CZ 550 American nebo Tikka Hunter

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Leon
Moderátor

Re: CZ 550 American nebo Tikka Hunter

Příspěvek od Leon »

když by byla lovecká tikka s lepší pažbou a nebyl problém s dodáním tak bych jí bral :wink:
CZ 550 american 308win.
Equitable
Nový návštěvník

Re: CZ 550 American nebo Tikka Hunter

Příspěvek od Equitable »

for Predator1

Protože má přesnější závěr (ten na CZ550 má hrozné vůle). A právě pro tu záruku přesnosti danou výrobcem co se přesnosti týče. Taky u Tikky mám mnohem větší pravděpodobnost, že nebudu mít smůlu na zrovna vybraný kus. Já měl dvě CZ550. Tu první jsem měl v 30-06. Jak jsem někde psal, mám ve zbrojovce známého, tak mi ji vybral podle nástřelného terče. Nemohl jsem si ji vynachválit. Kam jsem posadil tečku, tam byla rána. Velmi přesná. Jen jsem po dvou sezonách začal negativně vnímat zpětný ráz. Jednalo se ale jen o mé subjektivní vnímání. Navíc jsem se zhlídl v točené hlavni, tak jsem si koupil novou CZ 550 v r. 308win. Zbraň jsem si tentokrát vybral sám bez pomoci známého. První nepříjemná věc byla, že když jsem dal do schránky náboj s lehčí střelou, tak při zasunováná náboje mi tento vždy vyskočil do strany ze schránky. Vybrání nábojové schránky bylo v horčí části mimo toleranci a náboj tak nebyl držen ve směru, neboť ta horní hrana tvoří zároveň vedení. Navíc jsem nemohl dosáhnout v žádném případě nástřelu, jako u předchozí zbraně.Zbraň jsem vrátil oproti penězům. Když už sem byl na prodejně v Uh. Brodě, tak na stole bylo celkem 8 brokových zbraní(osmistovky). Vše na reklamaci. Tehdy jsem zvažoval, že si koupím tu jejich trapovou, byla zrovna v akci. Tak jsem ji vzal do ruky. Byl jsem nadšený. Ale až do chvíle, než jsem zalícil. Hned jsem si všiml,že je šína zvněná a navíc není rovná, ale její konec uhýbal necelých 3 mm do pravé strany. Zcela nepřehlédnutelná závada, a přesto tato zbraň prošla výstupní kontrolou. Podle mě jsou zbraně CZUB dobré, ale musíte mít štěstí. Proto ne CZ 550. Nemám důvěru v továrně. Na druhou stranu nemohu vyloučit, že si koupím novou Tikku a ta nebude mít nějakou závadu. Je těžké říci, tu ano, tu ne. Je to hodně o subjektivním vnímání. Každý se musí rozhodnout sám za sebe. Každý to vnímáme jinak. Já vím, co chci a nikoho nechci přesvědčovat. Řekněš mi "kupuji si CZ550", řeknu "dobrá volba".
Odpovědět