Černá zvěř

vse co souvisí s naší zvěří a jejím chovem...
Odpovědět
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Re: Černá zvěř

Příspěvek od MiraDuchek »

kravská placenta
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Z kukuřice pokud je již v mléčném,u nás zatím ne skoro nic.Funguje tekutá kejda z prasečáku alespon pár igelitových pytlů.Ovšem ta práce a vše spojené s převozem je hnus.Ale já to používal.A funkčnost to má.Jo pachová konkurence než je odhalena. Tak se dá i něco odlovit.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Byla tu zmínka o rybách. Přivezl jsem si nějaké plotičky, tak je zkusím "zasadit" do země, jen tak pod rýč, aby mi je nevysbírali krkavci a straky a jsem zvědav, jak to dopadne...
Kritériem pravdy je praxe.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

A jseš si určitě jistej,že třeba mezi jednou a čtvrtou hodinou ranní nevylezou? Oni určitě nebudou žrát jen kukuřici. Potřebujou vodu, a jestli k ní nemají přístup přímo v kukuřici,tak jim někde poblíž zřiď kaliště, navoz tam vodu v barelech a můžeš lovit.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Dýmovnice :lol:
bastik
Nový návštěvník

Příspěvek od bastik »

S tou kukuřicí máme taky problém a letos z toho bude asi i porblém ze strany ZD.... škody ve slunečnici vyčíslily na 42 tisíc ale nevíme jestli je budou chtít hradit nebo ne.... a když sem viděl pšenice a kukuřice jak sou zdrancovaný... hrůza.... v MS jsme zkoušely všechno ryby, siláže, kukuřici (jak nakládanou tak i klasy). Výsledek v řepkách 1 prase. Vymlátily řepky prasata přeběhly do kukuřic. Krmení nemá smysl seděl sem celou noc do rána pak sem musel do práce přijdu navečer a krmeliště prázdný. Tak sem sehnal vábničku a začal sem vábit ze země. Prasata sem viděl 4x z toho dvakrát lovil a dvakrát netrefil bohužel. Výsledek u kukuřic zatím 4 prasata. Přitom v řepkách na obou stranách sdružení bylo cca 70 prasat v každym lánu. Mě se nejvíc osvědčilo vábení sednu si na zem kus od kukuřice třeba k remízku nebo příkopu a když je slyším zavábím. A je to jako se srncem některý na vábení reagujou jiný ne. Některý přijdou na kraj a čekaj a vylezou až když na ně neni vidět jiný vyběhnou jako kdyby je píchli šídlem a některý si jdou dál posvim a mě si vůbec nevšímaj. Takže já doporučuju vábit. Lovu zdar;)
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

no kdyby po vás nechtěli zaplatit škody tak to nebudou vyčíslovat,myslim že to musí dělat znalec a ten dělá pruměr z výnosu na lokalitě atd, a toho znalce musí zaplatit.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Špalda
Častý návštěvník

Příspěvek od Špalda »

Dýmovnice!!! to bude ono :lol: Dnes jsme to proháněli a výsledek "0", ne že by tam nebyli tojo, ale nedostli jsme je ven a ve vnitř se střilett nedalo. :( teď tam jedu sednout snad budou ještě dohukany a zapomenou na obezřetnost :D
tonny
Pravidelný diskutér

Příspěvek od tonny »

Tak už dva měsíce lovíme v kukuřici, máme prosekáno kolem posedů a sedaček, téměř denně tam sedí 3 - 5 lovců, průměrně slovíme 1 kus za čekanou. Že by tlak ustal se nedá říci, jen se poposunou dále. Kolikrát se stane že vyvrhujem kus a ostatní žerou kolem nás i na pět metrů, příjemnej pocit...
Po krátké kruté zimě (u nás tři týdny až -18°C) začátkem roku, se to asi podepsalo na prvních vrzích. Co dnes lovíme selata, maj 10 - 13kg, dříve to bylo přes dvacet. Kolega střelil bachyňku lončačku 32kg, měla dvě selátka 4kg (jedno střeleno, bylo za ní v zákrytu).
Jak lovíte u Vás a jak vypadají selata?
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

U nás tlak taky nijak nepolevuje. Jak píše kolega nade mnou-kolikrát střelím prase a ostatní po raně jen na chvíli stichnou a za chvilku žerou spokojeně dál. Jedinej rozdíl mezi tím když jsme tam začátkem srpna začali lovit je ten,že předtím byli v kukuřici slyšet na dost daleko jak ji likvidují a pokud tam přes den nezůstávaly tak do ní z lesa šli většinou ještě za světla. Ted do ní chodí později-většinou až po 23hodině a v poli žerou opatrně a nedělají takové škody.Většinou je slyšet jen takové lupání jak opatrně ulamují klásky,pokud jsou hlučnější,tak až pozdějš v noci.Ještě v loni jsem je v noci lovíval tak,že jsem chodil dovnitř za něma. Jak dělají bordel mezi sebou a byl alespon trošku dobrej větr,tak se dalo dostat až k nim a střílet doslova na dotek hlavně :) Někdy jsem naně takhle v noci chodíval se psem kterej mě je nadháněl.Já se podle větru a hlášení psa posouval kukuřicí a on je na mě natláčel. Letos se mi zdají prasátka jakýsi agresivnější(už dvakrát jsem měl s něma trochu kolizi,jednou visel na stromě-předtím léta nic) a možná taky trochu stárnu a mám z nich čím dál větší respekt. Takže už radši posedávám na posedech a nebo jen šoulám kolem kukuřice. Už do ní nelezu ani psa tam nepouštím. Jinak je černé alespon podle mě letos podstatně víc jak vloni-v důsledku lonského semenného roku vodí většina lončaček. Takže si myslím,že velikost selat se odvíjí podle vodící bachyně-staré bachy metali už koncem ledna a jejich selata mají i přes 20kg.Selata od lončaček mají ted vyvržené kolem 10-13kg. Ale je to dost různé,už jsem letos viděl selata kolem 30kg a předevčírem střelil jedno ještě pruhované tak 7kg. Nevím jaké podmínky k lovu máte u vás(jestli navazuje turkin přímo na les,nebo máte průseky v poli atd. U nás máme vždy od lesa 50m pruh ted už posečené pšenice. Po tom co se do čunat párkrát střelilo mají dost dobrou taktiku-obejdou si třeba 200m pás lesa krytý za prvníma stromama,pokud bacha nenarazí na lidskou stopu,tak jako jediná vleze na kraj strniště.Chvilku postojí a jistí,pak dá ostatním povel a rudl tryskem přesadí 50metrovej pás strniště. Takže se dá na ně střílet jedině v běhu a ta úspěšnost je dost mizerná(běhá jich tu dost postřelenejch). I když při přesazování strniště o jednoho člena tlupy přijdou,tak je to asi moc nerozhodí-jak dosáhnou krytu kukuřice,tak už jim nevadí ani lidskej pach a spokojeně trhaj klásky.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

U nás selata většinou pruhovaná,loví se lončáci,v kukuřicích katastrofa(hlavně u lesa).Žádné pásy kolem,vše těsně k lesu což lov v podstatě znemožnuje.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak u nás žádná kuku neni tak mohu již několik let klidně spát a nesmrdět armacolem :wink: Tady je alespon vidět jak se v přírodě během pár let vše změní a jak na vše působí zemědělství.Revír,kde jsem se mohl učit znát černou je dnes s černou za rok na 5 kusech.To je život...
Vencajs
Nový návštěvník

Příspěvek od Vencajs »

Čau chlapy. nevíte někdo nebo nemáte zkušenost s vábením černý bez zakoupené vábničky?? lze to nějak? nějakej způsob? Děkuji za případné rady;-)
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Někdy Ti přijde prase, když budeš jen tak na hubu myškovat na lišku. Ale co se týče vyluzování "prasečích" zvuků bez vábničky - nevím, nevím. Při použití chrochtadla je prý vhodné to proložit hlasitým mlaskáním, naproti tomu excelentní vábič pan Svoboda naprosto nedoporučuje se pokoušet o kvičení, tam se velmi lehce člověk dopustí nějaké chybičky, kterou černá se svým jemným sluchem okamžitě odhalí.
Kritériem pravdy je praxe.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Vábení je dobrá věc,ale u prasat moc nefunguje,Na chrochtání příjde jedině lončák blbec ze zvědavosti.Co se mi párkrát povedlo tak vřeštění zajíce či králíka.A to vždy pokaždé,kdy se prasata ukázala a odebrala se někam dál než na vnadiště.
Odpovědět