to motolada: a ted si vezmi kdyz si k tripodu nekde muzes sednout ...to je teprve stabilita
....jinak uz nasi dedove nosili strelecke hole

takze asi nikdo si tu nechce hrat na novodobeho cinskeho vynalezce,jen me docela bavi predstava jak sebou tahnu dalekohled,dalkomer,zbran a dlouhou soustavu tycek a vykoukne na me zviratko,slusne ho poprosim at chvilku pocka,polozim tycky vezmu dalekohled a prohlizim si ho ....nebo v lepsim pripade zvednu flintu a ctu ho v puskohledu

....a v neposledni rade to jak tohle vse o sebe pri chuzi terenem slozitejsim nez polni cesta ci golfove hriste,krasne klepe a tuka a muze to byt desetkrat pogumovany

...kazdy kdo chodi a ne jen od auta na kazatalnu a zpet vi ze kolikrat i jenom ten dalekohled je k vzteku kdyz se blemba na krku (proto se nosi pri soulani v pouzdre na opasku) a pri slozitejsim terenu je clovek rad ze obe ruce zamestna sam sebou a jeste flintou.tim nechci srazet tvou sikovnost,osobne se mi to libi vic nez nasady na koste ale na pohyb po reviru mi to prijde jako dost neprakticke

mimochodem na strelbu do nejakych 200m by mela zdatnemu a sikovnemu strelci stacit dobra hul s hrotem (tusim ze jsem jednu dal nekomu zde na foru) ke ktere si zakleknu a navic mi pomuze pri chuzi treba,a pro vyznavace tradic je i prijatelna protoze vypada "myslivecky"

...az budu mit cas a naladu tak ji vyfotim a dam sem pro inspiraci