Čouda píše:.....Tak se do mě pusťte

dobré postřehy, to sem patří, tak já malinko přidám, konkrétně moje zkušenosti z 30-06:
150 grs PMP ProAmm, na srnčí brutální, měkká přední část se rozkládá příliš rychle, na černou jsem se s tím nedostal, přešel jsem pak na těžší střely a zbytek vystřílel do terčů ...
180 grs SB Sierra, na srnčí jsem vystřelil jen asi 2ks a zbytek raději do terče ...
180 grs SB SPCE, 2ks srnčí, výstřelové díry velikosti pěsti, zbytek nábojů nosím na naháňky
180 grs Winchester Silvertip, na srnčí podobně jako SB, krabičku jsem dostřílel na naháňkách, sele přes hřbet to skoro roztrhlo, lončáky OK, dobré průstřely, barví, ovšem tu jednu kýtu jsem dostal za trest

a byla plná olověných střepin (rána přes kloub)
180 grs Oryx a Vulcan - od každého jsem vystřílel krabičku, převážně srnčí a černá, velmi dobré výsledky, mezi střelami jsem nepozoroval velký rozdíl v účincích na zvěř
180 grs Hornady SST (PTS) - na srnčí v této ráži nevhodné, rychle se rozkládá, velké poškození
180 grs Hornady Interbond - absolutně nejlepší střela co jsem dosud měl! Nepoškozuje srnčí zvěřinu, výstřelové otvory kolem 3 cm, přitom srnce skládá převážně v ohni, na černou také výborné, uloveno asi 5 ks a max spokojenost, dobré průstřely, vysoký stop efekt, bez poškození zvěřiny a střepin, bohužel trochu problém s dostupností, už jsem je nesehnal a proto jsem přešel na 180 grs Winch.Supreme Accubond - ulovena liška, 2 ks srnčí a 2 ks černé, mám dojem že poškozuje trochu víc než Interbond, což je zvláštní - střely jsou si velmi podobné, ale v zásadě zatím velká spokojenost - až na tu cenu

rána přes 70 Kč není z nejlevnějších.
Po všech těchto jednokrabičkových experimentech ověřování v praxi jsem dospěl k závěru, že chci universální cenově dostupné střelivo (kolem 30 Kč) typu "bonded" (spojení jádra s pláštěm) - stále čekám na Winchester Power Max Bonded, na jednom americkém diskusním webu je chválili více než Fusiony od Federalu - tak snad to konečně bude ono