kdyby mě tikka vadila napíšu to. Odpouštím i plast a černou barvu - k nezaplacení...........

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Myslim ze uz to zacina byt o nicem. Stejne tak jako u CZ se urcite da spatne nastelovat spoust u jakekoli jine pusky. U CZ se da argumentovat zase 3-polohovou pojistkou. Tak jako Lorinc odpousti plast, tak jini odpusti CZ zaver. Tradicni myslivec moc plast neodpusti, neodpusti treba i chbejici miridla. Osobne bych treba sve pusce neodpustil 3-polohovou pojistku, nemoznost zajisteni zaveru nebo nejakou skladacku. Je snad proto Tikka, Remington, Ressler spatna puska? pokud si clovek vybere mezi Tikkou, Howou, CZ bude spokojen. Vetsinou nadavaji jen Ti co neco kupuji a nevi proc 

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Já jsem byl na jaře ve Vídni na výstavě a tam jsem si všechny tyto značky ošahal a rohodl jsem se pro TIkku ale taky se mě zamlouval browning bolt ale ten se nedělá v 6,5 ce tak jsem ho vyloučil.Tikku ale mám objednanou od března a zatím nic když volám do detexu tak mají přijít příští měsíc a pořád nic.Nejvíc sem se tam ale zasmál u stánku zbrojovka holice když měli flinty protažený lankem aby je nikdo nemohl vzít do ruky a prohlídnout si je a přitom u ostatních stánků kde vystavovali pořádný flinty si je mohl člověk ošahat.
Já to pochopil tak že v tom Remingtonu 770 byla asi z výroby úplně stejná spoušť jaká se dávala do Howy nebo možná konstrukčně podobná.Choochoo007 píše:Myslis to tak, ze vystrelila ta puvodni spoust z Remingtona, ne? Konstrukcne jsou tyhle levnejsi reseni skoro vsechny hodne podobne Howa/remington. Nechces mi tvrdit ze to bylo spoust Howy v Remingtonu, ne? To bych se tomu kutilovy nedivilMarpie píše:No co se týká spouště u Howy tak jsem zjistil že od loňska dávají nějakou jinou snad HACT a to z důvodu nějaké paniky v USA že ta původní spoušť vystřelila v nějakém Remingtonu 770 sama, ale nakonec se přišlo na to že to bylo z důvodu neodborného zásahu. Dle dovozce je ve všech co tady mají už ta nová spoušť, ale že to na kvalitě zbraně ani neubralo ani nepřidalo.![]()
Proto rikam porad, ze reseni spouste/pojistky CZ je z hlediska konstrukce hodne dobry
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, Sauer 202 FS 8x57JS
To: romann Tak to jsem měl asi kliku, já si objednal u Detexu vysněnou Tikku varmint v 6,5x55 na konci srpna a už ji mám 14 dní doma
Jedinej kompromis byl, že jsem nechtěl napínáček a došla jim z finska potvůrka s ním. No nějak už to přežiju
Teď už jen aby došla lišta od EGW a hurá na střelnici.

Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Přidám pohled trochu z jiného úhlu. Pokud bych rozložil sako,tikku,howu,remington a CZ na hlavní části (závěr,hlaveň,pouzdro) a chtěl udělat custom pušku (z hlediska přesnosti) tak bych sestavil žebříček v následujícím pořadí podle kvality a přesnosti z výroby a následných dodatečných úprav . 1. místo se dělí Tikka a Sako, 2. V těsném závěsu Howa, pak chvíly nic a konec se dělí CZ s Remingtonem někdy v závislosti na modelu či náhodě.
V tomhle hodnocení jsem neřešil hlaveň, spoušťák, vzhled apod.
V tomhle hodnocení jsem neřešil hlaveň, spoušťák, vzhled apod.
Co jsem tak na netu hledal tak mne ještě zaujala kulovnice Weatherby Vanguard 2 v nerezové verzi, poslal jsem dotaz ohledně ceny a možnosti dodání Martínkům ale psali mi že jejich kontakt z Ameriky přes který Weatherby berou je momentálně na dovolené tak musím chvíli počkat.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, Sauer 202 FS 8x57JS
Měl jsem v ruce Howu Hogue, hlaveň vypadala dobře, ale ten plast katastrofa - fakt plasťák jako z pouti. těch 20 litrů bych za to nedal. Poté jsem byl obhlídnout Remington 700 Camo, dle mého názoru je to o 5 tříd vejš. ba reálně uvažuju, že si ho koupím, ale je fakt, že váhám ještě mezi tikkou varmint, ale když si vyberu jinou než "standardní ráži" tak si počkám rok. Remington mi říkali tak 4-6 týdnů.