SAKO 85 Bavarian, nebo MAUSER M 03
-
- Zkušený diskutér
Re: SAKO 85 Bavarian, nebo MAUSER M 03
Čouda> čemu prosím pěkně říkáš "mosazný" a " plastový" nástavec? Díky...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bych řek, že myslí vytěráky
...

- fesoj
- Zkušený diskutér
Dost mě překvapilo, že "dost lidí se bojí používat mosazný nástavec /potažmo vytěrák/ častěji než 1 x za rok." Proč ? Vždyť střely Impala jsou vlastně také z mosazi a vývrtu neublíží, navíc mosazný kartáček je součástí každé čistící šňůry.
Kritériem pravdy je praxe.
-
Naposledy upravil(a) John dne pát 24.8.2012, 16:59, celkem upraveno 2 x.
Tak já jsem třeba ještě mosazným kartáčkem nečistil a lauf mám jak zrcadlo
( zevnitř
)

Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Asi tak jako Lorinc, zrovna o vikendu jsem aplikoval ROBLA SOLA MIL
Sice jsem uz pripravil Milfoam Forrest, ale tu necham na cernou 550. Tam by Roblo se cpavkem mohlo delat neplechu.
Po prvni rane jsem koukl do laufu a oter byl viditelny. Po kazde rane jsem pouzil ROBLA SOLA MIL a po cca 30 ranach se oter dela minimalne. Ted po cca 100 ranach se dela minimalne a videt neni. To doklada i minimalni barveni rozpusteneho oteru. Po 1 rane bylo barveni vetsi jak ted po 50.
Chce to u noveho laufu prvni rany odmastovat benzinem, strilet, cistit rozpoustedlem oteru, olejovat, odmastovat ben.....
Olej v laufu muze v pocatku zabranit dobremu vyhlazeni porezity materialu a oter se potom muze delat vice.

Po prvni rane jsem koukl do laufu a oter byl viditelny. Po kazde rane jsem pouzil ROBLA SOLA MIL a po cca 30 ranach se oter dela minimalne. Ted po cca 100 ranach se dela minimalne a videt neni. To doklada i minimalni barveni rozpusteneho oteru. Po 1 rane bylo barveni vetsi jak ted po 50.
Chce to u noveho laufu prvni rany odmastovat benzinem, strilet, cistit rozpoustedlem oteru, olejovat, odmastovat ben.....
Olej v laufu muze v pocatku zabranit dobremu vyhlazeni porezity materialu a oter se potom muze delat vice.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Neviem, ale ked si predstavim pod akymi tlakmi a rychlostou + teplota prechadza strela (tombak) hlavnou a to nemyslim na napr. Barnes XLC tak pouzitie mosadz vyteraku je pasé. Obraz si utvori kto najde na youtube nejake video s rychlokamerou ked strela prechadza hlavnou.
Myslim ze nechat mikronanosy tombaku a nejakych tych spalin v poliach a drazkach nedostatocnym mechanickym cistenim (chemia nezvladne vsecko je potrebna i hruba sila) je pre zivotnost hlavne horsia varianta hlavne z pohladu tolerancii vyvrtu. Nejake tie trhlinky s koroziou v ramci teplot extremov sa daju prezit i roky ale "volny vyvrt" tazko. Po case to bude chciet novy lauf
Myslim ze nechat mikronanosy tombaku a nejakych tych spalin v poliach a drazkach nedostatocnym mechanickym cistenim (chemia nezvladne vsecko je potrebna i hruba sila) je pre zivotnost hlavne horsia varianta hlavne z pohladu tolerancii vyvrtu. Nejake tie trhlinky s koroziou v ramci teplot extremov sa daju prezit i roky ale "volny vyvrt" tazko. Po case to bude chciet novy lauf
-
- Administrátor
Prosím o návrat k tématu. Diskuze o čistění může pokračovat v příslušném vlákně "Zbrojní oleje & čištění zbraní". dalas
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Pomozte mi prosím s identifikací zbraně:
http://www.zbranebrymova.com/foto/33107.JPG
http://www.zbranebrymova.com/foto/33107.JPG
Díky. Na zbrani není žádné značení. Je to v ráži 7x64. Chtěl jsem to vědět kvůli typu montáže. Nemůžu najít, kde se dá sehmat. Měla by to být asi origo Sako Optilock...?
85ka to nie je úplne isto.......je to starší model buď S491, M591 alebo L691, záleží od kalibru a teda dĺžky systému.....myslím, že optilock pasuje aj na tieto modely.....
aha, tak sorry, podľa kalibru je to sako L691 podľa pažby prevedenie euro......optilock pasuje
Zdravím místní diskutující. Nevíte někdo, jestli existuje na Sako nějaká montáž, na kterou by se nechal dát kukr se šínou? Rybina je totiž při pohledu shora ve tvaru kónusu, místo obvyklého obdélníku
. Díky O