To harrycallahan:

teď si mně dostal, to jsem nevěděl, že se někdo takto fóru věnuje ....
Ale máš pravdu, Rossler zatím vítězí...a u ráže zůstávám taky... k těm pažbám, jsem pistolkář a tomu rozumím, puškám už ne a jsem zvyklý než se rozhodnu všechno pořádně prošťourat a k pažbám jsem toho fakt moc nenašel.
Jinak právě u takhle výkonné ráže by mohla "správná pažba" (stejně jako u brokovnice) třeba na naháňce ušetřit modřinu a pozdější strach před ranou, o kterém tady čtu dost často.
To precechtel: ..to je právě to, co je "vyhnutí" a co "lomení" a na co má každé vliv? Mám taky krátké prsty, na pistoli mi to vždy dělalo problém, a tady bude určitě taky. Ošahávám si flinty jak mohu a kde mohu, někde více a jsou ochotní (Procházka) někde méně (nechci dráždit) a je fakt, že některá sedí, některá ne, jenže já nevím proč a čemu se věnovat... Jinak proč někoho třeba lučík tluče přes prsty?
Některé flinty mají pažbu přímou (Blaser, M 03, Strasser), některé zas asi Monte Carlo (nebo Bavorskou?) viz Steyr, Sauer - co je jejich výhodou nevýhodou? Konkrétně Rossler nabízí obě (ale to asi všechny), tak kterou? (Krom ceny)?