Právo trochu jinak
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Právo trochu jinak
Má choť včera cestou z práce nasbírala půl tašky hub. Klouzky, růžovky, 1 bedlu a zejména několik nádherných hřibů. Měla obrovskou chuť na smaženici. Jenže po očištění a rozkrájení jsem všechny ty překrásné, zdravě vypadající hříbky, musel vyhodit. Byly plné červů. I pár růžovek šlo do pryč a zbylo toho trochu málo. Tak jsem na oleji osmažil do zlatova 2 větší cibule, přidal houby, ledvinky, srdíčko a kus jater ze sobotního paličkáře /kus jater proto, že jsem je částečně trefil a půlka zmizela/, okořenil kmínem a pepřem, chvilku prudce orestoval a pak dusil na malém plamenu nejdřív ve vlastní šťávě a pak mírně podlité vodou až do změknutí. Vodu jsem nechal částečně vydusit, dle Magdaleny Dobromily Rettigové do směsi vrazil 8 vajec, osolil a míchal až do jejich sražení. Bylo to docela dobré, ale před chvilkou jsem dojídal zbytek a studené to bylo ještě lepší. Jako příloha samozřejmě chléb náš vezdejší.
Kritériem pravdy je praxe.
-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 456
- Registrován: úte 09.11.2010, 14:07
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právo trochu jinak
Slintám.... Takové příspěvky bych zakázal, je to neetické týrání (mých) chuťových buněk! 

6,5x55SE


-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 115
- Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
- Bydliště: Bílá
Re: Právo trochu jinak
Však jsi tam neměl nic špatného, tak z toho nemůže být nic jiného než delikatesa 

Re: Právo trochu jinak
Srnčí játra trošku jinak: Vezmi velkou cibuli, nakrájej na kostičky, k tomu anglickou slaninu, taky na kostičky a šup s tím na pánev. Když to zesklovatí, tak přidej játra na kostičky nebo nudličky a orestuj. Přidej trošku pepře, koření podle chuti, např. kari, 3 lžíce kečupu, zamíchej a podlij troškou vody a podus do té doby, než se voda nevypaří. Osobně přidávám trošku česneku, maličko osolím, dám krapet pálivé omáčky (www.paliveomacky.cz), slabší nátury použjí feferonku nebo chili, a nechám dojít. Hodí se k tomu kousek chleba a možná i rýže nebo hranolky. Dobrou chuť!
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
-
- Nový návštěvník
- Příspěvky: 7
- Registrován: stř 20.6.2012, 7:27
- Bydliště: Týn nad Vltavou
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právo trochu jinak
Poslední recept je v podstatě to samé, čemu na Slovensku říkají Jagerok. Baštili jsme ho tam i z vnitřností z kachny. Je to ňamima. Manželka ho často vaří.
Buď svůj.
- fesoj
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2265
- Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
- Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/
Re: Právo trochu jinak
Tak jsem si coby slaměný vdovec dnes ukuchtil oběd podle Lotrova receptu. Rychlé, jednoduché, nemělo to chybu, zejména ta anglická slaninka tomu zvedá úroveň - a sebekriticky musím přiznat, že jsem se bohapustě přežral
.

Kritériem pravdy je praxe.
Re: Právo trochu jinak
dělám to jako Lotr ale místo kečupu si vedle rozdusím kousek cibule papriky a rajčete rozmixuji a s tím to nakonec zahustím jinak místo pálivé omáčky mám chili z indie a sečuánský pepř z číny (to je výhoda mít kámoše cestovatele
) a k tomu topinku s česnekem pak se sotva kulím jako teď dělal jsem tak právo z dančete






CZ 550 american 308win.