Zdravím Lotra

!!!
Podle mne jediné, co by se k tomuto problému mohlo /ale nemuselo/ vztahovat je :
§ 41
Povolení lovu na nehonebních pozemcích
(1) Vznikne-li potřeba jednorázově omezit nebo trvale regulovat stavy některého druhu zvěře, popřípadě i jiných živočichů (například zdivočelých holubů ve městech) na nehonebních pozemcích, povolí lov na těchto pozemcích na žádost jejich vlastníků, popřípadě nájemců nebo z vlastního podnětu orgán státní správy myslivosti. Povolit lze lov i mimo dobu lovu. Provedením lovu orgán státní správy myslivosti pověří uživatele honitby, v jejímž obvodu jsou nehonební pozemky, popřípadě uživatele nejbližší honitby, kterému také patří ulovená zvěř; v katastrálních územích, v nichž není žádný honební pozemek, pověří osoby, které mají platné lovecké lístky; ulovená zvěř patří těmto osobám. Orgán státní správy myslivosti v pověření stanoví podmínky pro provedení lovu, zejména určí denní dobu, zásady vzájemné koordinace postupu osob nebo omezení vstupu na hřbitovy nebo do chatových a zahrádkářských osad.
(2) Pověřené osoby a osoby určené příslušným uživatelem honitby jsou oprávněny vstupovat s loveckou zbraní, loveckým psem, popřípadě loveckým dravcem na nehonební pozemky, a to po předchozím souhlasu vlastníka, popřípadě nájemce nehonebních pozemků.
Tedy pokud by usmrcení poraněné zvěře bylo považováno za "LOV" Tyto pověření by podle mne musely být s jednotlivými v úvahu připadajícími MS sjednány již dopředu (preventivně) - pokud to tak je možné..... A nebo by se po takové dohodě musel dát orgánem st. správy myslivosti telefonický souhlas a jak jsem kdys již psal, dodatečně písemná žádost o povolení...
Jak píše Lotr.... V zákoně o myslivosti není uveden výklad slova "LOV" , jen odkaz na výkon práva myslivosti, který je nedostatečný pro tento případ.... Ale protože je jediný relevantní, je zde otázka jeho výkladu....... Podle mne, je li možno povolit lov, pak je možno v této souvislosti i usmrtit zvěř zraněnou jiným způsobem.
Tady by měl být vyhotoven nějaký "výklad" toho § 41 ..... který by toto upřesnil.