Černá zvěř

vse co souvisí s naší zvěří a jejím chovem...
Odpovědět
Red arrows
Pravidelný diskutér

Re: Černá zvěř

Příspěvek od Red arrows »

Oni jak rejou ty kulturní místa-tak to je pochopitelný, ono rejt ve vysoký prorostlá trávě s bodlákama nejni nic moc, kdežto udržovanej kyprej trávník to musí bejt lahoda.
Po bílkovinách jasně jdou jak žhavý.Podle toho jak startujou po masných odpadech-liška a jezevec(kterýho chci nafotit)-nemaj šanci.Cokoli kdekoliv nechám, přiběhne prase a sežere to.Řikal jsem si-já na Vás vyzraju-a dal jsem to na polorozbořenou zídku(s představou že liška a jezevec vylezou).Přiběhlo prase, začuchalo, drblo do zídky, ta spadla a čuně posvačilo.....
Ale top žrádlo byl stejně prošlej dort tiramisu z hypermarketu, to jsem vybalil, položil, ušel 20 metrů a dort už byl v praseti :D
No uvidim jak se zavděčim se solí(nejsem hovado abych to krad někde z krmelce, objednal jsem si jí na netu) ve formě pasty.
Jo a abych nevypadal jako psycho(tedy pravdivě :D ) tak krmim mimo civilizaci, takže si to odůvodňuju tak že vlastně ty prasata lákám zpátky do přírody......
Napadlo mne jestli ta expanze čuníků do civilizace částečně nesouvisí taky s tim, že dřív se tady pěstovala spousta žrádla na poli-kukuřice, sem tam brambory,krmný směsi,k siláži stačilo jen dojít...dneska se chlívy bývalýho JZD rozpadaj, na polích je řepka nebo nic a silážní jámy jsou plný odpadu.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Red arrows: :lol: Jen tak dál,já si už při čtení tvých řádků ani nepřipadám v realitě,to snad neni ani mozné.

Padne tam někde poblíž rána?Nebo je tam klid?
Red arrows
Pravidelný diskutér

Totální klid...jednou za rok hon poblíž a jinak nerušenej ráj pro prasata a jeleny sika
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

dalas píše:Slanisko? Pozůstatky zimních posypů?
Tohle by napadlo každého - jenže ausgerechnet tahle silnice se v zimě posypem neudržuje. Co se týče těch anglických trávníků, tam se není čemu divit, kór když jsou v létě zalévané - každý rybář vám potvrdí, co tam musí být rousnic...
Kritériem pravdy je praxe.
Red arrows
Pravidelný diskutér

Tak začínám u civilizace s točením :-) zatim fotopast nikdo nešlohl
https://www.youtube.com/watch?v=NkDpvQMnMAU
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Černá je velice chytrá a zvyk je železná košile,nic se jim nestane tak proč se nevrátit.Klid je pro ni to nejdůležitější.
Jen ted mám o tu tvojí fotopast strach,kdo to tam zná už jí má. :wink:
Red arrows
Pravidelný diskutér

Už tam není :D protože to mne napadlo ......Už jsem potkal na netu x lidí, kteří sháněli ovládací jednotku k fotopasti scout s tim, že jí ztratili :D a pochopitelně jim je nějakej jouda prodává za 660+poštovný(protože šlohlá fotopast je na prd bez ovládací jednotky) ale on jí někdo zloději dodá, že?
zrovna si o tom dopisuju
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... ew#a237168
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

No odpovídají ti správně,já taky prodávám čínské produkty a je fakt že se v tom prase vyzná mění si v průběhu roku elektroinstalace,barvy drátů,no prostě všechno.Dříve jako Italové.Takže bych tomu i věřil.
To ovšem nepopírám že je kradená!
Právě proto chci koupit past,která ihned po focení odesílá MMS nebo e-mail.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

To taky z té mms musíš poznat,kdo to byl a to by byl konkrétně u 5210mm v noci sakra problém a to nemluvím o tom,když jí máš někde přes den ve stínu. Dělá to natolik tmavý fotky,že tam nepoznáš vůbec nic. Jinak co se týče mms,tak to funguje výborně,pokud máš dostatečný signál.

V žádném případě nechci na Acorn říct něco špatného,ale je potřeba si s tím trochu pohrát.

Tohle to patří do téma fotopast!
Naposledy upravil(a) Tommy dne sob 13.10.2012, 8:00, celkem upraveno 1 x.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Chlapci, vy co to znáte kolem kukuřice, da se nějak odhadnout, ve kterých místech v kukuřici zalehávají?

Trošku popíšu situaci u nás. Máme pole kukuřice rozdělené na více částí kuk/pšenice.,ale jedna část má cca 8ha a vím,že je uvnitř min rudl o 40 prasatech. Strana A je město vzdálené od kukuřice cca 300 metrů, strana B je u silnice a vesnice,strana C a D je les . Pochopitelně se mi nechce prokřižovat celé pole, tak bych se potřeboval poradit, jestli máte nějaký odhad, ve kterých místech by mohli být(na kraji,uprostřet atd.)
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Já bych řek že budou v kukuřici :lol:
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

Když zaprší zkus se kouknout na tu silnici jak přetahujou ,myslím večer a ráno.
U nás v suchej kukuřici nejsou jen do ní přetahujou.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

zkusil bych si pronajmout balon, docela sem čuměl jak je seszhora vidět .. letěli jsme 200-400 metrů :-)..... a ten zvuk hořáků docela funguje i dolů takže na zvednutní nepotřebuješ psy :-)
nebo nějaký letadýlko s kamerou ))) a udělat si průzkum )))
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Red arrows
Pravidelný diskutér

Tak se mi mezi čuníky dostavilo fakt velký čuně-u žrádla je docela sobecký :D
https://www.youtube.com/watch?v=-d38AdmDXI4
Poslední dobou se to tady nějak plní zvířatama..že by věděli že jsou na nehonebním pozemku?
Odpovědět