Ale zase, kočku, která zjevně na louce chytá myši, taky zbytečně nestřílim.
 Ale zase, kočku, která zjevně na louce chytá myši, taky zbytečně nestřílim.RuStaff> chvilku mi povídej o tom, jak se konzervativní čili zkostnatělé křídlo českých myslivců kouká na ne zcela typická lovecká plemena, jak jsi to nazval. Moje čtyřnohé kamarádky, lásky a družky jsou 2x rhodeský ridgeback a 1x american staffordshire

Když jsem kdysi v době, kdy mě tady v ČR na ulici zastavovali lidi a ptali se, co je to za psa (RR), vzal svojí starou fenu na dohledávku po bažantím honu, poslouchal jsem řeči jako - to máš na tchyni, my jdeme na slony a podobně. No, když nacházela studenou zvěř pod sněhem, kterou přešli fousci, postřelenou vyhnala, špatně letící postřelenou slepici dokázala výskokem sundat ze vzduchu a odevzdat.... tak zmlkli a tak nějak divně čuměli
  Když jsem kdysi v době, kdy mě tady v ČR na ulici zastavovali lidi a ptali se, co je to za psa (RR), vzal svojí starou fenu na dohledávku po bažantím honu, poslouchal jsem řeči jako - to máš na tchyni, my jdeme na slony a podobně. No, když nacházela studenou zvěř pod sněhem, kterou přešli fousci, postřelenou vyhnala, špatně letící postřelenou slepici dokázala výskokem sundat ze vzduchu a odevzdat.... tak zmlkli a tak nějak divně čuměli   
 Jinak mě upřímně velmi těší, jak rozumné názory tady od vás všech čtu.

jsem měl v Praze možnost na sídlišti Prosek z okna paneláku pozorovat, jak se mezi paneláky promenují zajíci, bažanti a dokonce i malá hejnka koroptví....  A to tam vlastně neměly žádnou krytinu, křoví, vysokou trávu a pod.  Tehdy mně to dost udivilo, protože v domovské honitbě byla koroptev minulostí, zajíc "ohroženým druhem" a i s počtem mnou viděných bažantů bychom byli v honitbě celkem spokojeni.... Důvod, proč se to tam stahovalo neznám...
  jsem měl v Praze možnost na sídlišti Prosek z okna paneláku pozorovat, jak se mezi paneláky promenují zajíci, bažanti a dokonce i malá hejnka koroptví....  A to tam vlastně neměly žádnou krytinu, křoví, vysokou trávu a pod.  Tehdy mně to dost udivilo, protože v domovské honitbě byla koroptev minulostí, zajíc "ohroženým druhem" a i s počtem mnou viděných bažantů bychom byli v honitbě celkem spokojeni.... Důvod, proč se to tam stahovalo neznám...  , možností vidím několik, ale snad mi poradí někdo z pražských myslivců...
 , možností vidím několik, ale snad mi poradí někdo z pražských myslivců...