Pár názorů...
Neberte to osobně, jenže jaksi zapomínáte na to, páni myslivci, že jsou i lidé, jako já, co se stydí za českou myslivost a beru za urážku, když mě někdo uznačí za myslivce! a to mám 7 let lesárny (perfektní na znechucení spol. honů)... taky držkovali, když jsem jako honec dorazil v červené membránové bundě na hon ke knížeti - měli smůlu...byl jsem donucen a bylo hnusně(sníh/déšť)...nakonec jsem se jim smál já - tradicionalisti mokrý a zmrzlí, já pěkně v suchu, teple a díky opravdu výrazné barvě v bezpečí - kupodivu nikdo po mě v červený bundě nevystřelil

, jako se to běžně dělo proti zeleným honcům! tuším že teď stejně používají reflexní vesty...

.
JSEM LOVEC, lov je mojí přirozeností, jde mi o maso - kůži - paroh - kopyto... Lovit pouze pro trofej je pokřivená zábava, napodobující lov vrchnosti! UBOHOST!!! Hastrošit se jako nějaký kníže nebo lord mi přijde ubohé až trapné - choďte si v tom, ale necpěte to pořád někomu do hlavy...my, obyčení prostí LOVCI v maskáčích a moderních materialech vás taky nebuzerujem, že vypadáte jak panáci z muzea voskových figurýn...alá baron, lord a kníže

.Když Vás jenom baví dřepět na kazatelně, tak si dřepte - Vaše volba, ale chci vás vidět jak se v tom plazíte 200m v příkopu sněhem, aby jste se dostali na lepší pozici...
Pořád je nejdůležitější mít úctu k lovenému zvířeti, a ne k hadrům! Jenže to je o zodpovědnosti že

- co je lepší: být v oblečení, které mi maximálně vyhovuje po pohybové stránce a po stránce splynutí s okolím, zajistí mi dokonalý tepelný komfort, popř. umožní mi se o něco víc přiblížit ke zvěři - tudíž budu moc lépe a přesnějí zamířit a vystřelit, nebo se zabývat tradicemi, které málokoho dneska zajímají, a pofláknout kde co? protože se navlečenej v hubertusu nemůžu ani hejbat, klepu se zimou...nebo střílet po špatně viditelných honcích ŽE

! a pak k čemu nějaký nepraktický tradiční zelený oblečení, když přes to na společným honu raději natáhnete reflexní vestu? Kvůli fotce na nástupu? KAŠPAŘI

(já to řeším tak, že na hony nechodím vůbec, teda alespon na ty, kde se střílí

! )
Vojenský vs. lovecký vzor. - jednoznačně ty lovecké motivy...jinak nic proti hejkalům - 100% ten co na ně nadává a posmívá, ani neví, že hejkal byl nápad scotských hajných, co se takle snažili chytat pytláky

...no a osvědčilo se to i na lov...jak lidí, tak zvěře

CZ 550FS 243W - meopta R1 7x56 RD + Vortex Viper PTS 1-4x24 milrad, CZ 557 varmint 308W-Leupold VX-3 4,5-14x50IL, Vortex Viper 10x50HD, Vortex Razor HD 20-60x85. Glock 26 gen.3 9mm luger, Leica RANGEMASTER 1600 CRF-B.