Zdravím všechny,
děkuji všem za přízpěvky k mému dotazu.Mou původní otázku jsem pokládal proto,že si v budoucnu chystám pořídit psa a stále nejsem rozhodnut jaké plemeno by pro mne bylo nejlepší(podotýkám,že patterdale teriéra jsem zatím vyděl jen na obrázku

).Proto se všude možně ptám a rozhlížím,abych si mohl udělat obrázek co od kterého plemene můžu očekávat.Proto se třeba například ptám( pro některé na tak hloupou otázku)jestli se patík vejde do dvacítky trubky.Většina umělých nor v našem sdružení má právě tento průměr(máme jich celkem třináct) jezevčíci a bordíci se tam vejdou v pohodě a proto jsem měl otázku jestli se tam patík vejde taky .Jistě chápu že každý pes je vlastně unikát ale již jsem byl ubespečen,že třeba foxteriér by už mohl mít v tomto průměru problém.
Tak abych upřesnil co bych od psa potřeboval:Určitě Nora ,dosled,aport kachen z vody .Ocenil bych:použitelnost na společných honech na bažanty a na naháňkách na černou.
(předem soulasím s tím že jakýho si ho uděláš takovýho ho budeš mít,to slyším všude,ale věřím spíše že hodně záleží na tom jaký má pejsek vrozený vlohy)
To že patterdale teriér nejní uznán FCI by mi asi až tak nevadilo ikdyž by asi mohli nastat situace a komplikace,který bych jako majitel jen stěží rozdýchával.
Dík za další podněty ,ocením hlavně ty které budou z vlastní zkušenosti a ty které ze mě nebudou dělat blba