Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012
-
- Pravidelný diskutér
Re: Nová kulovnice ČZ - 2012
S těma manekýnama je to naprosto trefný
já tam byl v pátek a v případě jakéhokoliv dotazu se odkazovali na reklamní letáky a uculovali se co jim pusa stačila. Ovšem co bylo k vidění v některých stáncích z "východní" produkce alá turek, prostě nádhera. Viz odkaz (horní brokovnice, na míru s výběrovým dřevem a výměnné choke - 1800$)http://uloz.to/xBscfpy/p1070696-jpg

tak ani v Brně ten effect nešel zlomit bez použití hrubé síly a to ho měl v ruce chlapík kolem dvou metrů tak jsme se tam dost nasmáli když jsem jim vyprávěl jak reagoval ten amík na IWAdalas píše:Kluci, nebyla to 550?Nějak se mi nechce zdát, že by tam obchodníci vzali nějakej krám. Tím rozhodně nechci zpochybňovat to co píšete, ale když zvážíte co taková výstava stojí a ještě se to využije pro antireklamu, je to na vyhazov. Jinak s 2012 to asi vydržím nafurt.

CZ 550 american 308win.
Myslíš Leone ten Lux FS? Taky jsem s ním chvíli zápasil a nakonec ho vrátil do stojanu, protože za mnou byla fronta dychtivých lidí, co to chtěli taky zkusit. Prvně jsem si říkal, jestli to není schválně sletovaný na pevno, aby s tím každej nevergloval
.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
To je ta jejich novinka. Naprosto neznužitelná zbraň, použit lze pouze jako kyj.
Beze srandy toto je u CZUB naprosto běžné. Ty to neoteviratelné kulovnice byly v Brně už v roce 2010. Loni na předváděčce CZ v Ostravě. A co je nejlepší i v jejich podnikové prodejně v UB. Na dotaz zda opravdu za to chtějí ty prachy se obsluha divila v čem je jako problém. Nesetkal jsem se zatím s jediným majitelem těchto jednušek, který s tím neměl problém. Neznám jich, ale moc.
Fakt jsem velice zvědav kdy s tou novou kulovnici vylezou. Pokud to chtějí stihnout letos tak už jedině v Lysé.

Beze srandy toto je u CZUB naprosto běžné. Ty to neoteviratelné kulovnice byly v Brně už v roce 2010. Loni na předváděčce CZ v Ostravě. A co je nejlepší i v jejich podnikové prodejně v UB. Na dotaz zda opravdu za to chtějí ty prachy se obsluha divila v čem je jako problém. Nesetkal jsem se zatím s jediným majitelem těchto jednušek, který s tím neměl problém. Neznám jich, ale moc.
Fakt jsem velice zvědav kdy s tou novou kulovnici vylezou. Pokud to chtějí stihnout letos tak už jedině v Lysé.
Něco k čz kolega si zakoupil novou čz 550 exkluzive. Dovezl jí s velkou slávou na střelnici nabil a problém závěr nešel dorazit. Zůstal tak cca 1cm před zavřením. Po ohledání jsme zjistily problém v drapáku vytahovače je příliš těsný a náboj nechce pustit do polohy hlavně. Kolega volal do prodejny do UB a tam mu řekli že to má přivést a že každá zbraň se musí dopasovat. Docela mě překvapuje jejich přístup za ty peníze mohl mít zbraň od jiného výrobce která funguje. 

- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Take jsem mel pravdepodobne drapak doladen-dopasovan ruco, 550 z roku 98. Drapek asi na bruzce liznut vice nez bylo nutne.
Pri pomalejsim pohybu zaveru, kdy celo zaveru tlacilo naboj pred sebou, v jednom okamziku dno nabojnice vyzkocilo, ale nechytlo se za drapek a naboj tak byl tlacen pred rapkem. Po konzultaci s Figim jsem zkusil zaver dovrit a drapek prezkocil a bylo vse OK, ale ten pocit jestli se drapek ulomi nebo ne, no reknu vam
Pote co jsem ho dopasoval do mrtva a vyrobil z toho jednoranku s vytahovacem a koupil novy, ktery byl zase natolik tesny, ze jsem byl v trochu lepsim stavu nez popisuje Zispo, ale naboj SaB sel fakt velmi stuha, Sako slo lepe. Problem se tyka i vyroby nabojnic, kdy kazdy vyrobce ma trochu jiny vnitrni prumer drazky v nabojnici. Drapek jsem lehce ladil a zkousel nabijet ruzne nabojnice a chodi ted lepe nez nova 550. Mauser vytahovac je mnohem narocnejsi na vyrobu a pri co nejvetsi unifikaci dilu muze byt problem, pac kazda nabojnice ma trochu jiny prumery drazek nabojnic a kdyz se sejdou tolerance nedopada to asi dobre.
Pri pomalejsim pohybu zaveru, kdy celo zaveru tlacilo naboj pred sebou, v jednom okamziku dno nabojnice vyzkocilo, ale nechytlo se za drapek a naboj tak byl tlacen pred rapkem. Po konzultaci s Figim jsem zkusil zaver dovrit a drapek prezkocil a bylo vse OK, ale ten pocit jestli se drapek ulomi nebo ne, no reknu vam

Pote co jsem ho dopasoval do mrtva a vyrobil z toho jednoranku s vytahovacem a koupil novy, ktery byl zase natolik tesny, ze jsem byl v trochu lepsim stavu nez popisuje Zispo, ale naboj SaB sel fakt velmi stuha, Sako slo lepe. Problem se tyka i vyroby nabojnic, kdy kazdy vyrobce ma trochu jiny vnitrni prumer drazky v nabojnici. Drapek jsem lehce ladil a zkousel nabijet ruzne nabojnice a chodi ted lepe nez nova 550. Mauser vytahovac je mnohem narocnejsi na vyrobu a pri co nejvetsi unifikaci dilu muze byt problem, pac kazda nabojnice ma trochu jiny prumery drazek nabojnic a kdyz se sejdou tolerance nedopada to asi dobre.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
nábojnice by měli bít normalizovány. Alespoň v knize to tak uvádějí.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
To by urcite mely byt, akorat jsem nikde nenasel tolerance. Jestli si dobre vzpominam tak drazku SaB melo u 7x64 okolo 10,6-8 a Sako cca 10,4, ale uz je to nejaky rok co jsem to meril, tak abych moc nekecal. O velikonocich zmerim.
Jo a ten vytahovac s drapkem by mel byt univerzal a pro jednotlive druhy naboju by se mela upravovat ve vyrobe protejsi protejsi strana na zaveru (http://www.rifleshootermag.com/files/20 ... web-03.jpg - spodni cast zaveru) o kterou se opira dno kdyz se zasaouva dno nabojnice pod drapek. Pokud ale naboj nejde zasunou upravuje se drapek urcite rucne.
Jo a ten vytahovac s drapkem by mel byt univerzal a pro jednotlive druhy naboju by se mela upravovat ve vyrobe protejsi protejsi strana na zaveru (http://www.rifleshootermag.com/files/20 ... web-03.jpg - spodni cast zaveru) o kterou se opira dno kdyz se zasaouva dno nabojnice pod drapek. Pokud ale naboj nejde zasunou upravuje se drapek urcite rucne.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
-
- Administrátor
Sice trochu OT, ale 7x64 má dle ČSN 39 5020 vnitřní max průměr drážky 10,50mm a min. šířku 1,00mm. Průměr rantlu 11,95, jeho výška 1,30 se sražením dna 0,30. Přední okraj drážky je 3,20 mm ode dna. Případné pokračování v příslušné ráži.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Čouda
- Pravidelný diskutér
Na IWA 2011 jsem přemluvil jednoho maníka ze stánku CZUB a v zadní místnosti stánku, tak , aby ho nikdo z kolegů neviděl, nám ( mě a tátovi) slavnostně půjčil funkční vzorek CZ 557. Můžu tedy říci, že ty fotky, co jsou na amerických webech a tady jsou na ně odkazy, jsou fotky klasických 550, protože CZ557, co jsem měl já v ruce, má naprosto jiný tvar závěru ,pažby a i hlaveň je jiná díky světlovodné mušce. Zaujala mě spoušť, protože napínáček natáhneš lehce a bez cvaknutí a pojistka taky úplná lahůdka. Měl jsem ji tedy v ruce asi 2-3 minuty, ale aspoň něco. Zatím jsem se v tomto vláknu dočetl samé bludy, protože polovona příspěvků je o klasické 550, která se z marketikgových dovodů v USA prodává pod CZ 557.
Ten chlápek říkal, že ta zbraň má vyměnné hlavně a že půjde letos do prodeje. To byl ale rok 2011 a letos na IWA 2012 zase nebyla vystavena.
Tak asi zase za rok to zkusíme.
Dodatečně si vzpomínám, že ta pojistka je klasicky na hřbetě pažby.
Ten chlápek říkal, že ta zbraň má vyměnné hlavně a že půjde letos do prodeje. To byl ale rok 2011 a letos na IWA 2012 zase nebyla vystavena.
Tak asi zase za rok to zkusíme.

Dodatečně si vzpomínám, že ta pojistka je klasicky na hřbetě pažby.
Naposledy upravil(a) Čouda dne stř 25.4.2012, 5:37, celkem upraveno 1 x.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Očvidně udělali někde soudruzi chybu, jinak už by musela být v prodeji
Dokud ji neuvidím, neuvěřím 

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Není nic jednoduššího, než vzít Sauera S 202 a razidly "vybouchat" do pouzdra závěru CZ557Čouda píše: CZ557, co jsem měl já v ruce, má naprosto jiný tvar závěru ,pažby a i hlaveň je jiná díky světlovodné mušce. Zaujala mě spoušť, protože napínáček natáhneš lehce a bez cvaknutí a pojistka taky úplná lahůdka. Měl jsem ji tedy v ruce asi 2-3 minuty, ale aspoň něco.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
Novou kulovnici slibovala ČZUB už někdy v půlce minulého roku v článku v Myslivosti. Sice se slovy, že to bude ještě "pár" měsíců trvat. Řekl jsem si, dám jim šanci, počkám a od té doby čekám doteď.
Nyní jsem ovšem nesmírně rád, že mé čekání ukončí svou KR-1 zbrojovka, která si zbrojovkou může po právu říkat(Merkel).
Protože u mě pár = 2! I tak jsem myslím dost trpělivý. Tohle je ovšem už příliš a další zbraň (mám doma CZ malorážku) si od nich nekoupím už jen ze zásady!A to už se ani nechci zmiňovat o jejich cenové politice a o tom jak přistupují k domácímu trhu .
Nyní jsem ovšem nesmírně rád, že mé čekání ukončí svou KR-1 zbrojovka, která si zbrojovkou může po právu říkat(Merkel).
Protože u mě pár = 2! I tak jsem myslím dost trpělivý. Tohle je ovšem už příliš a další zbraň (mám doma CZ malorážku) si od nich nekoupím už jen ze zásady!A to už se ani nechci zmiňovat o jejich cenové politice a o tom jak přistupují k domácímu trhu .
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
tak to už mi přijde jako extra úchylný.. prodávat v emerice 550 jako 557 jen proto "že marketing"
a že nic nemáme..

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Původní "sláva" CZ zbrojovky ve světě je bohužel už pryč