Jagdterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Re: Jagdterier

Příspěvek od MiraDuchek »

Mám taky teriéra sice to není jago ale srdcař je to stejnej,pořid GPS pro mého psa není problém když černá nebo vysoká vyběhne z leče pokračovat na nadháńce u sousedu.Teď v sobotu v první leči za sikou 2km,po ukončení leče jsme podle gps dojeli pro mazánka a vrátili se v pohodě na druhou leč ,mezi lečemi byla pauza cca. 30minut než se svezla zvěř a nastoupil předstup.Bez gps tipuju že by se sice vrátil ale čekal bych min.1 hodinu.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

JiriS:jen taková amatérská rada - zkus v tom psovi posilovat co to jde "závislost" na tobě...mazlení, odměny, pochvaly -cokoli na co bere.. zvšuješ tím šanci že když se mu vrátí mozek začne mít snahu jít k tobě..
sice je to u těchdle psů těžký (jsou to individuálové) ale může se zadařit..
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
aida724
Nový návštěvník

Příspěvek od aida724 »

Ahoj,mám fenku jaga dva a půl roku starou a ty samé problémy jako ty skoro hned od začátku. Prvně jsem také uvažoval o el.obojku, ale pak jsem dostal strach, že bych ji úplně zradil a už jsem viděl i psy po el. totálně zlomený a k ničemu.
Před rokem jsem pořídil GPS a super.Hlavně mám klid, vím kde se pes pohybuje a v případě(a to hlavně) při střetu ze zvěří a případnému zranění bych jí dokázal rychle pomoci. Za tu dobu co GPS mám jsem ji bez toho nepustil a asi jen 2x jsem si pro ní dojel autem jinak se vrací poměrně slušně po vlastní stopě.Pěkně je to vidět na GPS přijímači ostatně jako každý jiný její pohyb.
Každopádně GPS doporučuji - koupíš si jistotu. Fena je rodinný mazel a těžko bych se bez ní vracel domů.
Jiri S.
Nový návštěvník

Příspěvek od Jiri S. »

Zdravím,díky moc za rady...aida724 dej vědět jakou GPS na jaga máš a neměl jsi nějaké problémy,nora,dosah atd.Za jak dlouho se Ti teď pes vrací po vlastní stopě a zkracuje se to s přibývajícím věkem .Míra vim že má garmin.Nevíte jestli garmin ještě chvili vysilá když jde pes pod zem,nebo hned končí .Bez psa jsem se už domů vracel.V 6měsících byla 13hod přes noc sama v lese.Moje blbost,šel jsem s ní navečer,první stopa jí zatáhla asi dost daleko a když si na mě vzpoměla,byla tma jak v p....Cestou zpět navštívila i svetr který jsem tam nechal(čekal jsem u něj 4 hod) a když jí to asi bylo dlohý,tak se vydala sama do vsi,kde jsem jí ráno na kraji lesa našel...
aida724
Nový návštěvník

Příspěvek od aida724 »

Jiri S. : Mám Garmina Astro 220. Dosah je dle členitosti terénu. Na polích a jiném volném prostoru mám vyzkoušeno kolem 5 km, ale v lese mi zdrhla nejvíc 1,5 km. Delší vzdálenosti vyzkoušeny nemám, ale od kolegů vím,že funguje i dál.Naopak se mi také stalo, že přístroj hlásí ztrátu kontaktu i v 500 m, ale vzápětí zase naskočí. Je to opravdu v terénu. Zatím mě GPS nezklamala a dosah mi bohatě stačí. Do nory mi s GPS ještě nevlezla a pochybuji, že do normální nory se s obojkem vejde.Spíš by to musel být nějaký kanál a to mám vyzkoušenou ztrátu kontaktu okamžitě.Na přijímači se objeví otazník a ty víš, kde byl pes naposledy a to místo bez problémů najdeš.
Jinak se mi po vlastní stopě vrací v různých časech. Nejvíc tak hoďku, ale běžně do 30 min. Zatím ale nemám vyzkoušeno jak daleko by šla za lehce postřelenou zvěří. Do teď co hledala tak našla zhaslé. Mám pocit ,že u jaga se to věkem nezlepší, ten zůstane stále stejně temperamentní. Alespoň ta moje je ve dvou a půl letech stále stejná :roll:
janaA
Častý návštěvník

Nalezená fena

Příspěvek od janaA »

Na Zlínsku, oblast Mladcová, Racková se našla včera fena jagdteriéra. Podle tetovacího čísla byl dohledán chovatel,ale vypadá to,že si nevede evidenci, takže majitel je zatím neznámý. Fena je narozena v roce 2008. Kontakt: i.impact@seznam.cz
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Zdravím všechny příznivce těchto ďáblů :D myslivost je mojí srdcovkou,ale chybí mi k tomu nějakej ten kámoš co by mě doprovázel a jak se říká myslivec bez psa je poloviční :roll: Co se tyče zkušenosti tak jsem naprostý zelenáč a jedinou zkušenost mam s americkym stafordšírským teriérem a to jako mazla,člena domácnosti.Plemeno JGT mě okouzlilo odhodlánim, to jak dokáže makat.Pár lidí mě od toho odraží jaký to jsou paka,že z toho budu jen nešťastný(tohle jsem slyšel i o amstafu a myslim si o tom svoje).No jsem taky tvrdohlavec :lol: a jak píšu zakoukal jsem se jak pohledm tak prací.Jinak bych chtěl mít pejska spíše na povrch.Prosím tedy o radu čeho se vyvarovat a kde by se našla kvalítní chovná stanice poblíž Plzně.Děkuji za názory a ať Vám pejsci dělaj radost. Lovu,lesu. :wink:
CZ 550 lux 8x57JS,JGT Hart z Pocínovských lesů
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

...
Naposledy upravil(a) Mikulda dne ned 23.12.2012, 23:09, celkem upraveno 1 x.
daniet
Nový návštěvník

Příspěvek od daniet »

Mikulda:
Na "firemním" Web fóru máš ode mně vzkaz, od pondělí mám týden dovolenou, v úterý odjíždím na Slovensko.
S pozdravem D.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

michal25> Podle mě je to s jagouny jako s každým jiným psem - při správném vedení v pohodě, při špatném problém. Je pravdou, že mají svoje povahová specifika :)) Pokud chceš psa spíš na povrch, vybíral bych štěně po rodičích se zkouškami na povrchu, ideálně ne jen jedněmi barvářkami pro chovnost, menších drsňácích a rabiátech. U štěněte pak primárně pilovat poslušnost, zejména přivolání-odvolání,a zmíněnou vazbu na tebe jako vůdce. Dokud jagoun nebude mít spolehlivé přivolání a nebude poslouchat 100%, nepouštěj ho za zvěří, cvič tam, kde je menší pravděpodobnost výskytu zvěře, bacha na srnčí, snadno si ho oblíbí, zejména pokud se mu podaří si kousnout. Na Plzeňsku můžeš zkusit, jestli třeba V. Malý v Úněšově.... Staffa máme teď doma, s paličatostí si to s jagou nijak nezadá :lol:
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Budu trochu OT - ale i pro křepeláka a snad každého náruživého loveckého psa platí to, co mi říkal nebožtík p. Hrdina, když jsem si pořídil svoji první křepelačku : "Dokud nemáš 100%ní poslušnost, nepouštěj v lese z vodítka" - a je to svatá pravda...
Kritériem pravdy je praxe.
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Zdary panové,omlouvam se za dočasnou nepřítomnost,tak pejska mam už zařízenýho( Hart z Pocínovských lesů ) .Co jsem diskutoval s chovatelem tak jak je zde řečeno základ poslušnost,vytvořit vazbu na pána.Měl jsem docela obavu abych psa nezkazil,ale pokud dodržim základ řadný poslušnosti neměl by být až takovej problém.Jinak také zde souhlas s tim srnčim,no jsem na sebe zvědav jak se zadaří.Tak ať pejsci šlapou.Se už nemůžu dočkat :lol: Lovu,lesu.
Naposledy upravil(a) michal25 dne ned 02.9.2012, 15:53, celkem upraveno 1 x.
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Tak tady je krasaveček,zatim jen zamluvenej a pojedu si pro něj koncem srpna,začátek zaří.Trochu se jinak omlouvam za kvalitu :(
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Zdravim,tak už mam pejsánka doma,no co dodat,přítelkyně je z něj unešená :lol: jen první otázka kdo to bude krmit a uklízet :lol: ,ale tak to jsem porůznu okecal,jinak momentálně spí jak dřevo,cesta pro něj dlouhá a ja můžu říct,že toho mam dnes taky dost a to ještě mam noční šichtu.Lovu,lesu ať vám pejsci šlapou.
Odpovědět