Myslivecké zážitky které už nechci zažít
Re: Myslivecké zážitky které už nechci zažít
Tommy,Prskačku nech Figimu,ten s ní umí 

Nono, 243 Win. je dobrá.
Přibližně před 14 dny jsem jel z práce a hle, na hranicích u sousedů sekli kukuřici. Věděl jsem na 100%, že tam vepři jsou a tak jsem zasedl do kazatelny přibližně 200 od hranic, protože jsem tušil, že tudy budou přebíhat do našeho lesa. Hranici v těch místech tvoří silnice a tak jsem krom kombajnů pozoroval skoro dvě hodiny dopravu. Při dosíkání posledního řádku nastal chaos a sousedi se do nich opřeli. Jeden lončák přerazil silnici a vyběhl na pole, kde jsem seděl. Co čert nechtěl, nějaký k...t začal střílet i po něm přímo proti mě. Jelikož jsem seděl malinko utopen pod horizontem, jedna kule pleskla přímo vedle mě do bezu. Zajímavý pocit, přiznám se.
Přesně už vím, jak bylo tomu lončákovi. 
Přibližně před 14 dny jsem jel z práce a hle, na hranicích u sousedů sekli kukuřici. Věděl jsem na 100%, že tam vepři jsou a tak jsem zasedl do kazatelny přibližně 200 od hranic, protože jsem tušil, že tudy budou přebíhat do našeho lesa. Hranici v těch místech tvoří silnice a tak jsem krom kombajnů pozoroval skoro dvě hodiny dopravu. Při dosíkání posledního řádku nastal chaos a sousedi se do nich opřeli. Jeden lončák přerazil silnici a vyběhl na pole, kde jsem seděl. Co čert nechtěl, nějaký k...t začal střílet i po něm přímo proti mě. Jelikož jsem seděl malinko utopen pod horizontem, jedna kule pleskla přímo vedle mě do bezu. Zajímavý pocit, přiznám se.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
Jeden z důvodů proč jde o zakázaný způsob lovu 

Hoši winchestrovka to je velká magie, s tím nemůže lovit každý,jen ti nejlepší.
Ovšem v tom hrachu jsem se s ní necítil zrovna bezpečně.

Tak se mi v sobotu na honu podařilo parádně "ustřelit". Tlačili jsme les, kde by měli být zajíci. Šel jsem v tlaku a tak na 15 metrů jsem za suchou dubovou haluzí uviděl škáru. Velikostí vypadalo tak na 60 kg, takže lončák,bylo zalehlý šikmo zadkem ke mě. Zahlásil jsem po lajně prase a závodčí co byl poblíž, že ho mám střelit. Přehodil jsem brok za slugy, zamířil na konec žeber a vystřelil. Co se dělo potom byl dobrý adrenalin. Místo lončáka vystartovalo ze zálehu prase "jak stodola", po pěti metrech dalo čelem vzad a proráželo přímo proti řadě honců. Trochu jsem uhnul z dráhy a jak bylo za řadou, poslal jsem k němu tak na 10 metrů druhý slug. Prase se jen skouzlo a začlo odkazovat. Jak jsem později zjistil, prase neleženo na zemi, ale mělo tam "záhrab" tak 30 cm hluboký, takže jsem z něj viděl tak půlku. No výsledkem je kňour asi 7let, 135 kg vyvržený a zbraně těsně pod bronzem... Máme tu s černou problémy, takže máme vyjímku na kdeco a nikdo to neřešil. Naopak mě každej plácal po ramenou jaký mám štěstí... No a já z toho mám zatím spíš výčitky a takovou divnou "pachuť"
ZKM 452 Varmint .22LR
IŽ 58 16/70,16/70; Brno 801 12/70,12/70
ZG 47 "Kuna" .35 Whelen, CZ 557 .308 win
(Kdysi Německý křepelák, Bordík, Blaser ES67 7x65R,12/70; CZ 550 Varmint .308 win,ZK 99 "Hanák Brno" 6,5x55SE)
IŽ 58 16/70,16/70; Brno 801 12/70,12/70
ZG 47 "Kuna" .35 Whelen, CZ 557 .308 win
(Kdysi Německý křepelák, Bordík, Blaser ES67 7x65R,12/70; CZ 550 Varmint .308 win,ZK 99 "Hanák Brno" 6,5x55SE)
- fesoj
- Zkušený diskutér
Jsi šťastný člověk, když se Tvé zážitky, o jejichž opakování nestojíš, pohybují pouze v těchto dimenzích ! Vlastně sis jen popletl malé prase s velkým. Pořád to bylo jen prase - ne pes nebo nedejbože chlap. Ale zásadní chybu vidím v tom pokynu "střel ho" a v tom, že jsi honemhonem poslechl. Na zdravou zalehlou zvěř se nestřílí !
Kritériem pravdy je praxe.
je to těžký, v těch bordelech.. co sem letos stál tak pokyny byly jasné - vidíš prase, střílíš... osobně se toho bojím a radši to nechám utéct (třeba pro podobné případy).. prostě dokud to nevidím celé v otevřeném prostoru a v bezpečném úhlu - tak to prostě nezmáčknu, doufám že mi to vydrží(to předsevzetí..)...
jinak vedle zvedli z leče před týdnem asi 30 kusů najednou, padlo asi 40 ran a padly 2 kusy... tak jak to asi tak vypadalo..... sem rád že sem nestál do kilometru poblíž
jinak vedle zvedli z leče před týdnem asi 30 kusů najednou, padlo asi 40 ran a padly 2 kusy... tak jak to asi tak vypadalo..... sem rád že sem nestál do kilometru poblíž
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dneska uživateli Míra Duchek při naháňce v jejich domovské honitbě nějaký dobrák odchytil (prý v dobré vůli) psa pohybujícího se kousek od Karlovarské silnice, kam se staffbull vydal za zvěří z přilehlé leče - staffbulla v kevlarové vestě, s GPS navigací, s koženým ochranným obojkem... a odvezl ho do 30km vzdáleného Rakovníku, až tam si zřejmně všiml tel. čísla na obojku (nebo jiný důvod?) a zavolal majiteli, ať si pro psa přijede...
Zatím jsem o podobných případech "záchrany" pracujícího psa z lesa věděl jen z doslechu (jezevčík odvezený do Rakouska, bordík odvezený z Písku do Plzně, atd.).
No konec dobrej, všechno dobrý, ale podobnou nejistotu (kdy vám signál GPS najednou zmizí kousek od silnice a pes 2h nikde...), bych tedy zažít nechtěl

No konec dobrej, všechno dobrý, ale podobnou nejistotu (kdy vám signál GPS najednou zmizí kousek od silnice a pes 2h nikde...), bych tedy zažít nechtěl

6,5x55SE

- fesoj
- Zkušený diskutér
Ještě že to dopadlo takhle ! Taky by se mohlo stát, že by člen rodiny a statečný bojovník /o finanční hodnotě ani nemluvě/ dostal od "ochotného nálezce" teplou boudu a česnekové knoflíky !
- fesoj
- Zkušený diskutér
Kamarád mi včera vyprávěl o otřesném zážitku z kruhového honu někde na Moravě, kam byl pozván. Dobře zazvěřený revír, velice se na ten hon těšil... Střelců i honců bylo hodně, dělaly se velké kruhy - a najednou kamarád vidí zastřeleného psa a u něj plačící dívenku, jeho majitelku, která se s ním, ač nemyslivec, zúčastnila honu. Její retriever právě aportoval střeleného zajíce, když kolem něj probíhal další. Pes zajíce pustil, vyrazil za druhým, padla rána a padl i pes. Nešťastná náhoda, která se občas stane. Jenže to, co následovalo poté, kamaráda opravdu zhnusilo. V úvahu připadali 3 střelci. Nikdo z nich se k tomu neznal, tudíž pachatel, kterým rozhodně musel být někdo z té trojice, se nedokázal zachovat jako chlap... Když kamarád chvíli poslouchal ty hádanice, hon pro něj skončil. Odplivl si, šel k hospodáři, omluvil se, že se nezúčastní výřadu, prošel se 2 km k autu, nasedl a jel domů. A víckrát tam nepojede.
To je hodně smutné, když se chlap nedovede postavit za následky svých činů. Nic méně to vypovýdá vše o naprosto zkaženém, charakteru viníka. Někteří zoufalci si prostě nedovedou odpustit nejistou ránu a pak se ani nedovedou postarat o to, aby poškozenému majiteli způsobenou škodu nahradili (ikdyž nahradit člena rodiny prakticky nejde). Kamarád se k tomu postavil naprosto správně. Zajímalo by mě jen, jestli vedoucí honu ty tři domnělé výtečníky poslal aspoň domů nebo jestli pokračovali dál.
Remington 700XCR long tactical range 308 win.- puškohled Meopta ZD 6-24x56mm Mil-Dot 2
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
Je třeba si uvědomit, že "nemyslivecká" veřejnost většinou neví, jakým způsobem psi v leči pracujíRuStaff píše:Dneska uživateli Míra Duchek při naháňce v jejich domovské honitbě nějaký dobrák odchytil (prý v dobré vůli) psa pohybujícího se kousek od Karlovarské silnice, kam se staffbull vydal za zvěří z přilehlé leče - staffbulla v kevlarové vestě, s GPS navigací, s koženým ochranným obojkem... a odvezl ho do 30km vzdáleného Rakovníku, až tam si zřejmně všiml tel. čísla na obojku (nebo jiný důvod?) a zavolal majiteli, ať si pro psa přijede...Zatím jsem o podobných případech "záchrany" pracujícího psa z lesa věděl jen z doslechu (jezevčík odvezený do Rakouska, bordík odvezený z Písku do Plzně, atd.).

Tohle je dost veliká nevýhoda Garminu. Ultrapoint, resp. Tracker hunter umožňuje sledovat psa třeba na druhý straně zeměkoule... Ale zase ta cena.RuStaff píše:Dneska uživateli Míra Duchek při naháňce v jejich domovské honitbě nějaký dobrák odchytil (prý v dobré vůli) psa pohybujícího se kousek od Karlovarské silnice, kam se staffbull vydal za zvěří z přilehlé leče - staffbulla v kevlarové vestě, s GPS navigací, s koženým ochranným obojkem... a odvezl ho do 30km vzdáleného Rakovníku, až tam si zřejmně všiml tel. čísla na obojku (nebo jiný důvod?) a zavolal majiteli, ať si pro psa přijede...Zatím jsem o podobných případech "záchrany" pracujícího psa z lesa věděl jen z doslechu (jezevčík odvezený do Rakouska, bordík odvezený z Písku do Plzně, atd.).

Ulkomaalainen...
Smazáno, uživatel varován. Karel61.
Zkusím trošku odlehčit téma a odbočit od příspěvků, kde došlo/ bezmála došlo k postřelení člověka nebo jeho čtyřnohého přítele.
Pomalu začínám chodit "pokukovat" po srncích, protože navečer vytahují z lesa na paseky a berou paši v místech, kde se již začíná zelenat tráva. A protože takových míst v honitbě zatím nemáme až tolik, chodil jsem cca. 14 dní v kuse na jeden jediný posed. Včera jsem ale měl nutkání místo změnit a zasedl jsem proto navečer na opačnou stranu revíru k malé pasece. Před sedmou hodinou vytáhl z mladých jedlí slušný šesterák, odhadem tak 5-6 let, sáhl jsem proto po fotoaparátu, že udělám nějaký ten snímek, nastavím expozici, kouknu do hledáčku a... A namísto srnce tam stojí malamut
No tak jsem zase foťák uklidil, počkal až přijde panička (bo jsem se toho velkého psa bál - i když jsem nakonec zjistil že je mazel) a že slezu z posedu. Říká se, že zvyk je železná košile a bohužel to platí... Tak nějak podvědomě jsem si zvykl na počet šprušlí na posedu, na který jsem chodil až doteď a nevím proč, ale automaticky a bezmyšlenkovitě jsem chtěl došlápnout na zem. Vůbec mi nepřišlo divné, že je podemnou ještě asi metr a půl žebříku
Se strašným kraválem jsem se poroučel k zemi, záda jsem si roztrhl o větev, rozbil jsem si display na foťáku a rozlámal jsem si cigarety v kapse... Za normálních okolností bych strašně nadával, ale nevím proč, včera jsem tam snad deset minut ležel na zemi a smál jsem se své blbosti
Jen jsem děkoval své lenosti se vyzout z bot a dojít si pro kulovnici, protože původně jsem ji s sebou chtěl vzít... A teď sedím v práci v předklonu, nemůžu se ohnout, otočit, opřít, nic... Všechno mne bolí 
Pomalu začínám chodit "pokukovat" po srncích, protože navečer vytahují z lesa na paseky a berou paši v místech, kde se již začíná zelenat tráva. A protože takových míst v honitbě zatím nemáme až tolik, chodil jsem cca. 14 dní v kuse na jeden jediný posed. Včera jsem ale měl nutkání místo změnit a zasedl jsem proto navečer na opačnou stranu revíru k malé pasece. Před sedmou hodinou vytáhl z mladých jedlí slušný šesterák, odhadem tak 5-6 let, sáhl jsem proto po fotoaparátu, že udělám nějaký ten snímek, nastavím expozici, kouknu do hledáčku a... A namísto srnce tam stojí malamut

Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!