Jak poznat špatnou závěrovou vůli
Jak poznat špatnou závěrovou vůli
Zdravím vespolek, mometnálně řeším problém jak poznat špatnou závěrovou vůli. Otec si pořídil Tikku Lite v 6,5x55SE a nejde mu zavřít závěr s nábojem (samotný jde poměrně hladce). Nejprve si myslel že je možná moc natěsno komora a náboje pro ni moc dlouhé, ale nejde mu zavřít ani tovární MEGA od Lapua která by měla být v tolerancích CIP. Koukal jsem do flinty a zdá se mi, že v prostoru uzamykání je nějaký žlutý prášek (vypadá to jako mazivo použité při našroubování havně. Je ale pouze ve šterbině mezi pouzdrem závěru a hlavní. Zkoušel jsem pro jistotu i jiné náboje, dokonce jsem i změnil délku náboje, ale problém přetrvává. Lze zavřít první polovinu pootočení závěrem, ale dál se to ani nehne. Může mi někdo ze znalejších poradit co ještě zkusit, než se to pošle na reklamaci?
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
-
- Nový návštěvník
Re: Jak poznat špatnou závěrovou vůli
jestli nejde zasunout náboj do komory ani prstem,tak je špatně vystružená komora
pak tedy není problém se zavíráním ale uzamčením závěru.
pak tedy není problém se zavíráním ale uzamčením závěru.
Naposledy upravil(a) Ucet deaktivovan dne sob 02.6.2012, 14:38, celkem upraveno 1 x.
Náboj tam zasunout jde, ale nejde zavřít závěr. Pokud jsem to udělal, jde pootočit závěr jen do poloviny a pak už ne. Vybral jsem teď po obědě z nábojnic jednu s tenčím dnem (o jednu setinu) a pootočit závěrem (i když velmi ztuha) s tím jde. Na jednom z ozubů je vidět jak drhne o pouzdro (normálně tam byla šponka). Takže reklamace Tikku asi nemine... Prdel je, že to je závada, na kterou by přišli okamžitě pokud by dělali test rozptylu nástřelem, jako to dělá CZUB a neřešili to jen "zárukou přesnosti" 

Asi se začíná projevovat italská kvalita.Zkusils jen hilznu bez střely?
Lovec zabíjí jednou ranou.
I tohle jsem zkusil (a to hilzny od Normy, Lapuy a SB) - všechno stejné. Pokud jdou zasunout samotné, se závěrem to nejde uzamknout. Otec zkusí v pondělí koupit jiný náboje, ale nenapadá mne co by to mělo být jinýho než špatně vymezená závěrová vůle...
U nové zbraně bych to ihned reklamoval.
-
- Zkušený diskutér
I Tikka bude po tormentaci (i když třeba i ve výše zmiňované ČZ dokázali vyexpedovat zbraň se zkušebními značkami bez nábojové komory
.
Při zamykání závěru dokáže překážet i taková věc jako vadný vytahovač nebo vyhazovač nesený v hlavě závěru
Nová zbraň je v tomhle případě samozřejmě na reklamaci

Při zamykání závěru dokáže překážet i taková věc jako vadný vytahovač nebo vyhazovač nesený v hlavě závěru

Pufr
V pondělí to jde k puškaři (jako reklamace od prodejce), tak uvidíme.
Edit: koupena nová krabice nábojů a jde to
. Tak uvidíme
Edit: koupena nová krabice nábojů a jde to

Pak napiš jak to dopadlo, docela mě zajímá čím to bylo.
o tomhle bych si rad něco poslechl... to byla kule? a pak tu o karkulce...pufr píše:I Tikka bude po tormentaci (i když třeba i ve výše zmiňované ČZ dokázali vyexpedovat zbraň se zkušebními značkami bez nábojové komory.
Při zamykání závěru dokáže překážet i taková věc jako vadný vytahovač nebo vyhazovač nesený v hlavě závěru![]()
-
- Zkušený diskutér
Zde OT ale pokud tě to zajímá byla to zbraň na objednávku nejmenované státní organizace - ne obvyklá expedice - ale zk. značky byly. Historka stará něco málo přes 20 let. Dokazovat nebudu, věřit nemusíš
O Karkulce vyprávím jen dětem. Netvrdím, že se to stává dnes. Ale existence nekvalitních kusů s pokroucenými pouzdry závěru a pod. je bohužel v produkci jinak celkem kvalitních kulovnic ČZ realitou stále. Téma vlákna - Závěrová (či uzamykací) vůle ...

Pufr
pufr, jak se to pokroucené pouzdro pozná ? A má to nějaký vliv ?
Viz příslušné vlákno - Kulovnice ČZ Pufr
Viz příslušné vlákno - Kulovnice ČZ Pufr