Myslivecké zážitky
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Myslivecké zážitky
Lorinci lišky ještě pořád štěkají a ne zrovna málo. jinak já když někdy čistím flintu,tak balistolem a zatím jsem problém s první ránou naštěstí neměl. K ulovené lišce přeji upřímné Lovu Zdar!!!!
Včera kolem 22:00,se mě začala ozývat liška z lesa,seděl jsem ve vinici na zemi.Beru váb.a zkusil jsem lišáka,liška si pořád mlela svou,dost v lese foukalo tak nevím jestli to slyšela asi po 5 sérii to vzdávám.Pak jsem slyšel 2 dost blízko vesnice asi za 30min(možná ta samá).Každopádně asi za 45 min po vábení mě přišla asi na 8m
Protože šla ale třetím řádkem než jsem seděl já a navíc uplně neslyšně(to je už po 3) všiml jsem si jí až byla tak blízko.Šahám po zbrani liška zastaví a prohlíží co to tam je
No než jsem flintu zalícil tak odskočila do dalších řádků a zmizla.Jsme téměř beze sněhu.

Protože se už i u nás dala konečně černá do pohybu,což jsem si potvrdil vždy ráno o víkendu dle obeznaných stop,zasedl jsem i dnes o pár 100vek m níže než včera.Po 10 min sezení slyším pohyb v lese,lezu ze židle,chystám flintu.Nic,vlak černé jde dál,najednou slyším cinkot drátů ve vinici což je neklamný znak prasat v ní,skládám teda židličku nechávám ji na místě a jdu překonat asi 300m v křupajícím,namrzlém blátě a sněhu.Dorazím na místo,zjištuju ze jsou zpět v lese,zkouším chrochtnout ale bez výsledku.Obcházím celou plochu vinice jestli se nejaké nezapomělo.Toto trvá asi hodinu.Jsem skoro zpět ve výchozím bodu když uslyčím hlasité kvičení z lesa.To se mě snad zdá určitě budou venku u té složené židličky
.Slyším jako by někdo nastartoval starý diesel,zastavím poslouchám,ne to na mě vrčí bachyně asi na 60m,pomalu se odebírá i se zbytkem do lesa,nejsem schopen nic dělat zmrazky dělají své,nedá se jít v tichosti
Vůbec jim nevadila stopa z rána já,pes,dcera a ani ta večerní klidně ji přešly a buchtovaly.
Zplať pánbu je u nás živo,prase jsem slyšel od září po prvé,krásný pocit,i když sem se snima zase honil,teď jen uspět...

Vůbec jim nevadila stopa z rána já,pes,dcera a ani ta večerní klidně ji přešly a buchtovaly.
Zplať pánbu je u nás živo,prase jsem slyšel od září po prvé,krásný pocit,i když sem se snima zase honil,teď jen uspět...
- fesoj
- Zkušený diskutér
Včera večer jsem po delší době vyrazil do terénu. Mám prošlápnutou cestičku ke krmelci, jdu tam poblíž kazatelny, takže jsem tam rozhodil na drobno rozsekanou slepici a včera jsem při návštěvě krmelce zjistil, že to lištíčka našla. To jsem si dal ! Ono odpoledne bylo kolem +10, ušlapaný sníh povolil a než jsem ušel 100 m od cesty, dvakrát jsem přistál hubou na tlamě a stěží jsem se z toho mokrého bílého svinstva zvedal - v jedné ruce hůl, v druhá flintu pažbou do sněhu a jen tak to jakž takž šlo. Takže jsem vyrazil jinam, sice 3x tak daleko, ale jen 150 m od silnice a k tomu po rovině. To jsem zvládl bez problémů a během půl hodinky jsem už pásl prasátka. Bylo jich 6, dvě pořádné jarmary a 4 selata, ale daleko, daleko... Třikrát mi přešla přes pastvinu liška, jednou byla i na dostřel, ale než jsem ji dostal kloudně do optiky, foukl mi větříček do týla a lištička, jak říkají zdejší Němci, "utykala do pryč". I kunička se objevila, dvakrát jsem slyšel táhnoucí husy a před půlnocí předváděly sovy svatební koncert - to byly příšerné skřeky ! V půl jedné jsem to vzdal. Nevystřelil jsem si, ale byla to pěkná čekaná.
Kritériem pravdy je praxe.
- harrycallahan
- Častý návštěvník
Tak se včera konečně zadařilo: 18:50 mě přišlo sele necelých 40kg na 25m pod posed. Použil jsem nové střelivo Federal Fusion 180grs z mé 30-06, ale zrovna moc reprezentativní vzorek k posouzení kvality střeliva to nebude - zásah vpředu okrajem lopatky a ustřelený krční obratel pod krkovicí, průstřel ven asi 3cm ...nevím proč mám pořád tendenci předsazovat i na pomalu jdoucí zvěř na pár kroků, na druhou stranu byla už v lese dost tma a tak jsem rád že padlo v ohni.
pole a lesy Vysočiny
Lovu zdar všem!
K tomu oleji a studené ráně po čistění, odpověď je olej CLP6 a do sucha vývrt vytřít ideálně vatou, dělám to tak roky a nemám problém.
Další diskuzi kolem oleje prosím směřovat do příslušného vlákna! díky.
K tomu oleji a studené ráně po čistění, odpověď je olej CLP6 a do sucha vývrt vytřít ideálně vatou, dělám to tak roky a nemám problém.
Další diskuzi kolem oleje prosím směřovat do příslušného vlákna! díky.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Když tak pročítám Vaše zážitky ohledně letících klínů husí, tak si uvědomuji, jaké to mám štěstí u nás na jihu, kde je to na denním pořádku. Včera před západem slunce jsem pocházel krajem lesa se psy a pozoroval asi 300m v poli pár set husí hledající zbytky kukuřice, což je u nás běžný. Najednou ale nad lesem se objevilo asi dva tisíce hus letící pravidelně ze Slovenska na mušovská jezera a přede mnou začali padat jak šipky střemhlav dolů. Tak jsem tam stál a pozoroval, po čtvrť hodince se otočil a šel zpět, abych je nerušil u večeře. Viděl jsem to vždy jen z dálky, ale takhle mne přes les asi neviděli a přistávali ode mne i na 150m.
Asi nejsilnější zážitek z pozorování jsem měl před pár lety. Krmím pravidelně škodnou i dravce vývrhy ulovené zvěře, a když se zabíjí domácí králíci, vycpu jejich kůže vnitřnostmi. Jednou na sněhu mi tihle naaranžovaní králici mizli bez toho, aby tam zůstávali roztrhané části kožešin. Nebyly tam žádné stopy a káňata je roztrhají na místě. Náhodně jsem je pak našel asi o 800m dále na hrázi a nechápal, kdo je tam odnáší. Až jednou přijíždím k místu a uvidím tam stát párek orla mořského. Zastavil jsem asi 30m od místa a jeden odletěl. Vystoupil jsem z auta a prohlížel si toho majestátného dravce a on mne. I ta jedna minuta pohledů byla nezapomenutelná. Dodnes je občas vidím kroužit i za barákem, tak si říkám, že jsou to staří známí.
Asi nejsilnější zážitek z pozorování jsem měl před pár lety. Krmím pravidelně škodnou i dravce vývrhy ulovené zvěře, a když se zabíjí domácí králíci, vycpu jejich kůže vnitřnostmi. Jednou na sněhu mi tihle naaranžovaní králici mizli bez toho, aby tam zůstávali roztrhané části kožešin. Nebyly tam žádné stopy a káňata je roztrhají na místě. Náhodně jsem je pak našel asi o 800m dále na hrázi a nechápal, kdo je tam odnáší. Až jednou přijíždím k místu a uvidím tam stát párek orla mořského. Zastavil jsem asi 30m od místa a jeden odletěl. Vystoupil jsem z auta a prohlížel si toho majestátného dravce a on mne. I ta jedna minuta pohledů byla nezapomenutelná. Dodnes je občas vidím kroužit i za barákem, tak si říkám, že jsou to staří známí.
- fesoj
- Zkušený diskutér
Mořský orel je nádherný majestátní pták, už kvůli svému mohutnému klovci nezaměnitelný s čímkoliv jiným. Já jsem se s ním u nás nahoře setkal zatím jen dvakrát v životě. Vzhledem ke své vzácnosti "veĺa škody nenarobí", na Novomlýnských nádržích vykonává asanační službu u těch obrovských hejn divokých husí a vůbec nechápu, proč by naň měl někdo vystřelit, i kdyby nebyl přísně chráněn. A i to se stává... Takovému dementovi by měl někdo přerazit flintu o hřbet nebo obráceně.
Kritériem pravdy je praxe.
-
- Zkušený diskutér
U nas jich "mame" celkem dost - nedavno jsme jeli s malym krmit a u chalupy jsme videli 4 kusy - a o pak km dale 3 dalsi... Zazil jsem i to, ze mi litali na vnadiste na kapry - a jednou jeden sedel na olsi a koukal na mne, jak se jej snazim odehnat... A nic si z toho nedelal...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
-
- Nový návštěvník
Tak jsem vcera sel z bratrancem do lesa,ma posed primo v lese a vedeli jsme ze tam prasatka chodi.Jeli jsme pozdeji nez
by bylo dobre ve 20 hod.po mem prijezdu z prace.prisli jsme k posedu a zjistili ze tam uz bili,ale z nadeji jsme zasedli.
asi tak po hodine slysim krupani a praskani beru dalekohled a vidim prasatko tak 50 kg.
bratranek kouka infrakem a rika ze proslo kolem hromady a jde pryc,me to bylo divny ale uz jsem ho nevidel tak jsme povzdechli
a najednou praslani ze smeru kde jsem videl pred tim prase tak je tam zas rikam si, a najednou vidim i 2 jak jde ze spoda.
oba jsme koukali na jiny kus.prisli 2 to druhe melo 30kg.nechali jsme je zazrat a pak bratranec slovil to mensi zustalo v
ohni.prisli jsme k nemu a koukame ma uplne svetle sparky i skara svetla,ale jinak pekne prasatko.
by bylo dobre ve 20 hod.po mem prijezdu z prace.prisli jsme k posedu a zjistili ze tam uz bili,ale z nadeji jsme zasedli.
asi tak po hodine slysim krupani a praskani beru dalekohled a vidim prasatko tak 50 kg.
bratranek kouka infrakem a rika ze proslo kolem hromady a jde pryc,me to bylo divny ale uz jsem ho nevidel tak jsme povzdechli
a najednou praslani ze smeru kde jsem videl pred tim prase tak je tam zas rikam si, a najednou vidim i 2 jak jde ze spoda.
oba jsme koukali na jiny kus.prisli 2 to druhe melo 30kg.nechali jsme je zazrat a pak bratranec slovil to mensi zustalo v
ohni.prisli jsme k nemu a koukame ma uplne svetle sparky i skara svetla,ale jinak pekne prasatko.
asi to patří do zážitků, dnes se zadařilo složit zkoušky, díky všem tady za rady které mi poskytovali a za informace které jsem načerpal z tohoto fora... lovu-lesu zdar, nyní jen vytáhnout zbroják a modlit se abych to udělal a "nepřišel" o současné zbraně co mám 

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
I když se rozšíření nezadaří tak o současné skupiny nepřijdeš, to není jako řidičák....
Petře, gratuluji a přeji Ti vše nej v zeleném 

4 Petr1970 - gratuluji k úspěšnému složení zkoušek
V sobotu bylo jakžtaž sucho, tak jsem vyrazil spolu s dětmi s krmením. Hned cestou k prvnímu krmelci vidím chlapíka z vesnice s navolno puštěným velkým psem. Na polích nikde ani chlup, tak jsem to nechal být. Složili jsme krmení a pak jsem jel o kus výš, dosypat zbytky a poohlédnout se po nějakém tom shozu. Ujedeme kus cesty, chlapík na cestě samotný a před námi 40 ks srnčího a pes hajdy za nimi. To už ani můj 12-ti letý syn nevydržel si do mě nerýpnout " a tati, to mu ani nic neřekneš, jo?" Měl úplnou pravdu, vylezl jsem ven a šel jsem chlapíkovi vynadat. Ani moc neodporoval, jen se vymlouval, že jeho pes přeci nic nedělá a nikomu by neublížil. Tak ode mne dostal důtku s výstrahou, příště ho v tom vykoupu. Obešli jsme s dětmi poté pár ochozů a krmelců, ale žádný shozík jsme nenašli, škoda, budem holt muset vyrazit znovu

V sobotu bylo jakžtaž sucho, tak jsem vyrazil spolu s dětmi s krmením. Hned cestou k prvnímu krmelci vidím chlapíka z vesnice s navolno puštěným velkým psem. Na polích nikde ani chlup, tak jsem to nechal být. Složili jsme krmení a pak jsem jel o kus výš, dosypat zbytky a poohlédnout se po nějakém tom shozu. Ujedeme kus cesty, chlapík na cestě samotný a před námi 40 ks srnčího a pes hajdy za nimi. To už ani můj 12-ti letý syn nevydržel si do mě nerýpnout " a tati, to mu ani nic neřekneš, jo?" Měl úplnou pravdu, vylezl jsem ven a šel jsem chlapíkovi vynadat. Ani moc neodporoval, jen se vymlouval, že jeho pes přeci nic nedělá a nikomu by neublížil. Tak ode mne dostal důtku s výstrahou, příště ho v tom vykoupu. Obešli jsme s dětmi poté pár ochozů a krmelců, ale žádný shozík jsme nenašli, škoda, budem holt muset vyrazit znovu

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
minulý víkend u krmelce slyším z asi 400 metrů hlášení - říkám si někde z vesnice vořech... celou cestu tam co sem šel, hlásil pes.. říkal jsem sakra, co tam má? z jednoho místa, silný, vytrvalý, na zkoušce by to měl tak za 10 bodů...
dojdu, u krmelce stojí ženská a dělá že tam není.... zašívá se o kus dál... dojdu k ní a ptám se - ten pes co tady někde štěká je Váš?(bylo to slyšet hodně blízko)... no, my sme tady s přítelem, on si vylezl na posed - 150 metrů od krmelce a já tu na něj čekám... a nechal psa dole, on je naštvanej a štěká na něj... fakt že jo.... chlap na posedu kouká se kde co lítá a čokl pod ním hlásí jak o život
to se nedá ani nic říkat.....
dojdu, u krmelce stojí ženská a dělá že tam není.... zašívá se o kus dál... dojdu k ní a ptám se - ten pes co tady někde štěká je Váš?(bylo to slyšet hodně blízko)... no, my sme tady s přítelem, on si vylezl na posed - 150 metrů od krmelce a já tu na něj čekám... a nechal psa dole, on je naštvanej a štěká na něj... fakt že jo.... chlap na posedu kouká se kde co lítá a čokl pod ním hlásí jak o život
to se nedá ani nic říkat.....

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C