Rossler Titan 6

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Boci1
Pravidelný diskutér

Re: Rossler Titan 6

Příspěvek od Boci1 »

Samo to nezmizí.Budeš to muset přebrousit.Vzít 800 šmirgl a přebrousit,namočit a nechat uschnout.Když se chlupy ještě objeví tak znovu.Pak napustit olejem.
Naposledy upravil(a) Boci1 dne stř 31.10.2012, 9:20, celkem upraveno 1 x.
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Buď jak píše Boci nebo u Tvé tři týdny staré pušky by to asi bylo i na reklamaci - na nové zbrani by po jednom zmoknutí k masivnímu porušení povrchu pažby s "chlupatými" plochami dojít nemělo; ale to musíš vědět ty, jestli chceš teď v sezoně trávit čas hašteřením s prodejcem, taky nevíme, jak to máš k němu daleko a jak je solidní...
Něco o úpravě povrchu pažby tu případně na fóru najdeš (ale podomácku poctivě to není na jeden den ani na jeden týden).
+Jak na to sáhneš smirkem, tak už jsi v tom sám - to už běžným způsobem reklamovat nejde :?
Pufr
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Lukajs, s takovou flintou se do deště nechodí, to nevíš? :lol: Dobře vybroušená a napuštěná pažba tohle neudělá. Takže je to jistě na reklamaci. Ty chloupky budou trčet dále, čili je nejjednodušší to přebrousit jemným smirkem, jak píše Boci. Pak to znovu navlhčit houbičkou, aby vystouply další chloupky a broušení opakovat. Následně pak řádně napustiti teakovým olejem.
Tímto si ušetříš na druhé straně náklady na dopravu zbraně k reklamaci a minimálně 1 měsíc bez lovu. Na straně druhé už na tom nikdy nic nevyreklamuješ, pokud tu opravu neprovedeš neznatelně pro oko servisáka.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Lukajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukajs »

Dobrý den ... měl bych ještě jeden takový dotaz pro majitele Rossleru .. všimnul jsem si že na usazení laufu předpažbí je z levé strany laufu je mezera mezi předpažbím a laufem větší než ze strany pravé ... Papír protáhnu bez problému z obou stran po celé délce laufu .. ale chtěl sjem se zeptat jesli to máte někdo taky takto usazené nebo se to mohlo stát tím jak mi flinta zmokla ... předtím jsem si toho nevšimnul je tedy pravda že jsem to moc nezkoumal .. ale včera mě to praštilo do očí .. a při zatlačení z té levé strany na přepažbí je vidět znatelná vůle jak se předpažbí pohibuje .. Zejtra to pro jistotu vemu na střelnici jesli to náhodou nemůže mít vliv i na nástřel .. Jinak flinta byla koupena přez puškaře .. který ji objednával přez Kozap.
CZ 557 Lux 243w + Meopta Meostar R1r 3-12x56 RGD
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

být prodejce tak bych chtěl jenom takové zakazníky jako jsi ty :-)
CZ 550 american 308win.
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

Různě široký mezery jsem viděl i na Saueru 202 a to byla nová z regálu.Pokuď se to nedotýká,tak je to jen estetická záležitost.
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Nešpekuluj a dej to na reklamaci. Ta pažba je asi s nevyzráleho dřeva a se špatnou povrchovou úpravou.
sided
Pravidelný diskutér

Příspěvek od sided »

Lukajs píše:Zdravím .. dneska po nahánce kde mi Rossler docela zmoknul .. a i přez to že pažba byla ošetřena olejem .. se mi na povrchu dřeva začli dělat jakýsi chloupky dřevěný ... Je jich tam požehnaně .. máte stím někdo zkušenosti ? Jesli to zmizí samo ?
Ta pažba je na reklamaci
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

No závada je jistě v povrchové úpravě dřeva,tak jak to tu zaznělo,pozastavil bych se i nad tou vůlí,mezi pažbou a hlavní.Pokud se ti to hýbe tak na nástřel to vliv samozřejmě má.
Tipnul bych si,že se ti to na tom radiátoru seschlo a šroub co drží pažbu se povolil.
Ideální řešení je reklamace s tím,že ti prodejce poskytne náhradní flintu,(kór ten puškař by něco ostříleného mohl mít),ale nevím jestli to nebude sci-fi :lol:
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Lukajs to asi myslel tak, že to dřevo pruží, když ho tlačí proti hlavni.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

Taky bych řekl.To dělá každá pažba,pokuď je hlaveň plovoucí.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

plastový ne :-)
z logiky věci by ale to vycentrování mělo být stejné - tzn. stejná díra na obou stranách hlavně...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
pavlos
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlos »

Když jsem kupoval kulovnici od nejmenovaného vyhlášeného puškaře (nevím, jak je to tu s reklamou), tak než jsem si ji odvezl, vůli mezi hlavní a předpažbím (polopažba), ještě proškrábl kruhovým škrabákem, aby vytvořil dostatečnou vůli mezi materiálem dřeva a hlavní. Z důvodu nestejnoměrného zahřívání hlavně po opakovaném výstřelu. Z důvodu posunutí zásahu vlivem průhybu hlavně. Tak mi to bylo vysvětleno.
Naposledy upravil(a) pavlos dne čtv 01.11.2012, 21:41, celkem upraveno 1 x.
Lukajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukajs »

Tak takhle to tedy vapadá .. http://lukajsik.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMAG0159.jpg .. mě de jenom o to .. jesli to mohlo být takhle už z výroby a nevšimnul jsem si toho .. nebo se to mohlo stát tím zmoknutím .. A hlavně jesli to může mít vliv na nástřel toto .. i když protáhnu mezi laufem a předpažbím bez problému papírek ..
CZ 557 Lux 243w + Meopta Meostar R1r 3-12x56 RGD
pavlos
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlos »

Na nástřel to vliv nemá, ta vůle tam má být. Vůle by měla být stejná, jde jen o vizuální efekt. Předpažbí se nesmí dotýkat hlavně, což u tebe se neděje.Myslím, že tak je to už z výroby. Ne přímo nesmí dotýkat, ale mělo by být volně kolem hlavně, nesmí ji svírat.
Odpovědět