Sorry za OT.

Při nákupu jsem však podcenil opravdu důkladné otestování a tak jsem si sice pořídil botky dobře mi padnoucí, pohodlné při chůzi i na vzdálenosti v řádu desítek kilometrů, dobře odolávající i těm nejhorším klimatickým podmínkách, navíc v s přírodou ladících barvách - jenže jak jsem záhy zjistil, při chůzi tiše vrzaly...
  Při nákupu jsem však podcenil opravdu důkladné otestování a tak jsem si sice pořídil botky dobře mi padnoucí, pohodlné při chůzi i na vzdálenosti v řádu desítek kilometrů, dobře odolávající i těm nejhorším klimatickým podmínkách, navíc v s přírodou ladících barvách - jenže jak jsem záhy zjistil, při chůzi tiše vrzaly...  Tedy tiše - ve zvukové kulise lidské civilizace to člověk téměř neregistroval, ale v lesním tichu to bylo duševní utrpení, měl jsem pocit, že to slyší zvěř široko daleko...
  Tedy tiše - ve zvukové kulise lidské civilizace to člověk téměř neregistroval, ale v lesním tichu to bylo duševní utrpení, měl jsem pocit, že to slyší zvěř široko daleko...  Potkat mě sám Vinnetou, musel by si nad tou nemožně hlučnou bledou tváří s opovržením odplivnout...
  Potkat mě sám Vinnetou, musel by si nad tou nemožně hlučnou bledou tváří s opovržením odplivnout...  
  Naděje, že to po řádném "rozchození" nových bot samo přejde, byla samozřejmě planá a jelikož všechny možné i nemožné triky, jak se toho vrzání zbavit, prakticky nezabraly, přesunul jsem ony botky do kategorie "no-hunting" turistické / pracovní obuvi, kde k jejich cti spolehlivě slouží dosud.
   Naděje, že to po řádném "rozchození" nových bot samo přejde, byla samozřejmě planá a jelikož všechny možné i nemožné triky, jak se toho vrzání zbavit, prakticky nezabraly, přesunul jsem ony botky do kategorie "no-hunting" turistické / pracovní obuvi, kde k jejich cti spolehlivě slouží dosud. 

Odstup satane!kounek píše:...prodavačka se mě hned zeptala, jestli je chci na práci nebo na lov, když jsem řek, že na lov, tak mi rovnou řekla ať si je nekupuju, že podrážka s Vibramem prostě vrže, že to je pohodlné na chůzi, ale je to prostě hlučné. Radši prý ať si zkusím tyto, že prý mají lépe konstruovanou podrážku bez Vibramu, která nevrže:
http://www.petex.cz/obuv-altaj-s-01654-hneda-goretex

To jsou ony!
  To jsou ony!  

Ale pravdou je, že já je kupoval v trochu jiném barevném provedení a x let nazpět, takže už to třeba mají vychytané, když to nabízí přímo jako loveckou obuv...
   Ale pravdou je, že já je kupoval v trochu jiném barevném provedení a x let nazpět, takže už to třeba mají vychytané, když to nabízí přímo jako loveckou obuv...   Každopádně doporučuji pořádně otestovat
   Každopádně doporučuji pořádně otestovat  

Příspěvek od lada barvar »

Tomu bych věřil. Každý máme jiný tepelný metabolismus.Toma píše:Do -40C°je prý údaj pro trvanlivost materiálu, ne kolik v tom člověk vydrží.
Taky mi ty testy některých výrobců tak připadaj. Slušný výrobce dělá a uvádí dle norem. Tedy v obuvy kategorie D (outodor, nejzatěžovanější) by měl být komfort po dobu 120-ti minut. Je to ale při chůzi, ne u vysedávání na posedu.Toma píše:Do -40C°je prý údaj pro trvanlivost materiálu, ne kolik v tom člověk vydrží.