4michal25
Ještě jedna věc, jak jsi psal: "Výhledově do budoucna je svod,v létě ZV následně ZN a pak uvidim co dál jestli BZ nebo LZ,ZH,BZH atd.. plány jsou jen to musim nějak vymakat

"
Nechci chytračit, ale, udělej nejdřív povrchový zkoušky tj. ZV pak třeba BZ, LZ atd...a teprve potom norovačky. Když nejdřív uděláš norovačky tak pes bude vymagořenej a na povrchových zkouškách ti bude bláznit. Já tuhle chybu udělal a pak mě to stálo spoustu času a nervů abych psa srovanal. Jinak norovačky jsou docela zajímavý na Slovensku. Já tam byl dva roky zpátky a bylo to v poho. Nebyla pravda, že by nás tam Slováci neměli rádi(byl jsem v Miloslavově). Naopak, vyhrála česká jagoška, nikdo se na nikoho nevytahoval. No a hlavně kontaktní norování je o něčem jiným. Sejdou se tam různý plemena (jezevčíci, bedlingtoni, patíci, bordíci, atd...)takže můžeš srovnávat jak jiný plemena pracují. Když jsem tam byl já tak jsem viděl drsnosrstýho trpasličího jezevčíka, který měl dvakrát vyhnání, no to jsem koukall!!! Norovačky na Slovensku se s tím nesmyslem co je u nás nedají srovnávat. Já tam jel hlavně z toho důvodu, že u nás mi pes za přepážkou nechtěl hlásit(prostě ho to asi nebavilo). Tam udělal v prvním kole chvat hrdlo a v druhým vyhnání. Takže jsem jel spokojený domů.