No tak to už je reálnější, i když některé fotky nejsou bez zásahů
Nikde tam ale nevidím kňoura přes 200kg, reálně bych řekl kusy kolem 150kg max Zbraně ale úchvatné, vůbec si lov na takového kňoura neumím představit z hlediska času, nevěřím že jim jich tam běhají tucty
Já si právě myslím,že jich tam mají hodně.Oni si zvykli na penízky tak se knouři asi na prodej hooodně šetří.Jinak jsou tam nedozírné možnosti.U nás je už prošmejděnej každej koutek přírody.
Lov kňourů vTorecku ukazovali na F\H.Organizovala to nějaká francouzská cestovka a lovili šoulačkou,mezi vnadišti.Zvěře dost,účinnost vysoká,zbraně velké,ale žádní giganti.
No právě Turecko, Rumunsko, balkán a Arménie jsou země známé velikostí kterých dosahují některí kňouři. Bodová hodnota zbraní pochopitelně nijak nesouvisí s vyspělostí a hmotností tělesné schránky. Jak víme je to dáno pouze geneticky velikostí lebky.
Kolegovi se podařilo střelit lišku a měla v mordě 24 myší.Já koukal z posedu na lišku jak nese v mordě myši,jen ocásky a hlavičky koukaly ven.Po ráně zůstala v ohni.Když jsem k ní došel,nebyla tam myš ani jedna.Všechny se rozlezly zpátky do svých myších pelíšků.
Taky něco přidám: Jednou mě na čekané přišel průběrný srnec tak jsem po něm vystřelil,ale srnec pořád stál jako by nic.Rychle jsem přebil a znovu vystřelil,ale výsledek stejný.Toto se opakovalo ještě třikrát(měl jsem pět nábojů).Srnec tam pořád stál jakoby nic.Slezl jsem a přišel k němu a on pořád stál.Všech pět zásahů bylo na komoru a srnec pořád stál-sice zhasnutý.Po bližším ohledání jsem tomu přišel na kloub-ten rok bylo velké sucho a srnec stál v prasklé zemi.
chitus ,
tak tuhle Tvou příhodu bych bral s rezervou... Chápu, že po ráně se může stát situace, kdy zvěř zůstane stát a nepadne... Prostě jakoby se v kostře šprajcne... O něčem takovém jsem už taky slyšel. Doufám, že to taky nebyla latina.... Ale je mi divné, že bys po první ráně, která zvěř usmrtila nezaregistroval klesnutí hlavy a krku.... Tedy pokud jsi ji před výstřelem něčím nepodepřel....
Dávno, dávno již tomu - seděl jsem na posedu u lesa, bylo to začátkem prosince, ale sněhu habaděj. Slyším úpěnlivé srnčí pískání. Čekal jsem pytlačící psy, ale byla to druhá říje jak vyšitá. Srnec honil srnu a když se oba kusy zastavily, rozhodl jsem se tu srnu ulovit. V okamžiku výstřelu měla hlavu a krk zakrytou silným smrkem. Po ráně srnec odskočil několik kroků, srna se ani nepohnula. Přebíjím a čekám, co bude. Po chvíli srnec zmizel, ale srna pořád nic. Tak slézám dolů a už to vidím. Srna zhaslá vestoje, až po břicho ve sněhu, hlava a krk samozřejmě leží na sněhu, ale z posedu jsem to neviděl. Střílel jsem Foxkou - R 222, poloplášť SB. Okamžitá smrt v ohni, značení veškeré žádné. A latina to není.