Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012
Re: Nová kulovnice ČZ - 2012
Já to tak černě nevidim,prostě výráběj zbraně které jsou schopny prodat.Myslím,že by nebyl problém udělat jakoukoliv flintu,ale to je taky o značce.Kdo by si koupil UB za stejný peníze jako Sauer,Mannlicher nebo Mauser a když už tak kolik by jich prodali?A pokuď se bavíme o loveckejch zbraních,tak ti UB udělá stejnou službu jako kterákoliv jiná.Já jsem lecos vystřídal a nikdy ze mě dražší a "lepší" flinta lepšího střelce neudělala.Kýbl patron na střelnici jo,ale flinta ne.
TT33 naprosto s tebou souhlasím.A jinak je blbost říct,že lepší zbraň s tebe neudělá lepšího střelce,protože samozřejmě neudělá,ale o to tady vůbec nejde. To je jako napsat,že si koupit BMW je blbost,protože lepšího řidiče stebe neudělá a z bodu A do bodu B tě odveze i Fábie,tak kčemu je to BMW dobré? Mohli udělat novou kulovnici jako vlajkovou loď,se všemi prvky co uvedl TT33 a za cenu mezi 30-50t.příklad) a za těch 22 nechatCZ550,555 jako ekonomickou ,ale prověřenou a poměrně kvalitní variantu.Je smutné,že takto velká zbrojovka (patří k několika největším na světě) NEMÁ,NEBO NECHCE MÍT PROPRACOVANOU KULOVNICI MODERNÍ KONSTRUKCE S ODOLNOU POVRCHOVOU ÚPRAVOU PROTI KOROZI.
Nová kulovnice je v něčem vylepšená než 550,ale hlavně jim šlo o úspory při výrobě,tudíž zjednodušení.Samozřejmě to střílí,střílí to normálně,ale o tom snad nikdo nepochyboval.
Nová kulovnice je v něčem vylepšená než 550,ale hlavně jim šlo o úspory při výrobě,tudíž zjednodušení.Samozřejmě to střílí,střílí to normálně,ale o tom snad nikdo nepochyboval.
Blbost je to srovnávat s autama,protože to BMW bude jízníma vlastnostma a výkonem někde jinde než Fábie.Kdežto 557 bude střílet stejně jako cokoliv jinýho.Že to je přínos pro fabriku vo tom žádná.Já si ji určitě kupovat nebudu,ale tak hrozný to není.Mohlo to dopadnout daleko hůř,viz třeba Remington 770.Slušná kulovnice za rozumný peníze.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Ono je to take o tom ze par evropskych myslivcu CZUB neuzivi a v USA by to bylo neprodejny. Kdyz se podivame ze sem z USA doputuje neco co stoji okolo 12tis na krame, tak proti tomu postavime novou CZ za 40tis. a mame zadelano na zavreni fabriky 
Zaver se ochodi, nerovnosti vylesti, bude chodit urcite pekne. V USA je nejznamejsi puska Remington 700, co ma ona oproti 557 navic?

Zaver se ochodi, nerovnosti vylesti, bude chodit urcite pekne. V USA je nejznamejsi puska Remington 700, co ma ona oproti 557 navic?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Asi to nemá cenu řešit, protože se to tu omílá stále dokola. v Americe nejvíce nadávají na Remington 700. Proč? Protože je to nejrozšířenější kulovnice a tudíž je s ní nejvíce zkušeností. Tady jsou z ní všichni vydření. V Čechách zase všichni (především na fórech) nadávají na české flinty. Proč? Protože jsou nejrozšířenější a na 100 spokojených uživatelů připadá jeden nespokojený, který dokáže prostřednictvím internetu odradit další zájemce o tyto zbraně. Meopta to samé v bledě modrém. I na Zeiss jsou reklamace, což málokdo přizná. Od každé zbraně jsem vždy požadoval přesnou hlaveň a dobrou spoušť, což naše flinty mají. Pokud k tomu dodají ergonomicky tvarovanou pažbu, je chod závěru prkotina, která mě při vlastním lovu prakticky nějak neomezuje.
Odteď bych spíše uvítal v tomto vláknu praktické zkušenosti s touto zbraní, než teoretické srovnávání se zbraněmi, které i přes svou vysokou pořizovací cenu zase tak vysokou užitnou hodnotu nemají.
Odteď bych spíše uvítal v tomto vláknu praktické zkušenosti s touto zbraní, než teoretické srovnávání se zbraněmi, které i přes svou vysokou pořizovací cenu zase tak vysokou užitnou hodnotu nemají.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Ani jednou jsem nenapsal a ani si to nemyslím,že je to hrozný,nebo že si to nemáte kupovat.Doufám že umíte číst.Sám mám doma mimo jiné předělanou ZKK 600 a dalších X zbraní od ČZ.Jen mě mrzí,že pokud chci něco tech.lepšího tak musím cpát peníze Němcům.Když už naše,tak proč mám čekat až se něco zase ochodí?To to sakra neumí pustit ven teda jednuduché,ale dobře zpracované?Jinak pánové pokrok se nedá zastavit v ničem.Ale abych vás jen nenasíral,až budou dělat nějakého pěkného varminta v zajímavé ráži a se zásobníkem,tak si jednu taky koupím a dodělám.Cena je příznivá.
Tak nebuďte tak zaslepení a neobhajujte něco s buldočí zarputilostí jen proto,že je to naše,ale trochu s nadhledem.
Boci1 ono právě jde o ty užitné vlastnosti a to že to střílí je jako s tím autem co tě odveze.Howgh
Tak nebuďte tak zaslepení a neobhajujte něco s buldočí zarputilostí jen proto,že je to naše,ale trochu s nadhledem.

Boci1 ono právě jde o ty užitné vlastnosti a to že to střílí je jako s tím autem co tě odveze.Howgh
Taky by mne zajimyly výrobní náklady u kulovnice z usa s pultovou cenou 12k (2k DPH, marže obchodniku a statu na obou stranách oceánu to jsme na nějakych 4k pro Remington v kterem už ma i svuj zisk a nevyrobni naklady na fabryku... vyrobni naklady 2K!? to už je fakt šílené ať žije čína...)
Někdo v tom svojem "obláčku přání" vysněné kulovnice vzpoměl montáž, tak k 557 je i nová jednodílná montáž je to ta na fotkách 557 LUX k demontáži opravdu nářadí není třeba. Bude v novém katalogu, ale na prodejnách už je koukal jsem na ni. Vlastně pasuje i na 550 je tam stejná rybina.
A pod Kojotuv příspěvek se klidně podepíšu, věcne k 557, jestli se vám na ni konstrukčne něco nelíbí tak sepište mejla do czub co by jste očekávali od příští kulovnice
Někdo v tom svojem "obláčku přání" vysněné kulovnice vzpoměl montáž, tak k 557 je i nová jednodílná montáž je to ta na fotkách 557 LUX k demontáži opravdu nářadí není třeba. Bude v novém katalogu, ale na prodejnách už je koukal jsem na ni. Vlastně pasuje i na 550 je tam stejná rybina.
A pod Kojotuv příspěvek se klidně podepíšu, věcne k 557, jestli se vám na ni konstrukčne něco nelíbí tak sepište mejla do czub co by jste očekávali od příští kulovnice

Tak jsem tady dnes "ošmatlával" na krámě a myslím, že za 22t hodně dobrý. Pažba dobře udělaná, i když dost robustní. Taky mi přijde, že už se moc nepočítá se střelbou přes mech. mířidla. Měl jsem docela problém srovnat mušku s hledím. Pažba (výrazná lícnice) mě tam nechtěla pustit, ale zase pro optiku bych to měl přímo v ose...
ZKM 452 Varmint .22LR
IŽ 58 16/70,16/70; Brno 801 12/70,12/70
ZG 47 "Kuna" .35 Whelen, CZ 557 .308 win
(Kdysi Německý křepelák, Bordík, Blaser ES67 7x65R,12/70; CZ 550 Varmint .308 win,ZK 99 "Hanák Brno" 6,5x55SE)
IŽ 58 16/70,16/70; Brno 801 12/70,12/70
ZG 47 "Kuna" .35 Whelen, CZ 557 .308 win
(Kdysi Německý křepelák, Bordík, Blaser ES67 7x65R,12/70; CZ 550 Varmint .308 win,ZK 99 "Hanák Brno" 6,5x55SE)
V prvom rade poviem, že niesom priaznivec CZ . Mal som 550 FS a predná obímka bola katastrofa a skrútená pažba vlhkom tiež. No nezatracujem tieto zbrane. V klasickom prevedení to je celkom OK a podľa toho čo píšete je 557 lepšia. Čo sa tíka R700 tak to je v amerike asi ako u nás škrabka na ľad alebo rezerva - mali by byť v každom aute, ktoré jazdí po farmách a horách ..... . Jednoducho je to pracovná puška o ktorú sa málokto chce veľmi starať a brať na ňu ohlady a keď ju vystriela kúpi druhú a ďalej to nerieši - jednoducho ako pneumatika buď ju zoderie alebo prerazí a vtedy ju nahradí novou.
CZ je asi o niečom inom a mala by dávať trvalejšiu hodnotu za danú cenu.
Ja keď som kupoval tak som odišiel s dvojnasobne drahšou zbraňou ako som pôvodne zamýšlal.
Ak našporím a teším sa na R 700 , prídem do obchodu a vyskúšam 557 tak si priplatím alebo počkám alebo dosplácam.
Ak našporím na 557 prídem vyskúšam niečo drahšie lepšie alebo krajšie scénar sa môže opakovať.
A takto sa môžme dostať až ku zbraniam v kategorii 5 , 6 tis € .
Ak tá zbraň striela presne a má dobrú spúšť, a pažbu je to dobrý základ.
Cenový rozdiel drahších zbraní sa mnohdy krát skrýva v jednotlivých detailoch, ktoré keď viete a chcete oceniť tak vám tá cena drahšej zbrane ani nepríde.
A keď si to povieme na rovinu - nexistujé drahá zbraň , len mi málo zarábame .

CZ je asi o niečom inom a mala by dávať trvalejšiu hodnotu za danú cenu.
Ja keď som kupoval tak som odišiel s dvojnasobne drahšou zbraňou ako som pôvodne zamýšlal.
Ak našporím a teším sa na R 700 , prídem do obchodu a vyskúšam 557 tak si priplatím alebo počkám alebo dosplácam.
Ak našporím na 557 prídem vyskúšam niečo drahšie lepšie alebo krajšie scénar sa môže opakovať.
A takto sa môžme dostať až ku zbraniam v kategorii 5 , 6 tis € .
Ak tá zbraň striela presne a má dobrú spúšť, a pažbu je to dobrý základ.
Cenový rozdiel drahších zbraní sa mnohdy krát skrýva v jednotlivých detailoch, ktoré keď viete a chcete oceniť tak vám tá cena drahšej zbrane ani nepríde.
A keď si to povieme na rovinu - nexistujé drahá zbraň , len mi málo zarábame .

SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Tak o víkendu jsem koukal u známého na 557 v 8x57 ! Má jí z podnikové prodejny, udajně má jít o sérii pár kusu a další kvůli nějakemu návalu ve vyrobě mají být počátkem května. Mají ji tam prý (nemám ale duvod mu nevěřit) mít i v 7 a 270... až s ní něco nastřílí tak se poptám na dojmy.
Tak mohu potvrdit,dnes mě byla nabízena 557 v 8x57JS,7x64 a 270Win.
A 8x64S zase nic... 

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Jedna Gold prodejna v Rakovníku ji má, mimo v 30-06, taktéž v 8x57 

Zdar.. Bude vhodnější vybrat pro tuto novou kulovnici razí 270w nebo 7x64? Vzhledem k celkove stavbe zbrane a délce hlavně. Předpokládané použití je na veškerou sparkatou vyjma vysoké a velkých divocaku. Střelba do 250m. Vyber a cena streliva jsou u obou razi podobne, účinky taktéž. Diky
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Sel bych do 7x64, sezenes do ni tezsi strely a energii treba u RWS podobne jako 30-06. Jinak asi uplne jedno, skoro totozne naboje 

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]