)
)45-70Gov
- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
Re: 45-70Gov
vhool> je to každopádně hezký. Ale z praktického hlediska, kolik je dneska zemí, kde se bude lovec dlouhodobě pohybovat mimo civilizaci jen s batohem na zádech, bez auta, bez koně... už ani v té Kanadě ne. Ale pro případ ztroskotání.... A že se mi to líbí, to jako jo  )
)

)
)S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
						- 
				vhool
..tak me se to taky libi ...takovej klondajk dobrodruznej 

Přesně tak to bylo myšleno.
Jinak i finanční úspora pro běžné práskání na střelnici bude výrazná. Hlavně při slabších laboracích s olověnou střelou.
Při jedné predváděčce Marlinu jsme se bavili střelbou na gongy střelivo origo rem, ta suma až zabolela.

Jinak i finanční úspora pro běžné práskání na střelnici bude výrazná. Hlavně při slabších laboracích s olověnou střelou.
Při jedné predváděčce Marlinu jsme se bavili střelbou na gongy střelivo origo rem, ta suma až zabolela.
Ono to origo střelivo v porovnání s některými jinými rážemi zase až tak drahé není. Dnes není problém koupit náboj do .308W či 30-06 za 40,-Kč a více. Platil jsem za Hornády 325gr.FTX cca. 43,-Kč za kus. Domníval jsem se, že bude dražší. Při přebíjení to je ale o něčem jiném  .
 .

.
 .- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
Právě, v rodině je jeden dvoják 45-70 gov, proto tohle vlákno sleduji, a střelivo to rozhodně není drahé, řekl bych naopak. Jestli Jirka chce vědět, jak vypadá a bolí díra v peněžence, půjčím mu 416Rigby nebo 470 NE   Ale jasně, že na střelnici je znát každá desetikoruna.
 Ale jasně, že na střelnici je znát každá desetikoruna.

Ale jasně, že na střelnici je znát každá desetikoruna.
 Ale jasně, že na střelnici je znát každá desetikoruna.S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Chtěl jsem k svému poslední přispěvku připsat, že u "tropických" ráži je to rozhodně o něčem jiném. Neb střelivo i sbírám vím jaké jsou ceny za tyto ráže. 45-70 se dá zvládnout bez problému, přebíjení u zbraní lever action je intuitivní a je to obrovská zábava.
Jinak pokud bych měl cestu ku Praze a chvilku času, rád si tu díru do peněženky udělám. Zatím jsem nestřílel víc než .375 HH.
Neberu RPG-7 jako loveckou ráži.

Jinak pokud bych měl cestu ku Praze a chvilku času, rád si tu díru do peněženky udělám. Zatím jsem nestřílel víc než .375 HH.
Neberu RPG-7 jako loveckou ráži.
pani nejake foto ucinku strely na zver nemate,nech si spravim predstavu co to robi s kusom,pozeral som kategoriu ucinkov kal.na zver,ale nic s 45-70 Gov  som nevidel.den D sa blizi a este stale nemam jasno ci 9,3x74R alebo 45-70Gov . u 9,3 ako plus vidim lepsiu balistiku do 150m a minus spatny raz,ktory je dost citelny. u 45-70Gov ako minus horsia balistika do 150m,kde to padaaa ...  a ako plus prijemnejsi spatny raz. uprednostnit lepsiu balistiku o par cm,alebo prijemnejsiu strelbu. polujem v lesnom reviri,kde 85% ulovkov mam do tych max.100m .strielat na vacsiu vzdialenost max.do 150m je len prilezitostne ...

Pokud střílíš do 150 jen příležitostně ..tak sis odpověděl sám...  pokud ti nevadí menší výběr střeliva, ale podle toho co tu majitelé této ráže píší je šetrná s jakýmkoliv střelivem. Lovu
  pokud ti nevadí menší výběr střeliva, ale podle toho co tu majitelé této ráže píší je šetrná s jakýmkoliv střelivem. Lovu

pokud ti nevadí menší výběr střeliva, ale podle toho co tu majitelé této ráže píší je šetrná s jakýmkoliv střelivem. Lovu
  pokud ti nevadí menší výběr střeliva, ale podle toho co tu majitelé této ráže píší je šetrná s jakýmkoliv střelivem. LovuRe: 45-70Gov
No již to tady někdo napsal. Nerozbíjí, ale prostrčíš násadu od koštěte  

Kdyby se dělala tahle ráž v rozumné flintě, tak si hned v trezoru místo na ni udělám... 

projdi si to znovu, jsou tam moje v 458win a laboraci 45-70 a +Pmalak píše:pani nejake foto ucinku strely na zver nemate,nech si spravim predstavu co to robi s kusom,pozeral som kategoriu ucinkov kal.na zver,ale nic s 45-70 Gov som nevidel.den D sa blizi a este stale nemam jasno ci 9,3x74R alebo 45-70Gov . u 9,3 ako plus vidim lepsiu balistiku do 150m a minus spatny raz,ktory je dost citelny. u 45-70Gov ako minus horsia balistika do 150m,kde to padaaa ... a ako plus prijemnejsi spatny raz. uprednostnit lepsiu balistiku o par cm,alebo prijemnejsiu strelbu. polujem v lesnom reviri,kde 85% ulovkov mam do tych max.100m .strielat na vacsiu vzdialenost max.do 150m je len prilezitostne ...
když tak napiš SZ a zodpovím. Ve zkratce - účinek je velmi dobrý, jak barva na stopě, tak stop. Ale v +P laboracích kde je to nejúčinnější to bude kopat více než v 9,3x74R. v 45-70 od hornady třeba FTX což je top pro lov běžné zvěře, vychází náboj mnohem levněji než třeba RWS v 9,3x74R

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
uz som zaregistroval tvoju 458win a su to velmi posobive "dierky"   . laboracie +P ma zatial nejak nezaujimaju,skor klasicke strelivo ,kde sa ta ustova energia pohybuje +- 3000 J
 . laboracie +P ma zatial nejak nezaujimaju,skor klasicke strelivo ,kde sa ta ustova energia pohybuje +- 3000 J

. laboracie +P ma zatial nejak nezaujimaju,skor klasicke strelivo ,kde sa ta ustova energia pohybuje +- 3000 J
 . laboracie +P ma zatial nejak nezaujimaju,skor klasicke strelivo ,kde sa ta ustova energia pohybuje +- 3000 JRe: 45-70Gov
V klasické laboraci počítej s dost kompaktním trvalým střelným kanálem, bez trhavých efektů dočasné dutiny (výjimkou může být odstřel srnčí nablízko se střelou 300grs HP).
Jako universální volbu pro lov spárkaté bych viděl v 45-70 tovární Hornady 21g FTX. Na blízko, do tlaku s možnou střelbou přes překážky pak laboraci s Hornady 350grs Interlock RN.

Jako universální volbu pro lov spárkaté bych viděl v 45-70 tovární Hornady 21g FTX. Na blízko, do tlaku s možnou střelbou přes překážky pak laboraci s Hornady 350grs Interlock RN.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
podle toho co je u tebe rozumnémichalos píše:Kdyby se dělala tahle ráž v rozumné flintě, tak si hned v trezoru místo na ni udělám...

špekuluju nad přestavbou dvojky(nejlépe lankasterky) na obojetnici 12x70/45-70, téměř každý puškař to má v nabídce a ceny většinou od 20 000,- do 30 000,- podle potřebných úprav,materiálu svazku (LW,Kuna...) i ta jednuška z ameriky by mohla být dobrá.Jen nejsou recenze od vlastníků této ráže
 .Když už tak většinou pořizují Marlina LA na naháňky
  .Když už tak většinou pořizují Marlina LA na naháňkyChtěl bych ji především na lov černé u vnadiště a občasné šoulačky.
Nejlépe kdyby se to vyrábělo sériově v opakovačce, pak jsem viděl i předělanej mosin. Ještě tu byla poslední možnost kulové hlavně k mýmu sportingu ale to jsem zamítl kvůli ceně a taky že zaručený soustřel 5 až 7 cm na 50 metrů. Hanák by mě udělal kulový Zedháčko že by se rány na 100 metrů dotýkaly ale 7 cm na 50 metrů je pro mě moc na tohle jsem pedant...danys píše:podle toho co je u tebe rozumnémichalos píše:Kdyby se dělala tahle ráž v rozumné flintě, tak si hned v trezoru místo na ni udělám...
špekuluju nad přestavbou dvojky(nejlépe lankasterky) na obojetnici 12x70/45-70, téměř každý puškař to má v nabídce a ceny většinou od 20 000,- do 30 000,- podle potřebných úprav,materiálu svazku (LW,Kuna...) i ta jednuška z ameriky by mohla být dobrá.Jen nejsou recenze od vlastníků této ráže.Když už tak většinou pořizují Marlina LA na naháňky
Chtěl bych ji především na lov černé u vnadiště a občasné šoulačky.