AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Vše o lovectví v jiných zemích (něco jako poradna)
Odpovědět
Rogam
Zkušený diskutér

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Rogam »

Když už jsme u těch lovů koček v Africe, tak jsem Tě chtěl BwanaHuntere požádat, jako zde na tuto oblast nejzkušenějšího o radu, s municí na levharta. Já nyní do Afriky jezdím lovit s opakovací .375 a na dohledávku s dvojákem .470. Doteď používám do .375 munici UNI Classic (dříve TUG) od RWS, a to i na toho levharta. Vím, řada lidí zde má na UNI Classic svůj názor, ale já osobně a i můj kolega s kterým do Afriky jezdím, s nimi máme jen ty nejlepší zkušenosti.

Za nedlouho se opět chystám na levharta do Namibie, tak přeci jen se rád dotážu zkušenějšího, jakou munici by považoval do .375 na levharta za ideální. Jsem si vědom, že .375 je na levharta předimenzovaná a že mne v Namibii dovolí levharta lovit i s menším kalibrem, ale počítám s tím, že jako zpestření budu lovit i ostatní zvěř v nabídce (zejména kudu, oryxe, antilopu vranou, atd.), na které je .375 optimální. Proto si nechci brát jinou zbraň a navíc jsem na ni zvyklý. Posledně jsem levharta .375 s UNI Classic lovil a nejsem si právě úplně jistý optimálnosti tohoto střeliva. Dokonce jsem i slyšel od jednoho PH o nevhodnosti UNI Classic na levharta pro velkou tvrdost střely. Proto jsem Tě chtěl požádat o radu, co na levharta do .375? Objednal si i nějaké Kynochy a chci je v Africe vyzkoušet, tak trochu tápu – hledám:) Dík.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Rogam> Děkuji. No, já si myslím, že 375 HH je na levharta tak akorát a pokud jsi, jak píšeš, na tu flintu ještě k tomu zvyklý, vůbec bych nepřemýšlel o ničm jiném (a rozumím, já s ní také střílím nejvíc). Pokud jde o střely, platí pro levharta to samo co pro lva, možná ještě krystaličtěji - vysoká citlivost na šok atd., co jsme tu povídali o kočkách. Já bych volil Woodleigh SoftPoint, na levharta určitě raději i než můj jinak oblíbený A-frame. Mám za to, že Kynoch laboruje právě tyhle střely do nábojů s poloplášti, takže pokud se nemýlím, zřejmě už je máš :D
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Rogam
Zkušený diskutér

Příspěvek od Rogam »

To BwanaHunter - děkuji, vyzkouším tedy :)
BwanaHunter
Zkušený diskutér

není zač :) Ověřil bych si dotazem u Kynoche, jestli je to tak a pokud ano.... voila :)
Jinak je laboruje Norma ve té řadě African PH. Stojí sice, jak kdyby byly ze zlata (asi 350 Kč za KS v 375 HH, do 416 Rigby a 470 NE jsou ještě dražší) ale nejsou to špatné patrony.
Další potenciální variantou by mohly bát Hornady DGX. Sám jsem tím ještě nestřílel, ale minulý týden jsem zrovna mluvil se známým PH kvůli nějakým bůvolům a ten je chválil.
Rogam
Zkušený diskutér

Příspěvek od Rogam »

Už jsem ověřoval :) , mám od nich brožuru – Kynoch (SP) jsou nyní standardizované na „Woodleight Welded Core Soft-nosed“ a dělají se do .375 HH v nabídce 300/270 a 235 grain http://www.new-kynoch.apt-sites.com/375 ... belted.htm.

Do .470 NE mám přímo z fabriky Normy laborované celopláště Woodleigh pro svoji zbraň a polopláště jsem si koupil ty co zmiňuješ: http://www.norma.cc/en/Products/Hunting ... nt-500-gr/.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Rogam> jojo, tyhle střílím taky. I ze 416 Rigby, ačkoliv do té mám ještě A-Frame, které dřív laborovala Norma, mají normální mosaznou nábojnici a standardní Norma krabici, byly nějak nesmyslně označené, jako TSX či co, ale jsou to A-frame. Ale už se nedělají a mám jich asi posledních 50 nebo 60 ks....

Jojo, s Kynoch je to tedy tak. Taky mám jejich katalog, ale nejsem teď doma, tak jsem se nemohl mrknout...
Abraham
Nový návštěvník

Příspěvek od Abraham »

Dobrý den, mohu li přidat příspěvek k diskuzi. Naši lovecké skupině bylo vřele doporučeno pro lov velkých antilop, zebry a případný lov kočkovitých šelem na letošní loveckou misi použít americké střelivo Hornady. Řada Dangerous game series - DGX . Pro kalibr .375 H&H a tento druh lovu pak náboj č. 8508 . střela 270 gr. Inter Lock, SP-RP , prach SUPERFORMANCE. Údajně jsou s tímto nábojem velice dobré zkušenosti . Doposud jsme používali munici NORMA - PH. Podle paramertů je zmíněný Hornady lepší a reference na Hornady od pořadatele rovněž velmi pozitivní.
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
bonecrusherx55
Pravidelný diskutér

Příspěvek od bonecrusherx55 »

tie 350 grainove strely ma norma nejak drahe...ja som do svojej 375H&H kupil u nas naboje Labor fur balistik 350 grainove-vozi ich Frano jeden kus po 5,40 eur, co je asi 135 KČ za jeden naboj. tu je ten konkretny, ktory mam ja: http://www.labor-fuer-ballistik.de/de/300_555.jpg a tu si kuknite zbytok- http://www.labor-fuer-ballistik.de/de/h ... __375.html treba lkiknut na ten sivy stvorcek pred konkretnym nabojom-nabojnice beru od Prvi Partizan, ale strelny prach a strely maju svoje. Nastrelije s nimi krieghoff svoje gulove dvojaky-chcel som trosku pomoct :D
ZKM 456 22 lr, weatherby mark V 6,5 creedmoor, cz 550 magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, cz 527 lux 22 hornet
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Nevím jestli se nepletu, ale psal tu někdo, že lítá do Windhoeku jinak než přes JHB? Nějak to nemůžu najít. Nějaký tip na aktuálně (nemyslím příští týden) výhodnou variantu jak do Windhoeku (One Time apod vyloučeno, seriozní společnosti prosím)? Díky.
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

Bwana-nevím jak aktualně,ale přímo létá Air Namibia z Frankfurtu a Londýna a dcera Lufthansy z Mnichova.
Eizo
Nový návštěvník

Příspěvek od Eizo »

Nechcete někdo jet na nosorožce :wink:

http://www.lovzvere.cz/afrika/jihoafricka-republika/

Jihoafrická republika
ASI POSLEDNÍ MOŽNOST LOVU ČERNÉHO NOSOROŽCE

25 INCHů trofej - je možné poslat i fotografii -
5 dní lovu - cena 247.900,-EUR - vzhledem k velkému tlaku pytláků na lov nosorožce se očekává vydání absolutního zákazu lovu nosorožce.Toto je patrně poslední možnost lovu. Cena zahrnuje charterové lety z a do Johannesburgu a v ceně je i full body preparace nosorožce v JAR.
Další detaily na požádání.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

kikin> Díky, to vypadá fajn. Jak je to, když jedu s flintou, musím letět do Mnichova nebo Frankfurtu z Prahy a flintu odbavit tady, nebo je způsob, jak dojet tam autem a odbavit se až v Mnichově či Frankfurtu? (Abych předešel úvahám mimo - nejde mi o cenu letenky, čas nebo pohodlí, od jisté doby i přes relativně hodně hodin ve vzduchu mám něco jako fobii z lítání, a tak se při každé cestě snažím mininalizovat počet startů, přestupů, přistání a podobně...)
vhool

Příspěvek od vhool »

to eizo: promin ale ctvrt milionu eur ...to je asi trosku omyl ne? :wink:
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

Bwana-já odbavoval vždy v Ruzyni a vždy to se zbraněma bylo divadlo.Naposledy nemohli sehnat policajta,který to zkoukne.
Na silnici jsem neodbavoval,na to jsem ještě neměl odvahu.Z Frankfurtu to vždy startovalo okolo 20h.B747 a MD 11 již vyřadili,škoda.Teť lítají A340-300 a v turistycký mají nějak málo místa pro nohy.Pokud nejsi skřet,tak vem místo do uličky,aby jsi si natáhl nohy.
Ještě tam rovně lítají z Vídně.
Odpovědět