Napadení divočákem
Re: napadeni divocakem
nechci sirit paniku ani zde delat z cerne zvere zabijaky nasich lesu cihajici na krehke myslivce ...ale je potreba si uvedomit ze zver si nas respekt zaslouzi a to nejen cerna ... a nejsem naivni a kdyz to tu na foru kolikrat ctu tak si rikam ze je jen mizive procento ceskych lovcu i myslivcu kteri si jsou OPRAVDU vedomi nebezpeci ktere je muze potkat ... ono jedna vec je znat toto z vypraveni a neco jineho se s tim setkat primo ... ale to je v kazdem oboru lidske cinnosti 

Osobně jim příčinu nezavdávám(aspoň si to myslím),ale trochu se vzchopme.Pokud bychom se rozklepali nad každou zlomenou nohou z lyží,rozflákaným autem a poopicovým stavem,přestaneme tyto činosti vykonávat?Georg.H píše:mno v sobotu mám jít na naháňku...
koukám že raděj nikam nepujdu
vhoole ještě sem dej pár takových fotek a končím i s myslivosti....

Pokud se to budělat min. s rozumem nic se snad nestane....
Mám kolegu který jezdí motokros tam je zvuk praskajících a z těla lezoucích kostí slyšet v celku často,myslíte že se toho ti lidi zaleknou a to i když ty průpovídky kolem musí řešit furt?
Na mě zatím útočila smečka 8 psů,1bachyně(to bylo v klidu jen vrčela)ale i tak jsem měl prdel jak žiletku....
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No já bych ten balonek moc nenafukoval.Černá je zvěř statečná,říká se že rytířská-což jí právem náleží.Ale myslím,že je natolik chytá,že ví,že válku s kulkou nemůže vyhrát.Pokud je to jen trochu možný a není vyloženě zahnaná do kouta,tak zvolí ustup.Jiná kapitola je zvěř z domácího odchovu jak uvedl Zdenek a nebo raněná zvěř při dosledech-tam je utok naprosto běžnej a i malé sele se dokáže pěkně postavit a zautočit.Myslím,že černá není ani zdaleka tolik nebezpečná jako třeba jízda v autě-skuste porovnat kolik se ročně černé uloví a počet utoků nebo poranění od ní a dejte stejnej počet řidičů a kolik je havárek
A konec konců kdo se bojí at sedí doma-mám strašně rád hrdiny co střelí z posedu sele a pak kněmu dou po půl hodině s namířenou a odjištěnou flintou připraveni dát ránu do hrobu.Ti stejní lidi jsou pak schopní poslat na dosled kance někoho se psem s tím,že střílel po seleti.A to není latina,to se normálně děje.Už jsem párkrát na dosledu ležel pod prasetem a udolával ho nad sebou nožem protože flinta ležela kus vedle mě.Zdravé prase na mě nezautočilo nikdy,vždy jen vyhrožovalo a pak volilo ustup.A to se s něma potkávám celkem často.

no evidentne jsem trefil do cerneho ... konkretne kolega kopov reaguje presne jako vetsina tech ktere jsem mel na mysli ... prosim bez urazky a bez nejakeho vysmechu ci postranich umyslu z me strany ... jde jen o to,ze mam na mysli prave podceneni poranene zvere ci zvere ve stresu.ona konec koncu vam muze dobre pocuchat cifernik i blba krysa kdyz nebude mit kam zdrhnout
k tomu prirovnani k motokrosu od motoladi,sam jsem se pri tomto sportu poslal malem na onen svet a nakonec z toho bylo "jen" 9 zlomenin a tyden komatu a presto nedam na tento sport dopustit... jenze prave diky teto zkusenosti se na to koukam s respektem a uz vim ze uz nikdy nebudu takovej strelec jako jsem byl pred tim .... a to plati i v tomto nasem pripade,ten clovek co ho knour otevrel po cele noze uz se do toho take tak nehrne a uz ma pred cernou take daleko vetsi respekt,protoze vi co umi ... presto dal lovi,dal dohledava ale .... uz nemachruje
takze mozna to bude znit divne ci spatne ale pral bych kazdemu kdo ma sklony toto bagatelizovat nebo rikat "ono to nebude tak horky" aby zazil podobnou zkusenost take ... a to ze je nekdo opatrny jeste neznamena ze se boji ... naopak kdyz znam rizika tak vim kam az muzu zajit abych to prezil ve zdravi a to opet plati pro vsechny cinnosti vcetne lovu jako stejne tak k tomu vasemu oblibenemu prirovnani k rizeni vozidla

k tomu prirovnani k motokrosu od motoladi,sam jsem se pri tomto sportu poslal malem na onen svet a nakonec z toho bylo "jen" 9 zlomenin a tyden komatu a presto nedam na tento sport dopustit... jenze prave diky teto zkusenosti se na to koukam s respektem a uz vim ze uz nikdy nebudu takovej strelec jako jsem byl pred tim .... a to plati i v tomto nasem pripade,ten clovek co ho knour otevrel po cele noze uz se do toho take tak nehrne a uz ma pred cernou take daleko vetsi respekt,protoze vi co umi ... presto dal lovi,dal dohledava ale .... uz nemachruje

takze mozna to bude znit divne ci spatne ale pral bych kazdemu kdo ma sklony toto bagatelizovat nebo rikat "ono to nebude tak horky" aby zazil podobnou zkusenost take ... a to ze je nekdo opatrny jeste neznamena ze se boji ... naopak kdyz znam rizika tak vim kam az muzu zajit abych to prezil ve zdravi a to opet plati pro vsechny cinnosti vcetne lovu jako stejne tak k tomu vasemu oblibenemu prirovnani k rizeni vozidla

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Whole,věděl jsem,že budeš takle reagovat
Já nenapsal,že čená není nebezpečná.Vím,že je a právě proto že se sní setkávám dost často at je to jen tak v lese,v houštinách tak v pro ni stesujících podmínkách-nahánky,dosledy.Z těchto setkání jsem si vzal ponaučení a malinko dokážu odhadnou jak se zachová.I když do hlavy jí nevidím,stejně jako ona mě.Ty obrázky jsou pěkný i když už dost starý-kolik za tu dobu znáte podobných poranění? Já dva,což je dost málo.Myslím,že černá není ani zdaleka tolik nebezpečná jako samotní myslivci-případů poranění,postřelení kolegem je mnohem víc než utoků černé.Až se k nám začne chovat jako my k ní,tak teprve budeme mít právo se jí bát.
Jinak musím říct,že ač nezdílím s Figim moc názorů,tak mám podobný postřehy z chování černé prezentované figim tady na foru-mimochodem Whool se tehdá nad figiho příspěvky a postřehy ze života černé dost rozčiloval-jenže figi asi věděl dost dobře o čem píše.

Jinak musím říct,že ač nezdílím s Figim moc názorů,tak mám podobný postřehy z chování černé prezentované figim tady na foru-mimochodem Whool se tehdá nad figiho příspěvky a postřehy ze života černé dost rozčiloval-jenže figi asi věděl dost dobře o čem píše.
tady je kompletní galérie http://www.myslivost.cz/Aktuality/Co-do ... ocak!.aspx
CZ 550 american 308win.
reaguju tak proto ze mi tvuj predchozi prispevek jasne pripomina stejne reakce jako kdyz jsem poukazoval a poukazuju na nebezpeci a hazard pri strelbe.za svym nazorem si stojim a stat budu dokud mi nekdo neda padny duvod k tomu abych svuj postoj prehodnotil.ostatni co se figiho a osobni roviny nasi diskuze tyka tak do SZ
k tem utokum divocaku ... par prispevku zpet se tu poukazuje na mnozstvi ridicu a nehod v pomeru k poctu myslivcu nebo tak nejak ... myslim ze s tvym prirovnanim

k tem utokum divocaku ... par prispevku zpet se tu poukazuje na mnozstvi ridicu a nehod v pomeru k poctu myslivcu nebo tak nejak ... myslim ze s tvym prirovnanim
je to krapet populismus uz jen z toho duvodu ze o postreleni ci zraneni myslivce se dozvime spise treba z medii nez o tom ze nekde na nekoh vyrukovala bachna kdyz lezl houstinou pro hribek ...ono tech utoku je podstatne vic nez se kde uvadi ...jen nastesti tech fatalnich je malo a to i diky prave psum nebo tomu ze ve vetsine pripadu cerna zmizi ihned co usoudi ze uz ji nehrozi nebezpeci ... a tohle je ma osobni zkusenost a ne jedina.zazil jsem za svou loveckou karieru i diky me praci tech utoku uz hodne ale nastesti byli jen ve fazi hrozby a to zver nebya ani poranena,pouze vyrusena at uz ze spanku nebo ze bachna mela pobliz mlade ...Myslím,že černá není ani zdaleka tolik nebezpečná jako samotní myslivci-případů poranění,postřelení kolegem je mnohem víc než utoků černé

to leon,diky jo to je ono jen jsem uz nevedel kde jsem to videl 

- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
Ten chlap musel ale upadnout nebo co,ta rána by měla bejt odspodu nahoru.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
To vhool - konečně jsem pochopil, proč vlastně střílíš takový dálky...
Ale vážně - zrovna tohle zranění mi připadá jako situace, kdy prase muselo toho člověka pod sebe namuchlat a pak zabrat párákama. Kdyby stál, musí si vykroutit hlavu, aby to takhle vypadalo.
Chápu, že je zapotřebí připomínat lidem opatrnost, ale skazky o zlejch prasatech co napadaj i turisty a houbaře patří spíš do PR nástrojů na snížení frekvence lidí v honitbě
Zažil jsem spoustu naháněk, dosledů i lovů, kdy prase vyhrožovalo, ale pokud člověk ví, jak se zachovat a dokáže zhodnotit situaci, nepřeceňuje se a má podporu psů, není to nebezpečí o nic větší, než hrozí od ostatní zvěře. Postřelenej jelen, nebo i laň bránící koloucha není o nic méně nebezpečná. Jednou hnala mýho psa ke mně a oba mě oběhli 2 metry ode mně. Skoro jsem se jí mohl dotknout a stejně mě ignorovala...

Ale vážně - zrovna tohle zranění mi připadá jako situace, kdy prase muselo toho člověka pod sebe namuchlat a pak zabrat párákama. Kdyby stál, musí si vykroutit hlavu, aby to takhle vypadalo.
Chápu, že je zapotřebí připomínat lidem opatrnost, ale skazky o zlejch prasatech co napadaj i turisty a houbaře patří spíš do PR nástrojů na snížení frekvence lidí v honitbě

Zažil jsem spoustu naháněk, dosledů i lovů, kdy prase vyhrožovalo, ale pokud člověk ví, jak se zachovat a dokáže zhodnotit situaci, nepřeceňuje se a má podporu psů, není to nebezpečí o nic větší, než hrozí od ostatní zvěře. Postřelenej jelen, nebo i laň bránící koloucha není o nic méně nebezpečná. Jednou hnala mýho psa ke mně a oba mě oběhli 2 metry ode mně. Skoro jsem se jí mohl dotknout a stejně mě ignorovala...
Ulkomaalainen...
kasari píše:......Chápu, že je zapotřebí připomínat lidem opatrnost, ale skazky o zlejch prasatech co napadaj i turisty a houbaře patří spíš do PR nástrojů na snížení frekvence lidí v honitbě...

Sorry za OT, musel som.....

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
to kasari: nikdo tu nemluvi o zabijacich v radach cerne zvere,pokud si prectes co jsem psal tak jsem uvedl ze z ni nechci delat demony nasich lesu a v podstate jsem se moc neodchylil od tve myslenky ... jde mi jen o to ze je tu stjna problem jako v jinem tematu ... zlehcuje se tu nebezpeci ktere tu je ... me taky stacilo mnohokrat jen ztuhnout a byl klid ale pokud dopoledne vlezes do mlaziny kde chrape rudl tak kdyz si das zalezet a mas kliku tak projdes rudlem durch aniz by jsi je vzbudil,ted nemluvim o rudlu kde jsou mlady ... a pokud kliku nemas tak je vzbudis a pak uz je jen otazkou stesti aby te v tom zmatku byt nechtene nejaky nenabralo.stejne tak vis sam moc dobre ze aniz by jsi chtel tak muzes nechtene slapnout na markazina zavrtanyho ve vyssi trave kterej tam chrnel kdyz byla bachna kousek za krovim.kdyz chodis bez psa tak to je celkem bezna vec ...a do prace si psa bezne neberu
...

to vhool - víš dobře, jak jsem to myslel. Holt musej všichni bejt opatrný a jak jsem psal - netýká se to je černý zvěře. Konkrétně o tebe se nebojím...
Občas taky v okolí poslouchám - ty jo, já bych k tomu nešel. Ale když víš, co a kdy udělat, žádný hrdinství to není. Víš dobře, že se o sebe taky bojím

Občas taky v okolí poslouchám - ty jo, já bych k tomu nešel. Ale když víš, co a kdy udělat, žádný hrdinství to není. Víš dobře, že se o sebe taky bojím

Ulkomaalainen...
Teda koukám kopove že rád holduješ adrenalinovým aktivitámkopov.c píše:Už jsem párkrát na dosledu ležel pod prasetem a udolával ho nad sebou nožem protože flinta ležela kus vedle mě.

Kassari a jak se zachovat když vyhrožuje?