napínáček

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
milsfreeman
Nový návštěvník

napínáček

Příspěvek od milsfreeman »

Nazdar, chlapi chci se zeptat, dá se do ZG dát napínáček? Mám doma na starém mauseru 98 německý napínáček a někde jsem se dočetl, že na mauseru a zg je hodně věcí podobných. Kdyby se to tam dávalo v novotě, kolik to asi stojí - díky
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Kulovnice ZG jsou vybaveny tzv. bleskovou spouš»í. Z toho důvodu se u nich napínáček nedělal. Táta ji má 50 let a spouš» mu chodí úplně nádherně, lépe než u mé ČZ 537, když nenatáhnu ?techr. Myslím si, že problém bude asi v tom, že by spouš»ový mechanizmus mohl být přirezlý, přeci je to už dost stará flinta, tak zkus flintu rozebrat, vyčistit a promazat nebo s ní zajdi k puškaři. LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
psdk
Pravidelný diskutér

Re: napínáček

Příspěvek od psdk »

milsfreeman píše:Nazdar, chlapi chci se zeptat, dá se do ZG dát napínáček? Mám doma na starém mauseru 98 německý napínáček a někde jsem se dočetl, že na mauseru a zg je hodně věcí podobných. Kdyby se to tam dávalo v novotě, kolik to asi stojí - díky
myšlenka dávat na ZG napínáček je od samého počátku zcestná. Ikdyby to šlo (ono všechno jde-je to jen otázka peněz) tak je to holý nesmysl. Kulovnice řady ZG jsou ceněny právě pro to, ?a mají výše zmiňovanou bleskovou spouš» a podle mě je chyba, že nic podobného zbrojovka nenabízí dneska, protože to byla jedna z nejlepších českých kulovnic. Kdybys tam nějakým způsobem napastil napínáček tak je z toho tuctový obyč Mauser.
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Tvar spodku pouzdra závěru a umístění úchytu spou?tě příčným čepem je u ZG a "M98" téměř stejný. Jiný je tvar výstupku naspodu úderníkové matice v místě, kde jej zachytává spouš»ová páka - je nutné doladit k nové spou?ti i pojistku.
Další odli?nost je v umístění spou?tě - u ZG tvoří schránka spou?tě opěru zadního šroubu pouzdra závěru. spouš» M98 je víc vpředu (i když poloha jazýčku v podélném směru se li?í obvykle cca o 2 až 3 mm). Při výměně je proto nutné upravit zádlab v pažbě.
Dnes se nabízí mnoho vynikajících spouští - různé ceny od Timney, Frankonie až po Jewel a některé ještě dra??í.

Ale jak psali přede mnou, ta původní spouš» je skvělá.
Pufr
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Re: německý napínáček

Příspěvek od Zbrojovák »

Pánové, kdo máte na své zbrani německý napínáček, mám pro vás zajímavou a důležitou informaci, kterou jsem dostal nedávno od jednoho erudovaného pána při příležitosti prodeje mého mannlichera:
Zkuste následující: natáhnout napínáček (jedno jestli při natažené nebo vypuštěné zbrani) a potlačit ze zadu na spoušť, údajně takto spouští všechny napínáčky krom těch originál na starých mannlicherech od modelu 1903 po 1950, modely GK už údajně taky, stejně jako mauser66, m98 i originál apod. Mi takto spouštěla i "Z"etka.
Bacha na to! Odzkoušejete si to!

Můj mannlicher nespouští, takže zřejmě na tom něco bude.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
John
Častý návštěvník

Příspěvek od John »

-
Naposledy upravil(a) John dne pát 24.8.2012, 17:01, celkem upraveno 1 x.
jurazicha
Nový návštěvník

Příspěvek od jurazicha »

Rýpat se ve spoušti Galašky je kravina! Jestli někdo tu potřebu má z důvodu, že se ZG strhává, tak má buď ve spoušťovém mechanismu nějakou (jestli je to vůbec možný) závadu a nebo (to spíš) je chyba v rukách. Charakteristiku bleskové spouště Galašky se dodnes snaží výrobci dohnat. Měl jsem možnost porovnat s Blaserem, ale ZG to vyhrálo. Jestli můžu poradit, štechr z mausera prodej a běž na škopek, ale do tý spouště nehrabej... :-)
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Přesně tak.Nic lepšího jak blesková spoušt u ZG jsem nepoznal.Nechat a trénovat spouštění na sucho.Nebo se mrknout na manual a poštelovat bleskovku.
http://zdenek44.rajce.idnes.cz/ZG_47/#skenovat0009.jpg
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

John píše:A dal by se na cz 550 vyměnit francouzský štechr za německý?
nevím jestli se dá takový kit koupit jinde ale CZUB ho nenabízí ani zakázkově, ale na zakázku jde udělat téměř cokoliv, otázkou je jestli to má na CZ550 smysl, raději bych šel do Tymney ta se na CZ550 běžně dělá. Ajá bych osobně do ní šel, být majitelem 550tky

K ZG a německému napínáčku - viděl jsem pár takto upravených ZG v AUS nebo D na Egunu, čili lze. Otázka je, co to přinese :? .
Já osobně bych neměnil, protože nic lepšího jsem zatím neměl. Mám ji na 0,5kg s 0,5mm chodem, což je obdoba rozumně nastaveného napínáčku. Ovšem podepřená spoušť alá ZG je mnohem bezpečnější a pohotovější.
Ta spoušt byla jeden z důvodů proč jsem si ho pořídil :wink:
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
John
Častý návštěvník

Příspěvek od John »

Díky. Mělo to být na okrasu :wink: :roll: . Holt už jsem takový. No nechám to tak jak to je. Vždyť to ještě střílí. :lol: :lol:
Odpovědět