Střílíme s Baikalem
-
- Administrátor
Re: Střílíme s Baikalem
Pokud se Ti při nechtěném zajištění posune celá pojistka do polohy zajištěno, je problém ve slabé aretaci. Rozebrat zámek a zvýšit tlak aretační pružiny. Už si to zpaměti nedokážu dost dobře vybavit, ale zajištění spočívá v blokaci táhel spouště, které jsou mezi samotnou spouští a kladívky a které tyto kladívka uvolňují při odmáčknutí.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
Existuje pravidlo kam až laik muže zasahovat do zbraně? Aby pak šaman po neodborné upravě pojistky neměl problém.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
-
- Administrátor
Správná poznámka. V tomto případě bude asi záležet na zručnosti každého zda to zvládne sám, nebo si netroufá a svěří to puškaři. V každém případě je nutno odzkoušení spolehlivosti pojistky a to zejména zda spolehlivě zajišťuje. Jestli zajistí samovolně, není takový problém jako kdyby v zajištěném stavu byla odjištěná. Jinak k celému mechanizmu se dá dostat po odšroubování botky, kdy se uvolní díra se šroubem upevňujícím pažbu k baskuli. Současně je nutné vyšroubovat zadní šroub lučíku. Ale jak jsem napsal, pojistka souvisí s bezpečností, tak pozor na to.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Chlapy chtěl bych se zeptat, jak jde u Iž 27 rozebrat vyhazováky z hlavnového svazku. Potřebuju jednotlivé části pořádně vyčistit a promozat. Díky za rady
Marlin XS 7 243 win, cz 550 lux 8x57JS, ZP 45 16/65, ZP 149 12/70
-
- Administrátor
Kubajs, podeber vytahovák (vyhazovák) ze strany k ústí a napruž ho směrem ven od svazku. Tím se dostane výstupek na vytahováku nad hranu a vytahovák lze vysunout z vedení směrem dozadu. Měl jsem je dole ze stejnýho důvodu, tak snad jsem si to zapamatoval dobře.
Jak tu už byl diskutován problém s vyhazováním nevystřeleného náboje díky příliš volnému chodu těch tyčí v baskuli. Narval jsem do vedení tyček zbrojní vazelínu, která je dost tuhá. Zatím je po problému. Takže tohle spíše nechat zasraný, než to čistit.
Jak tu už byl diskutován problém s vyhazováním nevystřeleného náboje díky příliš volnému chodu těch tyčí v baskuli. Narval jsem do vedení tyček zbrojní vazelínu, která je dost tuhá. Zatím je po problému. Takže tohle spíše nechat zasraný, než to čistit.
Dalas dík moc za návod. Vyharováky mi fungují zatím bez problému, ale poslední dobou přemýšlím, že je nechám stejně vypnuté. Protože jsem lenoch a taky mě už nebaví sbírat vystřelené nábojnice. Každopádně ty vyhazováky musí vyčistit pač (ani nevím jak) se mi tam dosala hlína a další bordel 

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Neví někdo jestli by na kulové jednušce šel dodělat vyhazovák? Ptaj sem se tady u nás puškařa a ten mi řek,že ne.Kamarád mě zase tvrdí,že to u kohosi viděl.Tak by mě zajímalo kde je pravda.
No tak to by šlo docela blbě, jedině nechat udělat novou hlavňovou objímku. Tedka ješte záleží v jaké ráži to máš, protože jestli to máš v 308 a podobně, tak je ti tem vyhazovač celkem k ničemu,pač kolíček ve vytahovači/vyhazovaku bude v případném vyhodení nábojnice zavzet a nedoslo by k vyhození. Je to ale jenom můj osobní názor.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No mám to zrovna vté 308 

Brokovnice IŽ 18 se snad bez vyhazováku ani nedělají. U kulovnic je závěrový systém skoro stejný, tak by to problém asi být neměl. Nicméně ta úprava bude něco stát a pak je na zváženou, jestli se to vyplatí. Možná bude jednodušší na naháňky koupit opakovačku ZKK za 8 000,- a máš klid.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Asi tak .... je nazvážení proč vehementně chceš aby ti jednuška vyhazovala patronu to jsi mě zvolit opakovačku, automat nebo kozlicu kde všude máš aspoň nějak pohotově druhou ránu, navíc nedokážu si to představit jak by to muselo být udělané zvláště když je to náboj bez rantlu možná jo ale zbytečná investice a čekání a jeb..ní ....toť můj názor,.... 

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Michalos Nevím jestli si to můžeš představit,ale týdně ochodím zhruba čtyři nahánky v leči a to po dobu zhruba čtyř měsíců.To potom už poznáš na flintě každý deko-tak proto lehoučkou jednušku a ne opakovačku.Dál je jednuška tak trošičku srdeční záležitost
Když jsem uvažoval nad flintou do leče a na dosledy,tak byla jednuška jasnou volbou.Nepotřebuju lovit co nejvíc a za každou cenu a krom toho když víš,že máš v komoře jen jeden patron tak si dáš na ráně víc záležet.Po nějaké době jsem ale zjistil,že jsou ale chvíle kdy je opravdu potřeba rychlé druhé rány na napravení toho co napáchala ta první.Což je zmrzlejma rukama a bez vyhazováku kapku problém.Kamarád má taky jednušku,ale s vyhazovákem a má to tak zvládnutý,že je schopnej střílet rychleji než někteří s opakovačkou.Proto přemýšlím nad vyhazovákem u mé stávající ižky.

Podle mne kopov uvažuje o "vyhazovači" právě proto, že ta rusanda má náboj bez rantlu a relativně blbě se vystřelená nábojnice vyjímá,,,, takže mu jde skutečně o rychlé přebití pro druhou ránu....... V daném případě by asi bylo relativně snadnějším řešením koupit ruskou kulovou kozlici... to by byly rány dvě
Váhově to zas až takový rozdíl nebude.....

Nevím přesně proč chce tuhle změnu ale za ty prachy bych si tu kulovou kozlicu s hrozným rozptylem nedal to radši nějakou starou opakovačku z naší produkce pokud by to byla záležitost vyloženě pracovní...Lesomil píše:V daném případě by asi bylo relativně snadnějším řešením koupit ruskou kulovou kozlici... to by byly rány dvěVáhově to zas až takový rozdíl nebude.....

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Cením si toho jaké mi tu nabízíte varianty
A kozu ani opakovačku fakt nechci . Psal jsem že jednuška byla jasná volba at už k vůli váza či vzhledu. Otázka byla jestli by na IŽ308 šel dát vyhazovák.Nic víc ani mín.