Puskohled NIKON
Re: Puskohled NIKON
Odkud jsi?

Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, Sauer 202 FS 8x57JS
Opticky je na tom lépe Meopta, v ostatním souhlas.Marpie píše: A za sebe raději Nikon než Meoptu. Opticky srovnatelné ale velikost bodu, volba barvy osvětlení a mechanika jednoznačně ve prospěch Nikonu.
Nevíte co mají za puškohledy v podnikový prodejně ČZ v Praze, jestli mají i Nikon? 

CZ 550 Standart .308 Win.- Meopta R1r 3-12x56 RD
CZ 557 Predator .308 Win - Pard NV008S
Bettinsoli Diamond Lux 12/76, 12/76
- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
Posmiros> maji, kupoval jsem tam Prostaff na malorazku. Meli i nejakou akci, takze ceny byly docela dobre, az jsem ho koupil tam a neobjednaval jak jsem chtel puvodne (sel jsem jen pro patrony  )
)
Preparator, Marpie> VX-R je ekonomicka rada Leupoldu, je tedy potreba pocitat s tim, co to s sebou nese. Proste nekde se usetrit muselo. A napr to naklikavani intenzity osvitu podle me neni uplne ono, oproti tocitku. VX-3 se da poridit kolem 20, stejne jako VX-6 a podle me je to rozdil. Jinak neni pravda, ze by vsechny s 30mm tubusem mely korekci paralaxy, to maji modely long range. Ale 30 mm maji i modely s osvetlenim osnovy bez korekce paralaxy.

)
)Preparator, Marpie> VX-R je ekonomicka rada Leupoldu, je tedy potreba pocitat s tim, co to s sebou nese. Proste nekde se usetrit muselo. A napr to naklikavani intenzity osvitu podle me neni uplne ono, oproti tocitku. VX-3 se da poridit kolem 20, stejne jako VX-6 a podle me je to rozdil. Jinak neni pravda, ze by vsechny s 30mm tubusem mely korekci paralaxy, to maji modely long range. Ale 30 mm maji i modely s osvetlenim osnovy bez korekce paralaxy.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Super  tak ve středu si dojdu pro zbroják a povolení a pak některý den vyrazím pro kulovnici s puškohledem
 tak ve středu si dojdu pro zbroják a povolení a pak některý den vyrazím pro kulovnici s puškohledem 

tak ve středu si dojdu pro zbroják a povolení a pak některý den vyrazím pro kulovnici s puškohledem
Tak jsem ve středu chtěl jet do Prahy do zbrojovky že koupím CZ 550 a nejpíš Nikona a nakonec jsem tam ani nedojel a k CZ 550 pořídil na radu puškaře Meoptu Meostar R1 3-12x56 RD, tak snad to taky nebude špatná volba 

- 
				preparator
- Častý návštěvník
Co měl puškař proti Nikonu?

Nevím, říkal jsem mu že chci variábl se světelností 56. Že jsme přemýšlel mezi Nikonem a Meoptou a že si nechám poradit, protože tomu pořádně nerozumím  Tak mi doporučil Meoptu, že se mu zdá lepší, a že má záruku 10 let
 Tak mi doporučil Meoptu, že se mu zdá lepší, a že má záruku 10 let  Pak jsem se akorát ptal na ten červený bod, jak tu někdo říkal, že je moc intenzivní, tak mi říkal, že je to dobrý
 Pak jsem se akorát ptal na ten červený bod, jak tu někdo říkal, že je moc intenzivní, tak mi říkal, že je to dobrý  Takže v podstatě nevím, proč Nikon ne
 Takže v podstatě nevím, proč Nikon ne 

Tak mi doporučil Meoptu, že se mu zdá lepší, a že má záruku 10 let
 Tak mi doporučil Meoptu, že se mu zdá lepší, a že má záruku 10 let  Pak jsem se akorát ptal na ten červený bod, jak tu někdo říkal, že je moc intenzivní, tak mi říkal, že je to dobrý
 Pak jsem se akorát ptal na ten červený bod, jak tu někdo říkal, že je moc intenzivní, tak mi říkal, že je to dobrý  Takže v podstatě nevím, proč Nikon ne
 Takže v podstatě nevím, proč Nikon ne 
- 
				preparator
- Častý návštěvník
Dík za odpověd jinak Nikom má záruku 30 let stejne jako Meopta ale u Meopty získáš třiceti letou záruku az po registraci pomocí vyplnění dotazníku na jejich stránkách nejpozději do měsice po koupi puškohledu jinak to propadne a maš standardních 10 let.

Před dvěma týdny jsem si koupil Nikon Monarch E 2,5 - 10 x 50 SF IL a co můžu jiného říct, než luxus. Osvětlení zelená nebo červená a neskutečná jemnost. Co se týče kukru,měl jsem Fomeje, za ty prachy co stojí si myslím,že dobrý.Pak Meoptu,která je momentálně na opravě, už čtyřikrát mi spadla osnova a teď zmiňovaného Nikona,kterej je na tom nejlíp. Kdo se z kolegů přes něj koukl,tak ten rozdíl poznal okamžitě.

Kolikátky jsi měl objektivy,měls srovnání 50 a 56?
Co to bylo za Meoptu?

Co to bylo za Meoptu?
Je to Meostar R1 3-12x56 RD, tím nechci říct,že by meopta byla špatná,holt jsem měl štěstí na aušus,kterej by se do prodeje neměl vůbec dostat.

Ten nikon ma lepší světelnost i při 50?

Já nevím jestli je to ostrost nebo světelnest,ale už roky chodím lovit na stejná místa a je o malinko lepší. Při slabém měsíčku vidím prase daleko ostřeji než u meopty. S Meoptou jsem byl hodně spokojenej a mám pocit,že s nikonem jsem se posunul o kousek dál. Mám i pozorovák 7x50 Nikon action Ex,stál tuším okolo 4 tis, kámoš má meoptáckej a ten je zase lepší než tenhle ten Nikon aktion Ex. 
Monarch E je nejvyšší řada Nikonu a je to znát. Pochybuju,že Meopta by dokázala vyrobit lepší optiku než Nikon made in Japan.

Monarch E je nejvyšší řada Nikonu a je to znát. Pochybuju,že Meopta by dokázala vyrobit lepší optiku než Nikon made in Japan.
No určitě Meopta nedělá optiku horší než Nikon, Všechno je jenom o tom, jak kdo vnímá obraz přes to sklo. Já třeba líp vidím s Meoptou než s Nikonem a Zeissem.Tommy píše: Monarch E je nejvyšší řada Nikonu a je to znát. Pochybuju,že Meopta by dokázala vyrobit lepší optiku než Nikon made in Japan.