dovolím si položit otázku (možná nezvyklou, ba dokonce zbytečnou) a co víc, dovolím si na tuto moji otázku založit i nové téma, jelikož jsem diskuzi o podobné problematice v jiném tématu nenalezl.
Otázka je spíše obecného rázu, ale rád bych vyzvěděl názory, či dokonce praktické zkušenosti uživatelů tohoto fóra.
Zkrátka...na jaké maximální úrovni může nemyslivec fungovat v rámci MS (případně při MS) - vysvětlím - dejme tomu, že jsem mladý člověk se vztahem k přírodě a myslivosti a jako takový bych se chtěl myslivosti prakticky věnovat, leč nechci z určitých důvodů (možná prozatím) absolvovat cestu vedoucí k statutu právoplatného vykonavatele práva myslivosti, tj. myslivce. Nicméně mám zájem podílet se na chodu MS, "brigádničit", podílet se na chovu zvěře atp., navíc vlastním psa loveckého plemene, kterého momentálně připravuji ke zkouškám LUP.
Zjednodušeně řečeno - může být nemyslivec oficiálně členem MS se všemi právy a povinnostmi (samozřejmě mimo práv a povinností spojených s LL a držením zbraně). Měl by takovýto člen nějaký prokazatelný přínos pro MS?
Otázku pokládám opravdu v obecné rovině - zajímají mě názory různých členů různých MS - tzn. dokázali by jste si představit něco takového ve svém MS?
Předem díky všem za případné odpovědi a vyhodnotíte-li toto téma jako total "mimo mísu", přijměte moji omluvu