Kulové střelivo zn. GECO
Re: Kulová munice zn. GECO
Včera v 21:00 jsem střílel na prase (bachyňka - lončák) na 60 m GECO 12 g, 8x57 JS, trefeno na pravé plecko, výstřel levým pleckem. Bachna po ráně se převrátila na záda a po cca 3 s vyrazila do seče a po dosledu se svými jezevčíky byla od nástřelu cca 35 metrů zhaslá. Prozatím se mi s tímto střelivem to ještě nestalo, když byla rána posazena na plec, tak zvěř se zlomila vždy v ohni !
Používám GECO 12 g s označením TARGET po 50 ks a po prostudování webu:
http://www.geco-ammunition.com/centerfi ... 8-x-57-js/
jsem s údivem a zděšením zjistil, že rozdíl mezi GECO TEILMANTEL 20 ks a GECO TARGET 50 ks je v hodnotě KNOCK-DOWN POWER, což jsem měl do teď zato, že tyto balení tedy (20 ks a 50 ks) TEILMANTEL jsou obě naprosto totožné střely !!!???
Používám GECO 12 g s označením TARGET po 50 ks a po prostudování webu:
http://www.geco-ammunition.com/centerfi ... 8-x-57-js/
jsem s údivem a zděšením zjistil, že rozdíl mezi GECO TEILMANTEL 20 ks a GECO TARGET 50 ks je v hodnotě KNOCK-DOWN POWER, což jsem měl do teď zato, že tyto balení tedy (20 ks a 50 ks) TEILMANTEL jsou obě naprosto totožné střely !!!???
CZ 550 LUX 8x57 JS, MEOSTAR R1 3-12x56 RD
-
- Zkušený diskutér
2 Palec Nemám žádný přímý, relevantní poznatek, zda se střely liší nebo ne, ale ty všeobecné tabulky na webu v tvém odkazu jsou zjevně produktem marketingových struktur a nemusí nutně znamenat, že se v ráži 8x57JS střely stejného vzhledu, konstrukce, hmotnosti ... označené "Target" a "Softpoint" něčím liší
(mimo obalu - krabičky). Snad o tom bude někdo vědět víc.

Pufr
Používal jsem více jak rok oboje. Jak Target, tak Softpoint. Účinek, řekl bych naprosto stejný. Při střelbě na srnčí do 100 m jsem šel ke kusu vždy s hrůzou.
Jinak bych je nezatracoval. Na terčovou střelbu jsou dostatečně přesné, a hlavně - mají kvalitní nábojnice.

Jinak bych je nezatracoval. Na terčovou střelbu jsou dostatečně přesné, a hlavně - mají kvalitní nábojnice.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
-
- Pravidelný diskutér
V pondělí jsem střelil srnce (ročka-špičáka 3cm ) na 130 metrů a zůstal v ohni. Vstřel za plecko (10 cm pod páteř) a výstřel přes trávník. Srnec stál kolmo, takže se střela slušně stočila. Vstřel 3 cm, výstřel 8 cm. Ráže 7x57.
-
- Pravidelný diskutér
Včera jsem střelil na stejném místě dalšího ročka s tím rozdílem, že to bylo na 80 metrů a z nástřelu odešel 3 metry. Vstřel také 3 cm, výstřel 8 cm, ale výstřel byl ještě o kousek více vzadu i přes to, že jsem si zase počkal až se postaví kolmo. Při tom prvním srnci jsem to připisoval shodě náhod, teď už nevím co si o tom myslet. Oba kusy 10,5 kg po vyvržení.kajinek.sniper píše:V pondělí jsem střelil srnce (ročka-špičáka 3cm ) na 130 metrů a zůstal v ohni. Vstřel za plecko (10 cm pod páteř) a výstřel přes trávník. Srnec stál kolmo, takže se střela slušně stočila. Vstřel 3 cm, výstřel 8 cm. Ráže 7x57.
-
- Zkušený diskutér
2 Kájínek Střelný kanál i v homogenním měkkém cíli - želatině a pod. může být výrazně zakřivený, ale tohle je - jak píšeš - opravdu zajímavé 

Pufr
Viděl bych to na kraj žebírka, od kterého se kule stočí. V té vzdálenosti má rychlost 700 m/s. Pro příště to zkus Gecem přes plecka, to už se ti nikam kule nestočí 

Kdo netermí s námi, termí proti nám
-
- Pravidelný diskutér
Po tom, co jsem viděl... Kdybych to vzal přes plecka, tak je můžu vyhodit
asi budu muset na srnčí vyzkoušet něco jinýho. Nicméně na čuníky to funguje bravůrně, to se musí nechat 

Bylo by možné dát, třeba do účinku kulových ráží, nějaké fotografie, abychom se všichni mohli podívat? Ono je to dost zajímavé!
-
- Pravidelný diskutér
Omlouvám se, ale foto bohužel nemám ani od jednoho kusu. Ale myslím, že letos ještě nějaký kus bude, tak udělám komplet fotodokumentaci 

-
- Pravidelný diskutér
Včera se mi opět podařilo střelit ročka, 7x57 - 125 metrů - vstřel/výstřel 1,5 cm/4 cm. Vstřel za plec 8 cm pod páteř - poškozeny pouze plíce, zůstal v ohni. Váha 13 kg.
Naposledy upravil(a) kajinek.sniper dne stř 08.8.2012, 8:30, celkem upraveno 1 x.
-
- Pravidelný diskutér
Po stažení měním názor. Více v tématu Účinky kulových ráží (střel) na zvěřkajinek.sniper píše:Včera se mi opět podařilo střelit ročka, 7x57 - 125 metrů - vstřel/výstřel 1,5 cm/4 cm. Vstřel za plec 8 cm pod páteř - poškozeny pouze plíce, zůstal v ohni. Váha 13 kg.
viewtopic.php?f=8&t=12&p=81503#p81503
-
- Nový návštěvník
Zdravim kolegove! U prodejcu jsou k mani GECO EXPRESS 10g a GECO PLUS 11g, v razi 7x64. Mel jste je uz nekdo, jak to funguje, je to lepsi jak TM 10,7g? Ta desitka se od pohledu zda neco jako SST, bude stejne meka, nebo se spis bude klonit k acubondu? Jedenactka ja skoro jako oryx, ale ma mene odhalene jadro. Mate je nekdo alespon doma, co to zkusit rozriznout, at vidime co to je? Lovu a lesu zdar! Jindrich764
Nevím jestli Oryx, mně to Geco Plus připomíná spíše Vulkan. V nabídce komponentů ty nové střely nemají, takže asi nebudou s jejich produkce. Pokud tomu tak je, mohli napsat kdo je výrobcem. Tak budeme jen spekulovat.
-
- Zkušený diskutér
Geco jde sice mimo mě, ale od pohledu se rozhodně nedá poznat, co je konstrukčně střela zač. Např. Hornady Interbond a SST vypadá na pohled úplně stejně, Swift A-frame, Nosler Partition a Norma Oryx "skoro" stejně, a rozdíly jsou nebetyčné...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.