Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Perník
Pravidelný diskutér

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Perník »

to Zbrojovák: No jsem zvědavej jak dlouho v tomhle krutu vydržíš a samozřejmě přeji úspěch a zítra očekávám zajímavé počtení...Lovu
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Zbrojovák: dobrý zážitek, já bych z toho byl v sedmém nebi..... Jinak ty zákony fungují. Já jel s dcerkou v 10 dopoledne a liška si to štrádovala po polní cestě jen tak. Mít flintu, tak nevidím ani chlup....
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Michal S
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal S »

Tak včera jsme byli na lišku ale v tom šílenym mrazu -23 jsme vydrželi asi hodinu :D Flinty celí omrzlí...sem šáhl na hlaveň a myslel sem že mi tam ruka přimrzne :D :D
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Včera jsem měli v Bílých karpatech jasno jak ve dne, měsíc -20°C k ránu až k -25°C.
No, nejdříve jsem musel koupit a vyměnit autobaterii... :? Pak následoval dojezd do honitby a pomalý 1,5km pochod k posedu tak abych se moc nezpotil, vydržel jsem 3hodiny a vydržel bych i o něco déle. Za ty roky už jsem se trochu vyškolil, co do výbavy. Měl jsem i horký sladký čaj - mám vypozorováno že to dost pomáhá, pravidelné upíjení po troškách co 20minut. :)
Nutno ale dodat, že bylo bezvětří a seděl jsem v pozorovatelně s jedním velkým otevřeným oknem. Viděno pouze srnčí, ato dost silně nervózní z praskajících stromů mrazem, z dálky to znělo jak kulové rány někde na naháňce. :wink: Ale bylo krásně, bohužel po liškách ani vidu, ani slechu...
Už se těším na příští týden, půjdu zase čekat ale zase jinam. Lišky lovím do konce února (konec lovu kun), pak už chodím do revíru jen na procházky s psíkem a přikrmovat. Flintu, nebo alespoň "krátkou kulovou" si ale beru vždy.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
tornádo
Troll

Příspěvek od tornádo »

jedu si dnes odpoledne z práce a v lesíku u silnice stál osobák.Otevřené dveře kufru a posádka nikde.Ihned brzdím a hledám telefon abych si vyfotil aspoň auto s brněnskou SPZ.
Proč? v tomto úseku je problém s lidima,kteří vyhazují bordel z auta (především pytle s různým obsahem) dnes na místě nic nezůstalo,možná se dotyčný teprve chystal ale jak uslyšel auto,tak si svůj záměr rozmyslel,pokud mě sledoval z krytu.
motolada: to je dost nepravděpodobné,jedná se o docela rušnou silnici na které je dost odboček do míst,kde by se dala potřeba vykonat nerušeně ale sou i lidi,kteří neváhají se vy..... uprostřed náměstí,parkoviště atd. :roll:
Naposledy upravil(a) tornádo dne sob 11.2.2012, 18:59, celkem upraveno 1 x.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Nebo v klidu dokončil potřebu,zapl kahoty,toaleťák hodil zpět do kufru a jel dál. :lol: :wink:
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Dnes jsem u nás v revíru viděl taky něco neobvyklího-královskýho bažanta :) Kde se tam vzal,fakt netuším.Jediný co mě napadá,tak v blízkým Arboretu byli před dvěma lety nějací vypuštění a ti hned jak se rozkoukali uletěli kdoví kam.Ale to už sou dvě leta a že by přežil tak dlouho ve volnosti plné predátorů?Ale tohle je jediný vysvětlení.
roedear
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roedear »

Já sleduju už třetí ráno po sobě z okna koupelny lišáka, jak na kopci pěkně čáruje sem a tam. Jenže je to cizí revír, tak akorát jednoho místního popichuju prostřednictvím sms :twisted: jinak jsem včera málem jednu kmotru srazil - ráno se vracela z polí do lesa - přes silnici přebíhala sice tak na 30m předemnou, ale v půlce protisměru se otočila a zpátky - i když jsem brzdil, zmizela mi z dohledu pod obrysem kapoty, naštěstí se žádné klepnutí neozvalo a liška mazala přes pole pryč.. i tak to bylo o fous nebo liščí oháňku :mrgreen:
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

Jo to znám, minulý víkend jsem takhle ráno vyrazil na lišky a jedinou kterou jsem potkal byla u sousedů (u Figiho :D ). Podíval jsem se na ni z hranice přes optiku a to bylo asi tak všechno co jsem mohl dělat. U nás jsem samozřejmě nepotkal ani chlup :cry:
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
roedear
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roedear »

..nevím jestli se příroda nezbláznila, v noci -9, sníh kam se podívám a nad barákem krouží čáp :shock:
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

V sobotu přes nás táhl klín hus, směr jihovýchod.
Žanek
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Žanek »

roedear píše:..nevím jestli se příroda nezbláznila, v noci -9, sníh kam se podívám a nad barákem krouží čáp :shock:
nj .... bude to kluk :wink:
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

V tuhle dobu čáp, to snad opravdu jedině kdyby nesl nějakého toho kluka - nebyla to volavka ?
Kritériem pravdy je praxe.
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

Pred tydnem jsem byl s kolegou v lese u me na hromade,prijeli jsme tam kolem 20 h.a jak jsme prichazeli tak jsme slyseli
skolit lisku v lese tak jsem vyndal myskovacku a vytahl ji z lesa na 100m,jenze z ruky jsem si netroufl strilet
a po chvilce si nas vsimla a odskocila takze nic.Sedli jsme na posed prislo 7 kusu srnciho a 22 30 h.vidim na 300m ve kraji lesa
jak jde prase,uz jsem ho parkrat mel na hromade,ale osobne jsem ho videl 1 zdalky a podle stopy veke.Rikam to kamosovi
ze zachvilku prijde prase,tak se tak usmal,a za 3 min.slysime jak za nama chodi,ale bylo hodne videt tak se mu nechtelo ven.
CHodil za nami tak 20 min.srnci odebehlo a on vysel z lesa 80m od nas.
Oba jsme vytrestili oci :shock: snechu po kolena a prase tak 10 cm bricho nad nim,odhadli jsme ho tak na 130kg.krasny prasatko
a zbrane koukali pekne.Nedosel na hromadu byl nervozni a srnci bekalo jak sileny tak odeslo hezky zazitek :)
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Tak ukrutné mrazy pominuly, na Hanou zase h...o napadlo, tak jsem opět vyrazil na lištičky ke Zlínu. Kolem páté jsem byl na místě a padlo rozhodnutí že půjdeme na kazatelny. Na pořádné kazatelně jsem byl tak 3x v životě a tato byla tak po třech letech. Pánové já nevím co řešíte na kazatelnách okýnka a podobné :) . Půjčili mi i posedový vak a jediné co mi chybělo byla televize - to bylo jako v obýváku. Zkuste někdy sedět na židličce na zemi :) . Vzhledem k tomu že by mělo být po kaňkování, tak jsem ani neštěkal a zkoušel jsem ostatní vábničky. Vůbec nic, což se mi po kaňkování zdálo divné, ale co už. O půl deváté se uklidňuji a říkám si za pět devět přijde liška :lol: . Dělal jsem to i na rybách že přijde záběr ( nikdy nepřišel :) ). No liška nepřišla, ale ozval se štěkot lišáka v protějším lese :?: . Říkám si, že si pokecáme a beru do ruky vábničku a štěkám. Postupně se z lesa ozývají tři lišáci :idea: . V zápalu štěkání jsem si ani nevšiml že mi pod posedem jde liška. Beru kulovnici, v pohodě si dávám špunty do uší, zapínám bod, odjišťuji a samozřejmě míjím............ Druhá liška první ranou po čištění minutá.
To je divný. Změnil jsem olej, používal jsem Brunox a tam mi první lítala stejně - to vím. Teď mám ballistol a tohle. Máte někdo zkušenosti??? Budu muset změnit postup čištění.
No čekám dál a zkouším opět štěkat. Lišky v lese skolí dál. Po 10 minutách mi přichází liška z druhé strany. Tentokrát s..u na špunty, jinak postup stejný. Liška zůstává po komorové ráně v ohni, bez odkazování.
Obrázek

To mě jenom utvrzuje v té první ráně po čištění.

Bratranec střelil kunu a nakonec ometl lišku.

Obrázek

Opět velice krásný a úspěšný večer, i když kdyby byly tři lišky.............
Ale nebuďme neskromní. Skolení trvalo cca hodinu. O půl jedenácté jsme to balili i tak mě to překvapilo.
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Odpovědět