Karlos23 píše:Pokud nejsou zrovna v okolí přijatelní adepti, tak zkuste prozatím hosty, třeba i z větší dálky.
Taky se občas mladejm nechce mezi důchodce, kteří na mladýho koukaj jako na pucfleka. Já začal s myslivostí až po 35, tak už na mně nikdo nekoukal jako na puberťáka, ale znám dva případy, kdy jeden 19tiletej kluk, kterej dělal myslivost se dal raději k hasičům, protože tam byla pro něho lepší parta, a druhej(asi 21) prostě přestal, protože se v MS necejtil dobře.
Já myslím, že když ty vztahy v mnoha MS nejsou dobrý ani mezi vrstevníkama, tak se tam pak nikdo moc nehrne. Často chybí u těch starších pohled, že předávají štafetu, ale mají spíš pocit, že jim nějakej ušák bere jejich píseček a bábovičky.
No ne ze bys nemel pravdu, je to jak pises, nicmene pokud se nekdo rozhoduje, jestli bude myslivec nebo hasic, podle toho, kde je jaka parta a sranda, tak snad at chodi radsi do hospody. Myslivost, tak jak ji chapu ja, je preci mnohem bohatsi a taky narocnejsi cinnost, nez sranda na honu a v hospode. V tomhle tu "lidovou" myslivost nechapu. Ja treba od pomerne utleho veku vedel, ze chci byt lovec a myslivec, a to co nejlepsi, a tomu venuji celkem dost casu, usili a prostredku.
Kdyz jsou nekde vztahy a lidi na prd, tak me to stve a obtezuje, to treba hodne, proto se snazim byt maximalne samostatny a nejvic me mrzi, ze nejsem dost movity na to, mit vlastni revir. Ale abych se kvuli tomu "dal k hasicum" si neumim predstavit, doufam ze budu moct lovit dokud budu dychat, hybat se a mit korunu v penezence a okolnosti me muzou stvat vice ci mene, ale nemuzou to zmenit. Tedy si kladu otazku, jaky myslivec by z toho kluka asi byl.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.