TIKKA T3
-
- Administrátor
Re: TIKKA T3 Hunter
Daleko důležitější než vůle, je způsob vedení závěru. No a to má Tikka dobrý.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Řekl bych že právě větší vůle způsobí že v zadní poloze se závěr vykloní tak že se vzpříčí.Právě proto doma suším na přestavbu jednu ZKK 601 s vydrolenou hlavní u které má závěr minimální vůli a závěr chodí skvěle bez drhnutí ze zadní polohy i při kolmém tlaku na závěr.
-
- Administrátor
Osobně si myslím, že u ZKK jde závěr moc dozadu a pak už má krátké vedení což s trochu větší vůlí umožňuje jeho vyosení až vzpříčení. U Tikky běhá levý ozub ve stále uzavřené drážce, což zlepšuje vedení. takže ono to není jen ve vůlích.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Dnes jsem ji teda taky viděl(po1.)vzpoměl jsem si na debaty tady a nechal si ji podat.Dřevo žádný zázrak,ale je to jen vzhled.Železo bylo úchvatné,v regále a zastrčeným papírem mezi hlavní a pažbou
,závěr chodil v pohodě,pojistká neslyšná,spoušť krátká.Celkově hodnotím-pěkná a asi i funkční 

Včera v 19.30 v mrazu -17 st. jsem se svou T3 namířil na lončáka, zmáčkl a ozvalo se jen cvak!!!!
Prasátka byla samozřejmě okamžitě pryč a výsledek je vidět na fotce v pravo, ta vlevo byla pak zkušební když už bylo po všem!!!!
http://kejdanek.rajce.idnes.cz/nastenka#Snmek855.jpg
Co vy na to??????

http://kejdanek.rajce.idnes.cz/nastenka#Snmek855.jpg
Co vy na to??????
To je divné ,údery úderníku byly dle ného názoru dostatečně silné.Na vině budou zápalky --si myslím 

Ahoj!!!
Já bych se přiklonil k Leonovi.... Mráz je mráz a -15 je už dost....
Pokud máš náboje jedné série a výsledek je takovýto, asi to nebude v zápalce..... I ta kontrolní rána asi byla až poté, co jsi zarachotil závěrem a kdo ví co ještě...
Přitom mohlo dojít k "uvolnění problému..." Navíc, myslím, že toto nebyla první rána z té "série"... jestli Ti to dřívě odpalovalo bez problémů.... Myslím, že nebude marné to vyčistit do sucha a tak přezkoušet..... Ale je to jen úsudek 
Já bych se přiklonil k Leonovi.... Mráz je mráz a -15 je už dost....

Na té zápalce ze zkušební rány je mnohem silnější a hlubší otisk jehly, než u toho selhače. Domnívám se, že vlivem silného mrazu a nějakého zatuhlého oleje došlo k přibrždění úderníku a tím i slabému úderu na zápalku. Při té zkušební ráně už to bylo asi rozhýbané, proto bez problémů. Při silných mrazech je opravdu nutné zbraně důkladně vytřít do sucha, aby spolehlivě fungovaly. Lovecké zbraně jsou obvykle vyráběny s ještě menšími vůlemi, než např. zbraně vojenské (typicky východní), takže budou na nějaký zbytek oleje ještě citlivější... Křišťálovou kouli ovšem nemám, na tvém místě bych si to prakticky ověřil... 

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se přiklonil k vadné zápalce.Tvrdné dno.Do rána u nás bylo -27C.Je fakt,že flintu nemažu fungovala normálně.Mohla být i utopená v náboji.To klepnutí by muselo stačit.Jednou v životě mi zamrzlo ZH,poprvně selhalo na lišce po sborce a rozborce na posedu ulovena na 120kroků za hodinu sele po opětném rozebrání.Zamrzlé kostičky prachu z předešlého honu na zájíce.Občas to člověk rozebrat a vyčistit má. 

-
- Administrátor
Já bych to typoval skutečně na zatuhlej úderník. Dej zkušebně ten nakleplej náboj. Vsadím se že v pohodě vystřelí.
Děkuji za všechny nazory, já osobne to vidím také na zatuhly udernik. Z flinty mám vystreleno nějakých 200 ran bez zaváhání. Jsem na ni asi moc velký čistič, co se tyče toho oleje. Používám balistol ale v takovem mrazu asi zmrzne všechno. Byl jsem z toho dost ma prášky a hlavně jsem se bal i závěr otevřít, aby nevyšla se zpožděním!!! Cuniky bych stejně uz nezastihl.... 

Při výběru zbraně u mě vyhrála T3 HUNTER LEFTHANDED a rozhodně toho po letech nelituji.Rozhodující byl levý závěr, váha a poměrně dobré reference od kolegů. Používám tuto zbraň v létě v zimě a zatím úderník nezatuhnul i když momentálně jsou teploty vážně husté. Používal jsem SaB, Normu, Win. a zatím jsem u Geca. Mažu také balistolem, ale vážně decentně
Brok je brok, ale první kule bere.
Dnes jsem odvezl T3 puškaři ale závada je téměř jasná. Prostříkával jsem hlaveň balistolem ve svislé poloze a zřejmě zatekl olej do úderníku. Vlivem toho velkého mrazu se pak při vypuštění úderník přibzdil a čuníci byli v prachu....

Hlavně že bude závada odstraněna a čuníci příště neutečou
Zkus příště stříkat olej do hlavně při otevřeném, nebo vyndaném závěru i když já hlaveň T3 protahuji jen naolejovaným kusem látky, ale to už jsme zase jinde!

Zkus příště stříkat olej do hlavně při otevřeném, nebo vyndaném závěru i když já hlaveň T3 protahuji jen naolejovaným kusem látky, ale to už jsme zase jinde!
Brok je brok, ale první kule bere.