CZ 550 American nebo Tikka Hunter
Re: CZ 550 American nebo Tikka Hunter
Leone nic proti, ale Pepa to vložil jen proto, že je to reklama na kulovnice CZ 550 od Hornadyho. Určitě to nedával na sklo, aby zjišťoval, co je to za flintu. Domnívám se, že tím chtěl pouze upozornit, že i za velkou louží oceňují CZ 550. Ale možná se pletu, co Pepo?
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
Taky bych to takhle hodnotil. Možná by to příště chtělo pro některé říct přímo, ušetřilo by se tím spoustu potíží s nedorozuměním.
Dovolil bych si jen takový svůj soukromý názor: Určitě bych si pořídil CZ 550. S Tikkou jsem střílel a zas mne to až tak moc neuchvátilo - normální puška, která ve výsledku nestřílela o nic líp, než CZ550. Je sice pěkně udělaná, ale kdybych na ní měl čekat jen jediný týden, než mi jí dodají, tak to ať si jí raději nechají a jen týden to nebude ani se štěstím! Pořídil jsem CZ 550 a žádné potíže, které tady po fóru kolují jsem nikdy neměl.
Majitel, nebo kupující si musí uvědomit, že v CZ550 má Mausera 98K a pokud s ním bude zacházet tak, jak se s Mauserem zacházet má (jak s manipulací se závěrem tak s pojistkou), tak nebude mít problém. Pokud chce dotyčný něco jiného než Mausera, tak si to musí promyslet před nákupem, na výběr má.
Co se týká konstrukce – není to Anschutz, ale toho přece nekoupím za 20 tis..
Dovolil bych si jen takový svůj soukromý názor: Určitě bych si pořídil CZ 550. S Tikkou jsem střílel a zas mne to až tak moc neuchvátilo - normální puška, která ve výsledku nestřílela o nic líp, než CZ550. Je sice pěkně udělaná, ale kdybych na ní měl čekat jen jediný týden, než mi jí dodají, tak to ať si jí raději nechají a jen týden to nebude ani se štěstím! Pořídil jsem CZ 550 a žádné potíže, které tady po fóru kolují jsem nikdy neměl.
Majitel, nebo kupující si musí uvědomit, že v CZ550 má Mausera 98K a pokud s ním bude zacházet tak, jak se s Mauserem zacházet má (jak s manipulací se závěrem tak s pojistkou), tak nebude mít problém. Pokud chce dotyčný něco jiného než Mausera, tak si to musí promyslet před nákupem, na výběr má.
Co se týká konstrukce – není to Anschutz, ale toho přece nekoupím za 20 tis..
-
- Zkušený diskutér
TO: US Optics
Nechces u mě zaměstnat?
Kouzlo nevysloveného má pořád svůj půvab.
Nechces u mě zaměstnat?
Kouzlo nevysloveného má pořád svůj půvab.
jo jo když se v té ráži remington nedělá tak se museli spokojit s 550 nic levnějšího na krámě neměly

CZ 550 american 308win.
Mám Americana v 30-06 a vůbec nechápu tvoje narážky, dle mého je to rozhodně nejlepší, co UB dnes dělá, rozhodně lepší než Limited Edition. Jestli máš adekvátní důvod pro takové hloupé poznámky, tak je dej na sklo, jinak jsou to plky.....
co je na tom hloupého když testovali munici 9,3x62 tak nešli koupit M03 ale koupili 550 podívej se na jejich videa jaký tam maj zbraně a americana mám doma tak mi nemusíš psát nic o tom jaká to je kvalita 

CZ 550 american 308win.
Tikka T3 - výrobce zaručuje na 100 m nástřel 1 moa (2,66 cm), lepší zpracování závěru
CZ550 - výrobce zaručuje na 100 m nástřel 7,5 cm (3 moa), velké vůle závěru.
Kdybych si měl vybrat mezi těmito zbraněmi, tak pro mě Tikka T3 hunter. Osobně ale nezavrhuji naše CZ550.
CZ550 - výrobce zaručuje na 100 m nástřel 7,5 cm (3 moa), velké vůle závěru.
Kdybych si měl vybrat mezi těmito zbraněmi, tak pro mě Tikka T3 hunter. Osobně ale nezavrhuji naše CZ550.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
CZ má větší vůle a je celkově robustnější, což lze vidět i na nabízených rážích a designově dle mého povedenější. Tikka je taková strohá. Neznám teď ceník, ale s lepší pažbou než hunter, na úrovni CZ, tipuju o cca polovinu dražší než CZ550. Tu přesnost nevím odkud máš, ale CZ střílej běžně okolo 1MOA slusšným sltřelivem. Těch 7,5cm tak možná nějakým střelivem jako PP a Tikka by dopadla tak na 7,4cm 

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
CZ 550 american 308win NIKON MONARCH 3,5-10x50 mám doma a takhle střílí s mýma rukama a municí S&B sierra HPBT 10,9g řádky jsou 1cm http://img.fotoalba.centrum.cz/img9/817 ... prmhem.png možná by to bylo lepší s jinýma rukama a optikou,nikon má dost hrubý kříž na střelnici ale na lov to je v pohodě lišky nejsou hluchý 

CZ 550 american 308win.
A na jakou vzdálenost ?
Špatně jste mě pochopili. Já si v žádném případě netroufnu tvrdit, že CZ550 střílí špatně a vím, že střílí taktéž tak kolem 1 moa, já ale udávám čísla, která jsou směrodatná v případě, že by jste CZ550 reklamoval s větším rozptylem. To jen na dopřesnění. Vím, že naše zbraně střílí přesně. Já měl dvě a super. Už bych ale do nich nešel.
na to jsem zapoměl 100mpredator1 píše:A na jakou vzdálenost ?
už jsem to tady psal chtěl jsem tikku ale díky kvalitě dovozce jsem koupil CZ
CZ 550 american 308win.
Equitable píše:Špatně jste mě pochopili. Já si v žádném případě netroufnu tvrdit, že CZ550 střílí špatně a vím, že střílí taktéž tak kolem 1 moa, já ale udávám čísla, která jsou směrodatná v případě, že by jste CZ550 reklamoval s větším rozptylem. To jen na dopřesnění. Vím, že naše zbraně střílí přesně. Já měl dvě a super. Už bych ale do nich nešel.
A proč ?
To predator1
asi zkusil něco "lepšího"
asi zkusil něco "lepšího"

Lepčího ? Možná.
Ale ptám se proč ne CZ . Jestli blbě funguje, nebo nestřílí nebo co ?
Taky řeším, jakou další kulovnici v menší ráži pořídit, a reference na Tikku i na CZ jsou jednou tak, podruhé jinak.
Ale ptám se proč ne CZ . Jestli blbě funguje, nebo nestřílí nebo co ?
Taky řeším, jakou další kulovnici v menší ráži pořídit, a reference na Tikku i na CZ jsou jednou tak, podruhé jinak.