308 Winchester
Re: 308 Winchester
a copak je tohle střela na pravé straně je ze srnce nalezena pod dekou na druhé straně plecka a ty na levé ze kbelíku s hlínou
http://img.fotoalba.centrum.cz/img4/518 ... urb2g8.jpg

CZ 550 american 308win.
Tipuju Geco. Takhle jsem ho párkrát taky našel.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
						- 
				vhool
 tak tohle bych na SB tipnul s fleku
 tak tohle bych na SB tipnul s fleku   
    ale klidne i na geco TM nebo prvi partizan a ten jejich poloplast ... ale urcite strileno na mensi vzdalenost nez 100m
 ale klidne i na geco TM nebo prvi partizan a ten jejich poloplast ... ale urcite strileno na mensi vzdalenost nez 100mRe: 308 Winchester
kbelík byl na 80 kroku hlína byla mokrá  ze břehu z rybníku  srnec asi 100 kroku už si to přesně nepamatuji

CZ 550 american 308win.
						- 
				dalas
- Administrátor
SB No. 2936 (9,7g střižná hranka)

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Na 300% to ďáblovo haj_lovské dílo - geco tm které nám byl čert dlužen.  

Podobně mi vypadaly nalezené pláště z Barnaul SP... Ale na tom levém je vidět kousek jakoby střižné hranky, takže asi opravdu SB...

Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
						Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
- 
				Veselý Pavel
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to jako že ty fragmenty začínají reznout nebo co? Tak to by mohl být železný plech ala S&B lehká 9,7g střižná hrana.Leon píše:a copak je tohle střela na pravé straně je ze srnce nalezena pod dekou na druhé straně plecka a ty na levé ze kbelíku s hlínou
Je to stříleno z .308win ?
Tak jsem to znovu přezkoumal a asi to fakt bude to spce 9,7 gramů.  

- 
				martinh
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tipuju taky SPCE 9,7g ale je mi trochu divné že neprostřelila srnce. Spíš se svlékl jen plášť.

Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS,  CZ 550 Lux 308W...
tak tady je odpověď a v tom kýblu byli střely tak 30cm ani jedna ho neprostřelila a olovo po dráze jako rtuť  Martin měl asi nějakou lepší várku  asi pro TUZEX  

http://img.fotoalba.centrum.cz/img5/585 ... 0aivua.jpg

http://img.fotoalba.centrum.cz/img5/585 ... 0aivua.jpg
CZ 550 american 308win.
						- 
				Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
Kdysi dávno jsem viděl na FaH nějaký pořad, kde člověk střílel s  270W různé náboje s různými střelami  do plast kýble s hlínou a to na vzdálenost do 15m. Nebyl to ani jíl - taková lesní písková kopačka.  Neprostřelil ani jednou a vypadalo to hodně podobně. Pak vzal luk a prostřeloval jak hovno. Jinak v širších a trohu demagogických souvislostech z uvedeného vyplývá, že pokud neprostřelím, tak mám vlastně nejbezpečnější střelivo. Pokud mě střela projde a zachová si 70-90% hmotnosti a poměrně vysokou rychlost + nejistota (extémem jsou monolity), kam se to v těle zvěře otočí, tak v ČR nelze z kulovnic s tvrdým střelivem s absolutní jistotou lovit. 
Proto lovím s Amaxem,ale ani to mě nezbavuje odpovědnosti. A že toho víc vyřežu, tak to mě nezabije.

Proto lovím s Amaxem,ale ani to mě nezbavuje odpovědnosti. A že toho víc vyřežu, tak to mě nezabije.
- 
				vhool
no ono v CR neni moc mist kde muze clovek s cistym svedomim rici ze lovi se strelnou zbrani 100% bezpecne a kdo to tvrdi tak je bud ignorant nebo naivni neznalek.vzdy tam urcite riziko toho ze strela vyvede nejakou neplechu je a v tak huste obydlene krajine jako je nase zemicka plati ne dvakrat ale desetkrat " dvakrat mer a jednou rez" ... a je jen na kazdem z nas jak zodpovedne ke strelbe pristupujeJosef Kuřitka píše:..........Pokud mě střela projde a zachová si 70-90% hmotnosti a poměrně vysokou rychlost + nejistota (extémem jsou monolity), kam se to v těle zvěře otočí, tak v ČR nelze z kulovnic s tvrdým střelivem s absolutní jistotou lovit.
 ... a v podstate je fuk zda lovim na 50,100 nebo 400m riziko odrazu je stejne a zalezi na jinych faktorech nez na tom v jake vzdalenosti stoji cil ...
 ... a v podstate je fuk zda lovim na 50,100 nebo 400m riziko odrazu je stejne a zalezi na jinych faktorech nez na tom v jake vzdalenosti stoji cil ......k tomu prostrelovani kyble s hlinou ... ono je to take o tom ze sip se v cili nedeformuje (tim padem hure energii predava) a hlavne o energii kterou ma sip v urcitych chvilich vetsi diky sve vaze i kdyz ma daleko mensi rychlost nez strela a tim padem si ji dokaze v cili dele uchovat (setrvacnost)

- 
				martinh
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Docela jsem koukal   Kor když to neprostřelilo srnce. No že bych měl nějakou lepší sérii pochybuji. Je třeba zajímavé že střelivo kupuji po krabičce, nebo po dvou a nikdy se mi ještě nestalo, že by to střílelo jinak. Bud mam štěstí nebo se to do těch 150 m co lovím neprojevuje. Nedávno jsme doma našli toto střelivo asi 5 Ks po dědovi, pochází z 80. let.tak jsem zkusil jeden ze zvědavosti do terče a bylo to přesně tam jak mělo. Nikdy jsme neměl problém s ranivostí a dosledem. Akorát s neprostřeleným jelenem, ten teda moc nebarvil. Ale to si myslím že není až taková výjimka. Když střílím za plec a nechytne to žebro ani na jedné straně tak zvěř obíhá, ale s velmi výrazným barvením a dosled  do 50m. jsem s tímto střelivem nadmíru spokojen, možná kdybych lovil na velké vzdálenosti tak pak by nevyhovovalo, to nemohu posoudit.
  Kor když to neprostřelilo srnce. No že bych měl nějakou lepší sérii pochybuji. Je třeba zajímavé že střelivo kupuji po krabičce, nebo po dvou a nikdy se mi ještě nestalo, že by to střílelo jinak. Bud mam štěstí nebo se to do těch 150 m co lovím neprojevuje. Nedávno jsme doma našli toto střelivo asi 5 Ks po dědovi, pochází z 80. let.tak jsem zkusil jeden ze zvědavosti do terče a bylo to přesně tam jak mělo. Nikdy jsme neměl problém s ranivostí a dosledem. Akorát s neprostřeleným jelenem, ten teda moc nebarvil. Ale to si myslím že není až taková výjimka. Když střílím za plec a nechytne to žebro ani na jedné straně tak zvěř obíhá, ale s velmi výrazným barvením a dosled  do 50m. jsem s tímto střelivem nadmíru spokojen, možná kdybych lovil na velké vzdálenosti tak pak by nevyhovovalo, to nemohu posoudit.

Kor když to neprostřelilo srnce. No že bych měl nějakou lepší sérii pochybuji. Je třeba zajímavé že střelivo kupuji po krabičce, nebo po dvou a nikdy se mi ještě nestalo, že by to střílelo jinak. Bud mam štěstí nebo se to do těch 150 m co lovím neprojevuje. Nedávno jsme doma našli toto střelivo asi 5 Ks po dědovi, pochází z 80. let.tak jsem zkusil jeden ze zvědavosti do terče a bylo to přesně tam jak mělo. Nikdy jsme neměl problém s ranivostí a dosledem. Akorát s neprostřeleným jelenem, ten teda moc nebarvil. Ale to si myslím že není až taková výjimka. Když střílím za plec a nechytne to žebro ani na jedné straně tak zvěř obíhá, ale s velmi výrazným barvením a dosled  do 50m. jsem s tímto střelivem nadmíru spokojen, možná kdybych lovil na velké vzdálenosti tak pak by nevyhovovalo, to nemohu posoudit.
  Kor když to neprostřelilo srnce. No že bych měl nějakou lepší sérii pochybuji. Je třeba zajímavé že střelivo kupuji po krabičce, nebo po dvou a nikdy se mi ještě nestalo, že by to střílelo jinak. Bud mam štěstí nebo se to do těch 150 m co lovím neprojevuje. Nedávno jsme doma našli toto střelivo asi 5 Ks po dědovi, pochází z 80. let.tak jsem zkusil jeden ze zvědavosti do terče a bylo to přesně tam jak mělo. Nikdy jsme neměl problém s ranivostí a dosledem. Akorát s neprostřeleným jelenem, ten teda moc nebarvil. Ale to si myslím že není až taková výjimka. Když střílím za plec a nechytne to žebro ani na jedné straně tak zvěř obíhá, ale s velmi výrazným barvením a dosled  do 50m. jsem s tímto střelivem nadmíru spokojen, možná kdybych lovil na velké vzdálenosti tak pak by nevyhovovalo, to nemohu posoudit.Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS,  CZ 550 Lux 308W...
Chcem sa spytat či ma niekto tu skusenost zo sakom superhamerhead ?