Kulový poloautomat Voere 2185
Kulový poloautomat Voere 2185
Máte někdo nějakou referenci ohledně kulovnic Voere 2185? Známý uvažuje o semiautu (honitba s množstvím škod po "černé"/ časté nátlačky) a tato mu padla do oka v modelu stutzen, buď 8x57JS nebo 9,3x62 - prosím o sdělení zkušeností i ohledně ráže do poloautomatu (zpětný ráz/opakování míření, funkce přebíjení apod.)
http://www.kulovnice.org/nabidka.php?id_A=14&id_B=12
Díky za sdělené zkušenosti (ty osobní uživatelské jsou v mém případě u kulových poloautomatů 0)
http://www.kulovnice.org/nabidka.php?id_A=14&id_B=12
Díky za sdělené zkušenosti (ty osobní uživatelské jsou v mém případě u kulových poloautomatů 0)
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Re: poloautomat Voere 2185
kdysi jsem jsem o ní uvažoval ale Bučok mi ji rozmluvil ve prospěch HK SLB 2000+ já ji mám v ráži 9,3x62 a kamarád 8x57 kupovali jsme je spolu najednou a ani jeden nelitujeme. Lehounká flinta, dost přesná, přebíjí bez problémů ale asi bych doporučoval spíš tu 8x57 přeci jen je lehounká a ten zpětnej ráz je u 9,3ky dost výraznej a nepříjemnej (ikdyž už jsem si zvyknul a nevadí mi to) a lépe se mu bude s tou 8kou tuplovat. Další výhoda je, že je krátká a dobře se sní manipuluje i na posedu. Spoušť příjemná, jemná. Celkově jsem ze semiautomatických zbraní nadšenej a spokojenej.
S tou 8x57JS jsem si to myslel, zdvih, zpětný ráz vše bude menší takže pohotovější druhá/třetí rána. No HK je pojem, taky ho měl v merku stejně jako Browning.
jak náročný je ten HK na údržbu, čistění, složitost rozborky apod. Nosíš ho jen na naháňky nebo i na posed nebo šoulačku?
Jaké používáš střelivo v 9,3x62 a kolega 8x57JS?
jak náročný je ten HK na údržbu, čistění, složitost rozborky apod. Nosíš ho jen na naháňky nebo i na posed nebo šoulačku?
Jaké používáš střelivo v 9,3x62 a kolega 8x57JS?
na čištění používám šňůru, rozborku nedělám páč nejsem puškař a držím se hesla když něco funguje nemusím to rozjeb...
mám na tom puškohled 3-12x56 Zeiss Victori diavari a chodím s tím na posedy a na šoulačky, na naháňky nechodím nebo respektive už roky chodím jen na jednu ke kamarádovi kde je úroveň a necítím se tam ohrožován na životě ani mrzačena zvěř.
Střelivo do 9,3ky používám Blaser CDP 18,,5g a spokojenost dobře to funguje i na slabší zvěř zrovinka před 14 dni srnče 8kg na 96m na žebra a udělalo jeden skok a leželo.
Kamarád do té osmy používal SB ten to má jen na naháňky ale uvažuje že tam taky na ní dá puškohled a o změně nábojů taky na Blasery CDP
Střelivo do 9,3ky používám Blaser CDP 18,,5g a spokojenost dobře to funguje i na slabší zvěř zrovinka před 14 dni srnče 8kg na 96m na žebra a udělalo jeden skok a leželo.
Kamarád do té osmy používal SB ten to má jen na naháňky ale uvažuje že tam taky na ní dá puškohled a o změně nábojů taky na Blasery CDP
Dík za info. Pošlu dále 
není zač rádo se stalo však já si to od tebe zase vyberu až budu potřebovat poradit s přebíjením

já původně chtěl kulovou kozlici ale nejlevnější od merkla (italii jsem nechtěl) stála tolik co ten kulovej automat montáž a puškohled zeiss takže nakonec jsem skončil u něj. Ikdyž třeba takovej Sauer S303 by se mi samozřejmně líbil víc je to krásná elegantní zbraň to HKáčko přeci jen moc krásy nepobral je dost strohej + plast atd. ikdyž dřevo na pažbě je moc krásný, ale já ho mám jako pracovní zbraň a to mi splňuje na 1čku
já původně chtěl kulovou kozlici ale nejlevnější od merkla (italii jsem nechtěl) stála tolik co ten kulovej automat montáž a puškohled zeiss takže nakonec jsem skončil u něj. Ikdyž třeba takovej Sauer S303 by se mi samozřejmně líbil víc je to krásná elegantní zbraň to HKáčko přeci jen moc krásy nepobral je dost strohej + plast atd. ikdyž dřevo na pažbě je moc krásný, ale já ho mám jako pracovní zbraň a to mi splňuje na 1čku
Problem je len v tom, ze to HKcko ti bude slapat vzdy a s tou nepodarenou S303 by si mal akurat najpravdepodobnejsie len starosti....u nas na to naskakalo kopec ludi, ktory si mohli dovolit vycackane lux. prevedenia a teraz sa toho potichu zbavuju. Dovod je jednoduchy, automat si kupujes, aby ti opakoval sam a nie aby si po kazdej (druhej) rane obtahoval zaver rucne. A tych poruchovych je privysoke percento na takuto kategoriu....sorry za OT.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
lovec tak to děkuju za info. to jsem netušil že soudruzi v německu udělali někde u sauera chybu. Já na vzhled zbraně nedám měl jsem v ruce i Merkla a právě se mi nelíbilo jak jsou stříbrný plochy na něm atd. takovou zbraň prostě nechci a i na toho Merkla jsem slišel jednu stížnost ale nebudu ji říkat jelikož to nemohu potvrdit osobně. Například automat od remingtona mne neoslovil vůbec, nastřeloval jsem ho kolegovi má ho ve 308win. a na tu spouš´t aby jsi vzal pomalu kladivo jak je tvrdá ale zpětnej ráz pohodička.
Re: Kulový poloautomat Voere 2185
Děkuji všem za info.
Další případnou diskuzi o jiných poloautomatech prosím směřovat zde: viewtopic.php?f=2&t=1604&start=30
Další případnou diskuzi o jiných poloautomatech prosím směřovat zde: viewtopic.php?f=2&t=1604&start=30