"smrt krasnych srncu" & chovatelske zasady
To SSEDM: Lovu zdar!
Mám podobnou zkušenost,Loni 16. května, jsem slovil také ročka-váha po vyvržení 7 kg. Střílel jsem 7x57R-střela Sierra game king. Komorová rána, srdce ustřelené, výstřel zhruba 7x7 cm, silně barvil a po zásahu šel sprintem k lesu, zhruba těch 50m jako tobě. Také si to nedovedu vysvětlit.
Mám podobnou zkušenost,Loni 16. května, jsem slovil také ročka-váha po vyvržení 7 kg. Střílel jsem 7x57R-střela Sierra game king. Komorová rána, srdce ustřelené, výstřel zhruba 7x7 cm, silně barvil a po zásahu šel sprintem k lesu, zhruba těch 50m jako tobě. Také si to nedovedu vysvětlit.

-
- Častý návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
První srnec
Zdravím pánové,ve čtvrtek v 7 hod ráno se mi podářilo ulovit knoflíka.Ve středu večer sem ho minul, a ráno od pul čtvrtý na něj čekal. Seděl sem na kazatelně,protože silně pr?elo.přišel v 7,45 ale 300m ode mě. Slezl sem dolu a že ho našoulam.do?el jsem na 30m opřel o strom ačekal až se narovná.Srdce mi tlouklo jako zvon, (deprese z večerní chyby). když to bylo ono tak sem máčk . Srnec ztvrdnul zaznačil a vyrazil do lesa. Já hotovej ,že se hned nezlomil ,okamžitě přebil o táhl s ním. zastavil se, tak sem mu jí pích pro jistotu znova.Zlomil se a zůstal v ohni.Strach a obava , že mi odejde byla velká. Nicméně ta první rána platila také. S ulevou dojdu ke kusu vzdám hold a děkuji Hubertovi A Dianě za lovecký zá?itek.
http://album.volny.cz/aldak2007/browse. ... owse_page=
http://album.volny.cz/aldak2007/browse. ... owse_page=
-
- Pravidelný diskutér
Honzo díky. Já sem ty fotky takhle dát neumím.
Srnec byl 25.3 už vytlučen, objevil jsem ho v soustavě mlazin uprostřed lesa, kde se hrozně točí vítr, je to samá rokle. Naštěstí je také okolo dost skal, takže jsem čekal na vrcholku jedné z nich. O půl deváté se objevily dva kusy dančího - danělka a ?pičák a ty mi za chvilku ukázaly i srnce. Velmi zajímavé bylo jejich chování - srnec po spatření dančího vyrazil k nim a oni k němu. Jako by si chtěli hrát, ale on ne - bránil si teritorium v typickém postoji.
Pak se to zklidnilo a srnec se vydal směrem ode mne, takže byla jen šance na ránu na krk, přesto?e to nedělám rád, tak jak natočil hlavu do strany a krk ukázal, padla rána. Bylo 20:40, střílel jsem jako vždy v stoje s trojno?kou, 223, Winchester super X, 64 grs Power Point.
Srnec byl 25.3 už vytlučen, objevil jsem ho v soustavě mlazin uprostřed lesa, kde se hrozně točí vítr, je to samá rokle. Naštěstí je také okolo dost skal, takže jsem čekal na vrcholku jedné z nich. O půl deváté se objevily dva kusy dančího - danělka a ?pičák a ty mi za chvilku ukázaly i srnce. Velmi zajímavé bylo jejich chování - srnec po spatření dančího vyrazil k nim a oni k němu. Jako by si chtěli hrát, ale on ne - bránil si teritorium v typickém postoji.
Pak se to zklidnilo a srnec se vydal směrem ode mne, takže byla jen šance na ránu na krk, přesto?e to nedělám rád, tak jak natočil hlavu do strany a krk ukázal, padla rána. Bylo 20:40, střílel jsem jako vždy v stoje s trojno?kou, 223, Winchester super X, 64 grs Power Point.