Vábení lišek
- fesoj
- Zkušený diskutér
Re: Vábení a lov lišek
Minulý týden se mi sice povedlo střelit 2 lišky za jednu noční čekanou, z toho jednu jsem si přimyškoval, ale to nic nemění na tom,  že jich u nás silně ubylo. Včera mi říkal synovec, že našel v lese v jakémsi bunkru uhynulou lišku, tak se na ni půjdu zítra podívat, zda je to prašivina nebo něco jiného. A od 9 večer do půlnoci jsem seděl na kazatelně. Kdybych se nešel vyčůrat, tak bych neviděl ani ptáčka - a ticho taky jak v hrobě, přičemž by si už touhle dobou měly lištičky občas zaskolit.

Kritériem pravdy je praxe.
U nás na 1 000 ha sme od začiatku roka ulovili 32 líšok, z toho mne sa podarilo 7  , 3 som chytil do klietky a 4 strelil pri čakaní na srnca, takže nemôžem povedať, že by sme pozorovali nejaký pokles stavu. Všetky boli vitálne, dobre osrstené a zdravé. Už sa teším na sneh, tu zatiaľ nemáme nič   ani poprašok...
  ani poprašok...

ani poprašok...
  ani poprašok...TIKKA T3 .308 Win.  Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD  4K
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač
						Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač
- fesoj
- Zkušený diskutér
Je to asi lokální záležitost. Já jich mám sice od počátku roku 10, ale celkově ve sdružení jich je uloveno proti předchozím rokům dost málo - a teď na sněhu je těch stopiček taky vidět podstatně míň, než jiné roky. Dokonce mi připadá, že po mnoha letech vídám víc stop zaječích, než liščích. Kéž bych měl pravdu !

V letošním mysliveckém roce mám zatím lišek 5ks, z toho poslední 2ks na čekané na sněhu s 22LR, viz účinky.
Stopy jsou vidět, skolení je taky už pravidlem, ale vlivem teplého počasí nechtějí chodit na vnadiště, myší je v lese a na poli až až. Chtěl jsem jít včera na ranní novoroční šoulačku, ale byla mlha a sníh tak zmrzlý, že by to bylo k ničemu do revírů jezdím, takže každá korunka dobrá. Dnes už nechodím za každou cenu, tak jako kdysi.
  do revírů jezdím, takže každá korunka dobrá. Dnes už nechodím za každou cenu, tak jako kdysi.

Stopy jsou vidět, skolení je taky už pravidlem, ale vlivem teplého počasí nechtějí chodit na vnadiště, myší je v lese a na poli až až. Chtěl jsem jít včera na ranní novoroční šoulačku, ale byla mlha a sníh tak zmrzlý, že by to bylo k ničemu
 do revírů jezdím, takže každá korunka dobrá. Dnes už nechodím za každou cenu, tak jako kdysi.
  do revírů jezdím, takže každá korunka dobrá. Dnes už nechodím za každou cenu, tak jako kdysi.Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
no asi tak,taky už nejezdím za každou cenu. I když už mě to štve, sníh nikde a já sedím doma jak flaša. Vábničky se třepou v batohu.Snad něco letos napadne, jinak tady na poli uvidím prdZbrojovák píše:V letošním mysliveckém roce mám zatím lišek 5ks, z toho poslední 2ks na čekané na sněhu s 22LR, viz účinky.
Stopy jsou vidět, skolení je taky už pravidlem, ale vlivem teplého počasí nechtějí chodit na vnadiště, myší je v lese a na poli až až. Chtěl jsem jít včera na ranní novoroční šoulačku, ale byla mlha a sníh tak zmrzlý, že by to bylo k ničemudo revírů jezdím, takže každá korunka dobrá. Dnes už nechodím za každou cenu, tak jako kdysi.

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S,  ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
						- fesoj
- Zkušený diskutér
Každá korunka dobrá - jak jsi to myslel ? Já sice také prakticky všechny zimní lišky stahuji, ale za dvě poslední v prosinci jsem dostal za nerozbitou 100 Kč a za tu druhou 50. Zbrojováku, kolik platí za zimní lišky tam u Vás ?

fesoj:myslel peníze ušetřené za benzin při zbytečné cestě do honitby.

- fesoj
- Zkušený diskutér
Tak to bych já moc neušetřil - chodím pěšky  . Ale vážně - jaké jsou výkupní ceny lišek a kun ? Adler např. letos platí za lišku 200,- Kč. Není to moc, ale 2x víc, než výkupčí Kary.
 . Ale vážně - jaké jsou výkupní ceny lišek a kun ? Adler např. letos platí za lišku 200,- Kč. Není to moc, ale 2x víc, než výkupčí Kary.

. Ale vážně - jaké jsou výkupní ceny lišek a kun ? Adler např. letos platí za lišku 200,- Kč. Není to moc, ale 2x víc, než výkupčí Kary.
 . Ale vážně - jaké jsou výkupní ceny lišek a kun ? Adler např. letos platí za lišku 200,- Kč. Není to moc, ale 2x víc, než výkupčí Kary.Kritériem pravdy je praxe.
nevím jestli to ještě je, v rámci veteriny dávali za kus 350, v okrese každé sdružení "kus".. v říjnu nám říkali - nemáme jich dost, potřebujeme jich ještě 30 ....
což beru asi jako "nejlepší zhodnocení lišky" - některý to i zamrazujou přes rok - což je typicky český přístup - to tý veterině hodně řekne, rok stará liška.. inu sme v čechách...

což beru asi jako "nejlepší zhodnocení lišky" - některý to i zamrazujou přes rok - což je typicky český přístup - to tý veterině hodně řekne, rok stará liška.. inu sme v čechách...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
						Fabarm Elos C
U nás také platí za lišky, ale v červnu jsou už většinou tyto peníze vyčerpané.

U nás už to taky krouhly, vyplácí tuším prvních 25 vždy za půl roku. Potom už smůla.Nik.308 píše:U nás také platí za lišky, ale v červnu jsou už většinou tyto peníze vyčerpané.
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S,  ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
no jak píšu, unás letos nebyly... takže jeden co našoulal 3 za jedno odpoledne měl vyděláno (jeho slovy)

ZKM 456
Fabarm Elos C
						Fabarm Elos C
380,je pravda kdo dřív přijde ten...mě se podařily odevzdat asi 4 než mě to zarazili 

- fesoj
- Zkušený diskutér
Mně loni taky proplatili 2 nebo 3 po 380 Kč  a pak mi řekli dost, ať se dostane i na ostatní.  Ale kdovíjak to bude letos, šetří se všude, vloni už nevypláceli zástřelné za černou.

Na co vám dou nejvíc kuny?