Černá zvěř

vse co souvisí s naší zvěří a jejím chovem...
Odpovědět
Tommy
Zkušený diskutér

Re: LOV BACHYNÍ

Příspěvek od Tommy »

Tak vidíš..a nepotřebuji k tomu nic číst.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Černá zvěř

Příspěvek od kopov.c »

Já povolenku na knoura nemám,ale po lese je občas potkávám :) Já usuzuji věk hlavně podle obezřetnosti a celkového chování.Málo kdy platí,že čím větší tím starší.Spíš bych řekl,že po 5-6 roku strácejí na váze.Loni tu se tu jeden pantáta snažil ulovit trofejovýho knoura a povedlo se mu to na popátý-asi si myslel čím větší,tím lepší a pobil 4 sekáče.Nakonec střílel na nahánce po lončákovi a byl to bronz :) Vyvržený mělo 86kg.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Záleží jen na tom,kde ten kňour žije... ten,co jsem ho ulovil byl čistej lesák,kterej se zdržoval jen v lese a nikam nemigroval. Co jsem byl v lese obeznávat,tak jsem vždy na něho narazil a taky dobrý dva roky se mnou vydrbával.. Vůbec nenavštěvoval hromady,jen kazatelny v jejich okolí. Bylo to neuvěřitelné...Tak jak já jsem obeznával ho,on si obeznával kazatelny jestli tam někdo je. Nikdo ho krom mě nikdy neviděl,ale všichni věděli,že tam je..
Jinak jsem ho odlovil ve 4 ráno v bukovém lese,kde chodival ryt.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Pánové jaké máte zkušenosti s buchtováním a celkově s aktivitou černé ve větším větru?Zajímá mě jestli u Vás chodí nebo ne když fouká(dost)
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 Tommy: můžeš mi prosím vysvětlit - bez narážek a urážek :wink: - jak to máte s lovem dospělých kusů zvěře? Jednou píšeš, že nemáte normované stavy černé zvěře, takže nelovíte bachyně a potom napíšeš, že na kňoura máte povolení? Ptám se proto, že by to mělo být spíš obráceně, na § 36/5 mysl. zákona můžeš lovit samičí zvěř starší dvou let prakticky bez omezení, takové povolení dostaneš prakticky hned, ale na lov trofejových kňourů získat povolení je trošku složitější. Pokud jsem něco špatně pochopil, tak se omlouvám předem, ale nedá mi to se nezeptat.
Tommy píše:To Kopov:
Toho kňoura jsem střelil rovněž v té honitbě,kde bachyně nelovíme. Na kňoura si žádáme povolení.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Co je na tom k nepochopení..Hospodář podá žadost na měú a je to,tam to v pohodě schváli a k tomu i jelena ve 2.věkové a muflona ve 3.věkové a normované z toho nic nemáme.

Silnému větru se vyhýbají jako všechna zvěř...,takže tak 1:100.
xtaup
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xtaup »

U nás na Měú povolí z černý leccos, ale kňour je tedy až na posledním místě, jelikož to je sakra nedostatkové zboží a nic to neřeší, stejně tak jako u nás nepovolí odlov jelena III. věkové třídy. Povolování v případě Tommyho Měú mi přijde trochu prazvláštní, při mimořádných odlovech by se mělo vždy začít u samičí a mladé zvěře, jinak to je z hlediska řešení problematiky nárůstu stavů bez účinku, nicméně v honitbě, kde černá nemůže způsobit větší škody to asi je možné.
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

U nás jsme o povolení kňoura žádali jednou /dodatečně, když už to omylem odnesl/ a bylo nám vyhověno...
Kritériem pravdy je praxe.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Tommy píše: Silnému větru se vyhýbají jako všechna zvěř...,takže tak 1:100.
Je pro to nějaké vysvětlení?
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myslivec Milda »

motolada píše:
Tommy píše: Silnému větru se vyhýbají jako všechna zvěř...,takže tak 1:100.
Je pro to nějaké vysvětlení?
...............................................................................

Když jsem začínal s myslivostí, někdy v r. 1986, ptal jsem se jednou hospodáře, na co si mám dávat pozor při lovu, abych si ho vlastní vinou nepodělal. Zapamatoval jsem si od něho poučku: Když ti spadne vlas z hlavy, tak prase ho ucítí, jelen ho slyší spadnout a muflon ho uvidí padat. Z toho je jasná odpověď- ČICH. Když se černé něco nezdá nevyleze. A za silného větru se jim toho nezdá často mnoho.
Naposledy upravil(a) Myslivec Milda dne úte 15.11.2011, 14:07, celkem upraveno 2 x.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Poprosil bych k otázce...
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

O co si požádáme,to nám povolí. Na našem Měu sedí člověk,který myslivosti nerozumí,takže kdo podá žádost,tak povolí,ale i pro nás to má své nevýhody,sousedi nám u hranice složili nejsilnějšího muflona.
Jinak o samičí nežádáme,nemáme důvod.

Prasatům vadí silný vítr nejen proto,že by něco navětřily,ale vadí jim to tak jako ostatní zvěři, ty by jsi na silném větru taky neobědval..,ale když to stojí za to,tak taky vylezou.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

K druhému odstavci předchozího příspěvku jen dodávám, že staří myslivci říkávali : Když loví vítr, má myslivec zůstat v posteli. Platí to pro černou a pro vysokou dvojnásob.
Kritériem pravdy je praxe.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

O tom navětření je mi to samozřejmě jasné.
Já mám zkušenost takovou,že mám opravdu minimum uspěchů za silného větru.
Kde loví vítr tam neloví myslivec takhle jsem to zaslechl na poslední leči :wink:
Mě zase nepřízně počasí nevadí,mlhy,větry,chumelenice to je moje 8).Např. při mlze mě připadá,že černá má daleko více sníženou schopnost mě navětřit.No stím větrem budu asi už poučenější.
Odpovědět