Mikulda- Zdravim,jsem si toho vědom,že nesmim s nim do nor a na barvu před zkouškama.Jinak jsem si právě zvoli todle plemeno kvůli tomu jak dělaj,tim si mě získali a už jen to,že jsem zatíženej na teriéry

co se týče jejich životnosti je to fakt,že jsou jednim během v průseru,ale nesnažim se na to myslet.Pokud se něco stane bude mě to hodně mrzet,ale musim s tim počítat(sám to ale ořvu),proto byl ten pes vyšlechtěnej.Ostatně budu se nějak snažit aby mě vydržel co nejdýl,nejlépe když to vydrží do důchodu(psího).Jen to vysvětlit doma je horší,že mohu jednou bez něho přijít.Už se stal miláčkem a členem domácnosti.Jakmile bude mít toulavý tak si pořídim GPS a s vestou taky počítam.To je to maximum co asi jde udělat,zbytek je na něm jak si poradí a kolik zkušenosti pobere a nebo taky ne.Druhořadá věc ktera mě asi dělá větší(omlouvam se za jinoou debatu) starost je Aujeszkyho choroba,mluvil jsem nedavno s hospodářem a tady na západě bylo ze 100 prasat 30 s nálezem(většinou selata),co jsme diskutovali tak letos se údajně našlo dost padlých selat,u některých byla právě nalezena tahle choroba

Jako jinak řečeno člověk nemůže myslet na vše špatné,protože to bych pak psa mít ani nemohl,je to boj co dodat.No abych jen nepsal vše okolo vracim se k tématu,dnes si dáme prochajdu,beru sebou přítelkyni tak potrénujem stopu pána,zkusíme nějakýho zajíce a pak slavnostní návrat.Budu pilovat přivolání a to aby mě hlavně našel to zatim vidim na 1,místě.Příští týden zkusim zas vlečku a co tak koukam na to jak roste začne drezůra(nic přehnaně) na řemeni aby se už trochu naučil chodit u nohy.No nic valim.Lovu,lesu.