Přesnost A max 155grejnů, zbraně Sako 75 Varmint a Sako TRG 22, vždy 5ran/100m plus účinek.
V galerii je bachyňka, čistá, 45kg, 8.2.2012, 155grejnů, V0 840m/s, žebra
za lopatkou. Foceno mobilem.
http://www.polovnictvo.com/modules.php? ... album=3352
Jinak v poslední době osm kusů černé od cca 10kg do 45kg + jelen v první věkové třídě- vyvrženo(bez hlavy a běhu) 90kg a všechno bez problémů. K tomu nějaká liška. Srnčí jsem nefotil. Mimo jelena všechno prostřeleno. Ten byl zasažen na vyšší lopatku pod páteř, rozbité plíce a střela zůstala pod dekou . Po zásahu padl, zvedl se a šel z kopce cca 40m.
Zelená záslepka je Sako Varmint s S060, déla 72,5mm, moc to neumím a něco mě vždycky upadne
Terč s rastrem s černým středem je Sako TRG , délka 73,5mm, 45,5 grejnu N 140,střílel kamoš,ale lítá to podle mě pomalu a tak jsem šel na 46,5grejnů a nátahl jsem to na 74mm a uvidíme.
Ohledně účinků:
Vzhledem k situaci doma (oprava RD pro otce na bezbariérový) jsem skoro nic neboural a byl jsem rád, že jsem to mohl darovat některému z členů nebo prodat. Boural jsem dvě - jedno střeleno na plíce 10kg vyvrženo a vypadalo obdobně -tj. bez podlitin jako to 45kg na foto. Pouze to malé sele mělo ještě zlomená žebratři oproti vstřelu, ale to je přebytkem energie. Zůstalo na místě. Větší sele - dnes už lončák po ráně šlo cca 35m a skvěle barvilo. Výstřel je trochu roztažený, protože to zkoumal kamoš a bohužel to před focením "palpačně vyšetřil" - není myslivec a strčil tam prst. Vyhozen kus o velikosti čtyřech prstů. Jinak to není přesně v mém stylu a je to pouze orientační a tak to nedávám do účinků, ale sem, kde se o A maxu celkem hodně lidí mluví i když ho možná nikdy neviděli.
Poslední sele 29kg jsem vědomě střílel na předek - kosti aby neudělalo ani krok. Taky to byla pravda. Budu je pro kupce bolurat a tak zkusím udělat porádnou dokumentaci a dát ji do účinků. Třeba to bude "hrůza".