Rossler Titan 6

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
lovec
Zkušený diskutér

Re: Rossler Titan 6

Příspěvek od lovec »

Niekolko rokov ma tuto zbran moj otec (v kal. .30-06Sprg.) a vzdy sa dobre bavime pri podobnych otazkach. Su absolutne neopodstatnene, je to lahka, spolahliva, nekorodujuca flinta. Spatny raz nie je problem.
Uz ked sme pri tom, puzdro zaveru z lahkych zliatin maju v ponuke aj renomovanejsie firmy..... (napr. Sauer 202 ......).
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
medo
Pravidelný diskutér

Příspěvek od medo »

Mám ju v kal. 8x87 JS a nekope vobec presnosťou je uplne v priemere , páči sa mi uloženie železa v pažbe ale mám veľké výhrady k spúšti - chod je OK ale vyhotovenie ako u číňana - zinkový odliatok dokonca nitovaný :shock:
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Chlapi co myslíte, byla by tahle montáž kvalitní? Nemáte ji někdo? http://www.binox.cz/rossler-titan/monta ... i-titan-6/
argonaut2006
Pravidelný diskutér

Příspěvek od argonaut2006 »

to johnyc77 neni lepsi tam dat weaver lištu?ja to tak mam a jsem spokojenej
Rössler Titan 8x57JS+Meostar R1 7x56RD
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

No já jí tam mam taky, ale už jí nevěřím.. Měl jsem to párkrát sundaný a ukroutil jsem hlavičku u toho šroubku.. Viděl jsem tu rychloupínací montáž i přímo na flintě a je to paráda..
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Zdravím, teď jsem nastřeloval kulovnici na mířidla a mám problém - Na 80m jsem vystřelil 3 rány a všechny byly vpravo od středu nějakých 30cm.. O čem zatím vím, že se dá hýbat jen s výškovou korekcí u mušky (je tam 6-ti hran).. Neví někdo co s tím?
Lesomil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lesomil »

A máš možnost stranového posunu hledí??? Jinak budeš muset doklepávat do stran kladívkem :) Tak jako u kulobroků, rusand a podobně. Na Saueru 303 je možný stranový posun mušky po povolení šroubku v pylonu od ústí hlavně... Výškově pak šroubkem shora...
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

No na hledí právě není žádný šroubek nebo něco takového.. Jen shora je takový jakoby "šteftík"..
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

tak už to mám.. Zkusil jsem ze strany poklepat a problém je vyřešen.. Díky za radu.. :wink:
Lesomil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lesomil »

Ještě si ověř, zda Ti po "poklepání" hledí necestuje volně.... Obvykle se po nastřelení zpevňovalo zlehka dulčíkem či "sekáčkem" proti posunu..... Ať ho někde neztratíš.....
harrycallahan
Častý návštěvník

Příspěvek od harrycallahan »

mám Titan6 standard v 30-06 už asi 6 let k maximální spokojenosti, překvapivě na ráži nízký zpětný ráz, špičková přesnost i bez napínáčku (do 3 cm /100m z posedu), montáž EAW sice stála skoro polovinu ceny zbraně, ale společně s Nikkonem Monarch tvoří povedený celek 8) z mých 3 kulových zbraní se stala nejoblíbenější a také jí na lovu nejvíce věřím.

První rok byl problém se zamrzajícím závěrem při zimních čekaných (nešel otevřít, až doma u kamen :D ) ale to se pak vychodilo takže funguje už léta bezchybně.
pole a lesy Vysočiny
vava
Pravidelný diskutér

Příspěvek od vava »

Zdravím všechny, chtěl bych koupit kulovnici 9,3x62 s krátkou hlavní a Rossler Titan 6 byl/je jedním z kandidátů. Jediný možný nastíněný problém, který jsem našel je, že díky duralovému/slitinovému závěru by mohlo docházet k přenosům zpětného rázu (zvláště u výkonnějších ráží) na puškohled.

Chci se proto zeptat všech, kdo mají zkušenosti s Rosslerem Titan 6 ve výkonnějších rážích jako je 9,3x62, 300 WM apod. a na nich s používáním puškohledů jako je Meopta 3-12x56 apod. zda pozorovali/slyšeli o nějakých problémech.

Díky moc
Pechy
Nový návštěvník

Příspěvek od Pechy »

Re vava:
Lovím s Rosslerem v ráži 9,3x62 s puškohledem Meopta Meostar R1 7x56RD 3 roky a tebou nastíněný problém jsem nikdy nepozoroval. Kolega loví s Rosslerem 8x68S s Kahles Helia CBX a také bez problému a k naprosté spokojenosti.
Nejkrásnější rána je ta, kterou si dokážeme odpustit...
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Myslím,že tato TEORIE je zcela zcestná,zkus se zamyslet jak funguje AL a jak FE.
pri reakcich prosim uvadet na koho ci na co reagujes bud to zpusobem citace nebo uvedenim na koho :!: .... vhool
navip
Pravidelný diskutér

Příspěvek od navip »

vava píše:Jediný možný nastíněný problém, který jsem našel je, že díky duralovému/slitinovému závěru by mohlo docházet k přenosům zpětného rázu (zvláště u výkonnějších ráží) na puškohled.
Díky moc
To z jakého materiálu je závěr vyroben nemá žádný vliv na přenos zpětného rázu na optiku.To jak jsi položil otázku vypadá jako by ocelový závěr nějak izoloval optiku od zpětného rázu. Jediné co by mohlo v tomto případě nějak ovlivňovat velikost zpětného rázu je to, že zbraň se závěrem ze slitiny Al bud lehčí a tím pádem bude větší zpětný ráz přesně v poměru hmotnosti zbraně při jinak zcela identické zbrani a náboji.
Odpovědět