Jagdterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
Leon
Moderátor

Re: Jagdterier

Příspěvek od Leon »

Mikulda píše:Pokud ho dovedeš k nějaký práci, nesejme ti ho auto, prase nebo nezůstane v noře tak mi věř, že to bude nej pes, kterýho můžeš mít. Pokud o něj přijdeš tak to musíš překousnout a do budoucna s tím počítat. JGT se pro tohle rodí, tak to je. Proto se taky říká, že JGT není nikdy dost. :wink:
ještě slýchám od majitelů jagů jedno heslo jeden jagoš žádnej jagoš hold to je pro dost lidí jenom spotřební zboží :?
CZ 550 american 308win.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

4leon

hm, máš pravdu, ale není mi jasný jak především mladého psa s takovým loveckým temperamentem od některých věcí uchránit. Takže je lepší s tím počítat nebo si ho nepořizovat. Udělat psa chvíli trvá takže mít něco v záloze není od věci. Pokud chodíš přes zimu ob 14 dní na naháňky + norování tak už vzhledem k tomu, že je třeba psa nechat odpočinout je lepší mít psů víc(tolik k tomu spotřebnímu zboží). Ideálně tři. Psi u mě musí makat, mají veškerý potřebný servis a důchod si užijou v pohodě a když to do tý doby některý slízne třeba od prasete a ani MVDr. nic nesvede tak má prostě smůlu...Takže máš vlastně pravdu, sem tam je nějaký ten pes spotřebován....;) Když takhle spotřebuješ psa který je Účkový tak to dost nas..e, ale to už je život...
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Mikulda- Zdravim,jsem si toho vědom,že nesmim s nim do nor a na barvu před zkouškama.Jinak jsem si právě zvoli todle plemeno kvůli tomu jak dělaj,tim si mě získali a už jen to,že jsem zatíženej na teriéry :wink: co se týče jejich životnosti je to fakt,že jsou jednim během v průseru,ale nesnažim se na to myslet.Pokud se něco stane bude mě to hodně mrzet,ale musim s tim počítat(sám to ale ořvu),proto byl ten pes vyšlechtěnej.Ostatně budu se nějak snažit aby mě vydržel co nejdýl,nejlépe když to vydrží do důchodu(psího).Jen to vysvětlit doma je horší,že mohu jednou bez něho přijít.Už se stal miláčkem a členem domácnosti.Jakmile bude mít toulavý tak si pořídim GPS a s vestou taky počítam.To je to maximum co asi jde udělat,zbytek je na něm jak si poradí a kolik zkušenosti pobere a nebo taky ne.Druhořadá věc ktera mě asi dělá větší(omlouvam se za jinoou debatu) starost je Aujeszkyho choroba,mluvil jsem nedavno s hospodářem a tady na západě bylo ze 100 prasat 30 s nálezem(většinou selata),co jsme diskutovali tak letos se údajně našlo dost padlých selat,u některých byla právě nalezena tahle choroba :( Jako jinak řečeno člověk nemůže myslet na vše špatné,protože to bych pak psa mít ani nemohl,je to boj co dodat.No abych jen nepsal vše okolo vracim se k tématu,dnes si dáme prochajdu,beru sebou přítelkyni tak potrénujem stopu pána,zkusíme nějakýho zajíce a pak slavnostní návrat.Budu pilovat přivolání a to aby mě hlavně našel to zatim vidim na 1,místě.Příští týden zkusim zas vlečku a co tak koukam na to jak roste začne drezůra(nic přehnaně) na řemeni aby se už trochu naučil chodit u nohy.No nic valim.Lovu,lesu.
CZ 550 lux 8x57JS,JGT Hart z Pocínovských lesů
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Mikulda já mám rád tvrdý psi ale ti musí mít tvrdost ale i mozek aby se toho psího důchodu dožili :wink:
takhle to vypadalo u nás v sobotu ani se mu pak chodit nechtělo
http://www.youtube.com/watch?v=yoVfZX_Q ... r_embedded
CZ 550 american 308win.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Leon

Ten pes na tom videu žádný "tvrďák není". Nehledě k tomu, že to je nějaký začátečník co přišel k černý prvně...Tohle nemá s těsným doléháním, který mi u psů nejvíc vyhovuje nic společnýho...Takhle to vypadalo u Vás v sobotu s čím??? Jestli má být to video autentické(od Vás)tak, která sobota to byla? Asi nějaká dávná když je to nahrané 2,5,2011. Navíc to video je z bývalé Jugošky :lol: Jestli chceš odsouhlasit, že psy co máš ty jsou super a JGT nestojí za nic tak to máš odsouhlasený. Tuhle debatu končím... :wink:
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

ty jseš fakt pravej majitel jaga :lol: :lol: :lol: no takhle podobně lítal jago u nás v sobotu a to neměl první kontakt.Když se podíváš na video který jsem tady dal na druhou stránku tak tam je perfektní práce a hlavně spolupráce dvouch jagu a to o něčem je ale to jsem neměl možnost ještě vidět normální je spíš to co je na tom posledním videu :wink:
CZ 550 american 308win.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Leon píše: normální je spíš to co je na tom posledním videu :wink:
jako, že psa sešrotuje první prase na který přijde???( samozřejmě pokud je to JGT, na jiný psy to neplatí).... no, je vidět, že se vyznáš ...tady nemá cenu ani ničím argumentovat, ty sis něco vzal do hlavy a tím to hasne, viď? No tak když myslíš tak to tak musí být, to se zkrátka nedá nic dělat...
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

tak sem hoď fotky nebo videa svých psů aby byla vidět práce podle toho co tady píšeš máš loveckých příležitostí dost :wink:
CZ 550 american 308win.
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

Mikuldo Mikuldo škoda že štěně Jaga nestojí 40 klacku aby tě ty ztráty mrzely .
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Zatím mě nemá mrzet co(kromě pár šití apod...). No a čyřicet klacků bych za psa fakt nedal. Taky jsou tak drahý psi? Ty už se rodí vycvičený, ne? :lol: To by mě pak v případě nějakýho unfalu fakt mrzelo...To máš recht. Video sem klidně dám až nějaký natočím...
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Na mě to trochu dělá dojem, že si myslíte, že chovatelé jagů je posílají na smrt a dělá jim to dobře...
MiraDuchek
Zkušený diskutér

No nevim kolik stojí štěně jaga z nějaké kvalitní chovky,dejme tomu že 7 000 + výcvik příprava na LUP + krmení + veterina a jsi na 20 s mladým psem,jeden trhanec na psovi povrchovka je dneska 1 000
jinak pokud budeš takhle radit lidem kteří začínají tak se nediv že ten dojem tu je
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

radím jak? že o psa, tím spíš o jgt můžou při lovu přijít...to je spíš konstatování než rada ne? Jen říkám těm co o něm přemýšlí jak to je. Nevychvaluju, nehaním, jen konstatuju fakta.
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Takže se shodneme na tom že kvalitní jgt se nepozná podle toho kolik má jizev od prasat?
Norování nepočítám tam se tomu nevyhnou.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

...
Naposledy upravil(a) Mikulda dne ned 23.12.2012, 23:14, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět