Bulterier
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bulterier
...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 12:32, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE

- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
.
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne pát 22.3.2013, 14:39, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 11:35, celkem upraveno 2 x.
6,5x55SE

Držím mu palce 

Zdravím,
tak jsem si pročetl tohle vlákno o bulech a musím říct, že je dost zajímavé. Dříve jsem o stafovi přemýšlel, ale vadilo mi, že podle slov zasvěcených nehlásí nebo hlásí málo na stopě a nevejdou se do nory:). Takže asi proto jsem vesměs zůstal u "černých foxlů"(JGT) i když co se týká povahy budou určitě bulíci vyrovnanější. Jinak jsem viděl nějaká videa jejich práce a lov s nima si dokážu představit. Škoda, že tenhle způsob lovu(psi, lovecký oštěp) u nás zatím není nijak zvlášť podporován(ať už legislativně, ale i mysliveckou veřejností). Už slyším ty kecy když se na naháňce objevím se stafem a loveckým oštěpem v ruce:)...Zajímalo by mě, pokud bych se pro staffa rozhodl, je třeba jít po lovecké linii nebo to ti psi mají v sobě - tím myslím např. z 10ti psů nemá zájem o lov jeden tak jak je to třeba u JGT, prostě jestli je třeba hodně dobře vybírat nebo jestli člověk nemusí mít strach. Jaké máte zkušenosti? Díky!
tak jsem si pročetl tohle vlákno o bulech a musím říct, že je dost zajímavé. Dříve jsem o stafovi přemýšlel, ale vadilo mi, že podle slov zasvěcených nehlásí nebo hlásí málo na stopě a nevejdou se do nory:). Takže asi proto jsem vesměs zůstal u "černých foxlů"(JGT) i když co se týká povahy budou určitě bulíci vyrovnanější. Jinak jsem viděl nějaká videa jejich práce a lov s nima si dokážu představit. Škoda, že tenhle způsob lovu(psi, lovecký oštěp) u nás zatím není nijak zvlášť podporován(ať už legislativně, ale i mysliveckou veřejností). Už slyším ty kecy když se na naháňce objevím se stafem a loveckým oštěpem v ruce:)...Zajímalo by mě, pokud bych se pro staffa rozhodl, je třeba jít po lovecké linii nebo to ti psi mají v sobě - tím myslím např. z 10ti psů nemá zájem o lov jeden tak jak je to třeba u JGT, prostě jestli je třeba hodně dobře vybírat nebo jestli člověk nemusí mít strach. Jaké máte zkušenosti? Díky!
- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
U staffbullu lovecké linie neexistují,je to jen o tom se štěněti věnovat a co nejvíc ho dostat do zvěře a nezkurvit si ho při střelbě,je to teriier tak by to fakt musela být smula aby o lov neměl zájem.
Já jsem vybíral oba psi na slepo a dovolím si říct že pracují docela obstojně,měli jsme sice fenku která nechtěla lovit ale to byl právě ten případ že se dostala do lesa až v roce,byl to dovoz z UK a manželka se oni bála(stála moooc korun)
Já jsem vybíral oba psi na slepo a dovolím si říct že pracují docela obstojně,měli jsme sice fenku která nechtěla lovit ale to byl právě ten případ že se dostala do lesa až v roce,byl to dovoz z UK a manželka se oni bála(stála moooc korun)
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 11:36, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jestli bych chtěl takovéhle štěně-každopádně chut do práce suprová... Ale když si představím cenu provozu takovýho psa,tak nevím nevím
Kamarád má psa podobné povahy.Všude je vyhlášenej tím,že když se na nahánce nic nestřelí,ale v leči přesto nějaká zvěř je tak mu nějaký sele pes chytne
Všude je považován se svým psem za hrdiny,ale už nikdo nevidí,že ho pes za loveckou sezonu stojí tak cca 20 000kč za různá ošetření.A to nemluvím o strachu a starostech který si musí za sezonu vytrpět
Že z nepochopitelnejch důvodů nemá na psovi vestu je věc druhá 

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
6,5x55SE

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo ,to máš určitě pravdu,že tohle je to co by se u tohohle psa mělo preferovat. Já taky psal,že štěndo má super vlohy,ale hned za tím jsem si představil co tyhle vlohy obnáší
Vím,že jsi zastánce bulterierů a taky vím co pro ně děláš a dost Tobě a Tvým kolegům fandím. STB jako takové mám taky rád (líbí se mi jejich práce a vím že v lovecké praxi jsou potřeba mají tam určitě svoje místo a i díky Tobě jich bude asi jen přibývat . Já sám jsem jednu dobu byl rozhodlej si jako druhýho psa vzít STB a někdy mě trochu mrzí,že jsem tak neudělal. Ale zas na druhou stranu su rád,že u nás v kraji je nikdo nepoužívá a trošku se děsím dne až nějakýho někde na nahánce potkám-- Moc dobře vím jak si moje temperamentní čuba hlídá střelenej kus a nemyslím si,že by třeba STB a mu podobní sklopily slecha běžely pryč. Jak to asi může dopadnout?
Proto jak tyhle psy mám rád,tak su rád,že tu u nás nejsou.

Proto jak tyhle psy mám rád,tak su rád,že tu u nás nejsou.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
6,5x55SE

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No jo když ta fáze vrčení(jak tomu říkáš
) je kolikrát kilometr odemně 

- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
.
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne pát 22.3.2013, 14:37, celkem upraveno 1 x.
Tak to s tím nikdo normální nemůže mít problém. Coby majitel... Ovšem zvedni nohu, pokud hrozí, že už jí na zem nikdy celou nedáš...
Na mě koukali málem jak na hrdinu, když jsem na Valči tvýho psa odehnal ve fázi " vrčení " 

Ulkomaalainen...