Čím ošetřit stojny kazatelny??
Re: Čím ošetřit stojny kazatelny??
zoubeek: vždyž je ve voleji, to je konzervovaný:-) - nemůže to zreznout, to je logický ne?:-)
jinak vážně.. ve vodě je tolik svinstva - traktory, motorový pily, z polí chemie... fakt bych neřešil "přírodní olej".. i nafta je přírodní...
odhozené plasty - sluncem narušované, uvolňované do okolí....
jinak vážně.. ve vodě je tolik svinstva - traktory, motorový pily, z polí chemie... fakt bych neřešil "přírodní olej".. i nafta je přírodní...
odhozené plasty - sluncem narušované, uvolňované do okolí....
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Je to zakonzervované ze vnitř, z venku můžou působit všechny negativní vlivy. Když se to dá do biologickyodboratelného oleje, tak by to nemělo vadit. Že je nafta přírodní, to nikde neříkej, ať nevypadáš za troubu 

Optimista se učí anglicky, pesimista rusky a realista se učí střílet.
dobře, tak ropa je přírodní )), minerální oleje se taky nedělaj v mikrovlnce...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
No ona je přírodní jenom v tom, že je součástí planety, sice v hloubkách několika km pod povrchem, ale je. Jinak když je na povrchu, tak je to hrozný svinstvo..... Nohy posedů bych ropou určitě nenatíral
)) Jinak zpátky k tématu. Zatím vypadal dobře ten gumoasfalt s kombinací postavit nohy na kamen.

U kazatelen a pozorovatelen, stačí nohy seříznout tak, aby měly co nejmenší styk s betonovou dlaždicí, čili stály na hraně. Pokud se staví poctivě se širokou základnou, tak jak to známe z učebnic, stabilita je plně dostačující, nicméně v některých případech to jistíme Ičkama přivrtanýma k nohám a v místě styku natřem běžnými nátěry na dřevo pro venek.
Pokud jsou to posedy přenosné a jsou v místech kde je stále vlhko, řeším to tak, že posledních 20cm nohy je z dubových odkořených kmínků cca 8cm v průměru na 2 šroubech ke každé noze). V místech kde vhko není extrémní to u jednoduchých přenosných žebříků neřeším. Pokud je to žebřík nepřenosný, vždy dám pod nohy betonové dlaždice, nebo ty placáky. Dobrá zkušenost je i se zakopanými špalky z pražců.
Pokud jsou to posedy přenosné a jsou v místech kde je stále vlhko, řeším to tak, že posledních 20cm nohy je z dubových odkořených kmínků cca 8cm v průměru na 2 šroubech ke každé noze). V místech kde vhko není extrémní to u jednoduchých přenosných žebříků neřeším. Pokud je to žebřík nepřenosný, vždy dám pod nohy betonové dlaždice, nebo ty placáky. Dobrá zkušenost je i se zakopanými špalky z pražců.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Já vím, že to tak úplně nesouvisí s tématem, ale co to je "z dubových odkořených kmínků." Za celou svoji lesnickou kariéru jsem se s tímto pojmen nesetkal...
Já bych to tipnul na "odkorněných" to by šlo ne? 

No to už je lepší, ale možná to je nějakej místní název 

Počkáme si na origo překlad...
Já dávám vše na betonové dlaždice,je to rychlé a mám jich dost
Já dávám vše na betonové dlaždice,je to rychlé a mám jich dost

Ano, správně česky je to odkorněných, pochopili jste to dobře
u nás se říká běžně "odkořit" - a já se chytám za nos.

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s